Кралски работи и клюки - септември 2026

• 62 844
  • 1 569
  •   20
Отговори
# 75
При Сверре Магнус наистина има много положителна промяна.

Днес, 1 септември 2026 г., Техни императорски величества императорът на Япония Нарухито и императрица Масако, заедно с единственото си дете – Нейно императорско височество принцеса Айко, участваха в учението за предотвратяване на бедствия, организирано от Службата на Императорския двор.

# 76
  • Някъде там
Абсолютно на всички кралски особи могат да се намерят снимки с усмивки на погребенията и траурните събития. На погребенията на близките им и на погребенията които посещават.
Никой не се  хили постоянно или да се залива от смях. Нямаше го и предните дни това...
В речта си Хокон се усмихваше когато говореше за връзката на майка му и баща му. Поне това видях аз.
Както и вчера докато гледаха картичките се усмихваха на милите неща оставени от хората и на самите хора..Всички го правят.
Ето и Павлос със Симеон Хасан на погребението на Ирене.

Погребението на Кардам..
Доня София дори не е в черно а Мирием си е усмихната..

# 77
Дано да е добре със здравето новата кралица на Норвегия. Но това изявление на пулмолога, че кралицата трябва цял ден да е под лекарско наблюдение /точно днес/, ми се струва като някакъв ход - тя да не положи клетва пред парламента, а това да направи Ингрид Александра за да може след това да поема повече ангажименти.

# 78
Харесва ми Ингрид днес с тази дълга рокля, макар че можеше да е повече вталена в талията. Само косата трябва да направят нещо с нея, прекалено е залепнала. Малко прически, ако започнат да ѝ правят и етажи на косата няма да са никак зле.
Ето на нея ѝ отива тази лента много, точно като за млад човек е, а и седи много добре.
Мариус вчера май беше със същия клъч. 😂

Последна редакция: вт, 01 сеп 2026, 15:39 от Chonsi

# 79
  • Някъде там
Дано да е добре със здравето новата кралица на Норвегия. Но това изявление на пулмолога, че кралицата трябва цял ден да е под лекарско наблюдение /точно днес/, ми се струва като някакъв ход - тя да не положи клетва пред парламента, а това да направи Ингрид Александра за да може след това да поема повече ангажименти.
Тя нямаше и да положи, дори да можеше да присъства.
Устна клетва полага само кралят по конституция.
Ингрид полага само писмена лична клетва като престолонаследник. Тъй като е пълнолетна, тя е длъжна като пълнолетен наследник да представи официална писмена клетва пред парламента на Норвегия.
Тя подписва тази писмена клетва за вярност, която изпълнява конституционното ѝ изискване да подкрепя монарха и ѝ позволява официално да встъпи в длъжност и да изпълнява регентски задължения за баща си, крал Хокон VIII.

# 80
Може да е настинала жената. Вчера или онзи ден с рокля с гол гръб се беше облякла. Но иначе е болна и наскоро трансплантирана.  Траурна, но с гол гръб. Иначе като марки не се стиска новата кралица. Валентино носи, а-у.
Ингрид пък беше с някаква прозрачна риза на официална аудиенция.Добре, че има потник отдолу. На Ингрид не откриват марките.

# 81
А, Свере-Магнус студент ли е и той? С какво се занимава? Май ми се струва, че и него ще го правят работещ роял.

# 82
  • Някъде там
А, Свере-Магнус студент ли е и той? С какво се занимава? Май ми се струва, че и него ще го правят работещ роял.
Сега започва в същия университет в който и София Испанска учи.
Бизнес мениджмънт е специалността.
Първа година: Лисабон, Португалия
Втора година: Париж, Франция.
Трета година: Берлин, Германия.
София вече мина през Лисабон.
Сега ще е в Париж.
Няма да се засичат, защото тя го стартира една година по рано.
 Forward College
https://forward-college.eu/ 

# 83
Тя Мете е свикнала с висшата мода, няма да се задоволи да се стиска сега, когато взе титлата. Ще харчи и няма да се показва да не се дразнят хората, както и преди, когато не й изнася да понесе народната любов изведнъж няма да се чувства добре точно в този момент.
Може би има грешка в превода, защото вчера усложнения не се виждаха, а напротив - хубав тен, усмивка, лъскава кожа, уверена походка

# 84
  • Разпиляна във въображението
Добре, усмихват се всички! И все пак това семейство продължава да не ми изглежда много опечалено. Може би само старата кралица. Да, всеки сам си знае, сам си го изживява, но аз така ги виждам.

# 85
Според мен, Мете се "скри" заради "народната любов" и реакциите на хората -  спрямо нея и синът ѝ. Всеки път щом има силно негативни реакции се излиза с версията за болестта ѝ.
Мариус  е силно компрометиран и нямаше място на тази церемония, а още повече да носи ковчега на краля.
 Хората са обичали краля и все още обичат кралицата си, но не мисля, че ще бъдат толкова толерантни към новите си монарси.

# 86
Запознайте се с „Принц Уилям“, 3,8-метров (12 фута, 6 инча) соленоводен крокодил и 300-ия крокодил, маркиран чрез нашия водещ в света изследователски проект за резервата за дива природа Стив Ъруин.
Кръстихме го като признание за забележителния ангажимент на принц Уилям към опазването и за отбелязване на половината път на The Earthshot Prize.
"Използвайки същите техники, които баща ми, Стив Ъруин, измисли този крок, е снабден с малък тракер, който ще предостави десетилетие на безценни данни - всичко това в полза на опазването на този вид и неговата екосистема. Това е невероятен крайъгълен камък и напомняне за това как изследванията могат да допринесат за опазването на поколенията." 🌿🐊
https://x.com/RobertIrwin/status/2094737999187890561?s=20

# 87
Снимки на държавните глави на немскоговорящите държави по време на 22-рата неформална среща на върха, която тази година се провежда в Инсбрук и Алпбах, Австрия.

На Гийом и Стефани им е за първи път.

Ооо, може да се каже, че са на моя територия. Погледнах какво пише в местните сайтове, но освен възмущения, че града е затворен и постоянно кръжат хеликоптери, няма особен интерес сред населението.
Посещението им е започнало с обяд в ресторант 1809 в Инсбрук, в близост до шанцата Бергизел.
Самият ресторант не е нещо кой знае какво. Има много по-добри.
Гледката е красива и има вкусни десерти. След това по програма ще се въплатят в туристи и ще ходят на глетчъра Щубай. Вечерта ще завърши с прием в императорския дворец Хофбург в центъра на града. Утре ще са на конференция в Алпбах и с това ще завърши визитата им в Тирол.

Няколко снимки от местните медии:

Доста зле са Матилде и Стефани с избора на тоалети.

# 88
Старши подполковника на техните величества, подполковник Джони Томпсън, ще напусне кралското домакинство в края на годината, след като напусна британската армия след близо 22 години военна служба.

Той планира да продължи кариерата си в частния сектор.

Говорител на двореца каза: "Техни величества, разбира се, бяха наясно с този план предварително и знам, че са най-благодарни на Джони за подкрепата му през последните седем години и му пожелават всичко най-добро за бъдещето".

# 89
Кога е първият учебен ден в Итън?
Интересно ми е също така, кои ли ще са съученици на Джордж. 🙄

Общи условия

Активация на акаунт