Кралски работи и клюки - септември 2026

• 113 922
  • 2 915
  •   18
Отговори
# 2 895
  • Down south
Портрета на Фредерик е "леко" карикатурест.
От друга страна, напълно му подхожда, какъвто крал, такъв и портрет.

# 2 896
Кой каза, че нямало портрет на Мери в замъка..има я и нея във Фредериксборг, преди малко го видях. Не е формален. Обясняваха, че има и символика.  Изобразена е на фона на австралийско растение зад нея...
И Фред го има все още като престолонаследник. Директорката на замъка, през смях каза, че са искали да го изобразят спокоен и като току що прибрал се в къщи.
На мен ми харесват и двамата на старите портрети.

Роклята от днес е върха. На мен Мери ми харесва как изглежда доста повече тази вечер, отколкото на старата снимка със същата рокля.

# 2 897
Удоволствие е да се гледа Катрин, толкова естествена, позитивна и очарователна в изразяването на емоции и общуването, не съм виждала друга кралска особа да е толкова непринудена и уверена.  https://www.facebook.com/share/r/19XhBUyWwY/

Последна редакция: сб, 26 сеп 2026, 00:40 от gala66

# 2 898
Удоволствие е да се гледа Катрин, толкова естествена, позитивна,  и очарователна в изразяването на емоции и общуването, не съм виждала друга кралска особа да е толкова непринудена и уверена.  https://www.facebook.com/share/r/19XhBUyWwY/
Излъчва една освободеност от комплекси и увереност в себе си, които ѝ позволяват да е толкова артистична, чаровна,  емоционална и с жива мимика. Удоволствие е да я гледа човек. Изглежда като прекрасен човек за приятелство, с който никога не е скучно.

# 2 899
  • Някъде там
Скрит текст:
Лелееее, каква е хубава Мери! Много, много ми харесва. С прибраната коса от предния път е разкошна, но и днес със спусната ми харесва. Радвам се, че намали дължината и още да я подкъси ще е супер. Само Шарлийн в последните години има разнообразие в дължините...искам повече различни дължини.
Не е лош на Фреди портрета, има къде, къде по-зле.
Той май и миналата година беше в Сен Тропе за тази регата, нали?
Много жалко за Маргрете, явно не е добре напоследък 😥
Да и миналата по това време, един ден ходят да я подготвят и на следващата седмица е състезанието.
От днес е, но гонките стартират в понеделник. Следващата неделя е награждаването.
Не само миналата, почти всяка  всяка година участват, но преди не беше нужно  да се отбелязва в календара.

Да надявам се да се оправи Маргрете и поне от време на време да я  виждаме.

Vitasnella има разбира се, просто са в друга зала. Още един има. Страхотен е. Много добър художник е австралиеца.

Много се надявам, че повече няма да я викат тази художничка.
Определено старите портрети са доста по сполучливи на всички.

Както и предположих скока е бил в Канада и от Америка е отишал там.
Браво на Хари. Спази думата си, като се издигна в небето над Онтарио за благотворителен скок с парашут заедно с колеги ветерани в трогателен почит към забележителен 102-годишен ветеран от Втората световна война.
Той направи скока в чест на Ед Маршал, бивш парашутист, служил по време на Втората световна война и преди това отпразнувал 100-ия си рожден ден със собствен скок с парашут за набиране на средства.
Събраните средства  са в подкрепа на военни организации и канадски ветерани.

Лана тя Шарлийн е единствената която винаги е експериментирала. Но сега доста дълго остана с тази прическа.
И аз икам експерименти с косите, но явно колкото по остаряват толкова по малко ще са. Ще чакаме новото поколение. Макар че като ги гледам всички на дълга коса залагат. От Габриела може да очакваме нещо разчупено, ако следва майка си.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2026, 07:47 от daviz

# 2 900
  • Майничка
Проблемът на портрета на Фредерик е липсата на перспектива при фона. Все едно фигурата му е изрязана от друго изображение и е лепната на  някакъв си тапет. Логичното продължение е да се намали фигурата, да се мултиплицира и да стане част от десена на тапета. Може и женски фигурки да се добавят.😄
При портрета на Маргрете поне под и ъгъл на помещение има, макар и голо. Но и той оставя усещане за недовършеност.

# 2 901
  • София
И на Маргрете е такъв. Не имат от мен.

Този портретна Маргрете все едно е рисуван от Любен Зидаров, светла му памет на човека! Сигурно е търсен ефект.

# 2 902
Мери вместо да го гледаше умилително, да му бе оправила папионката, много е накриво. И така е на всички снимки. Това, че рядко е с костюми по мярка, все е размъкнат - я разкопчана риза, вързани накриво вратовръзки/папионки създава усещане за неподържаност.

# 2 903
  • Разпиляна във въображението
Сега видях роклята на Мери още по-добре и все още не ми харесва с това лъскаво набрано нещо отпред.

Дори не се прегърнаха за снимката отпред, а се сбутаха един в друг, а тя сега го играе влюбена. А може и изобщо да не го гледа. Коя жена ще пуска мъжа си облечен в малки срехи, крива папионка, а момчетата облечени като дядовците си?

На портрета на Мери не видях австралийско растение.

# 2 904
  • Някъде там
И на Маргрете е такъв. Не имат от мен.

Този портретна Маргрете все едно е рисуван от Любен Зидаров, светла му памет на човека! Сигурно е търсен ефект.
Ефекта е търсен да, просто на мен не ми допада и не ми прилича на Маргрете в лицето.
Ето това е описанието :
Пребен Хорнунг рисува кралица Маргрете три пъти с много различни резултати. Голямата картина от 1985 г. в Залата на почетните лица във Фредериксборг е предназначена да озари по-тъмните и по-тежки, по-стари портрети в Залата на почетните лица на нейните баба и дядо, прабаба и прапрабаба. Хорнунг е видял привличащата вниманието, яркосиня рокля от 80-те години на миналия век от Йорген Бендер на снимка за пресата от гала събитие и е убедил кралицата да се нарисува в нея. Резултатът е много хармоничен портрет, доминиран от синьо, сиво и бяло – и много малки червени точки, които могат да се намерят по устните, ноктите, ордените – и в подписа на художника.
Другите му два портрета са по- добри, поне за мен.

Последна редакция: сб, 26 сеп 2026, 09:39 от daviz

# 2 905
На Мери портретите са хубави, но Фредерик са го изкарали с адски тънки и къси крака.
Вероятно сега е модерно да те рисуват по-раздвижен на портрет, но ми се иска да се върнат към старите картини, на които ги рисуват блестящи и величествени.

Иначе на Маргрете портрета не е лош, просто е за изложбена зала, не да си го закачиш вкъщи.

# 2 906
На мен много ми харесват и трита портрета на Маргрете. Направо са ми впечатляващи, дори последния ми допада най-много, колкото повече го гледам (първоначално ми се стори смехотворен).
Това са потрети, които ще запомня, а щом едно творчество вълнува, значи е постигнало целта си.
Наистина стила напомня малко на Любен Зидаров, когото обажавах, а почти всички около мен имат травми от рисунките му. Ако някой се разделя с книжки, илюстрирани от него да ми пише Joy

# 2 907
  • Някъде там
Малко от другите портрети.

И една обща

# 2 908
Стефани с доста смело комбинезонче е била преди няколко дни на работен ангажимент.

# 2 909
Ами много интересни портрети има. Сигурна съм, че като човек на изкуството Маргрете ги оценява.
Много е хубава Стефани в смелото комбинезонче.
Роклята на жената до нея ми се струва по- смела Joy

Общи условия

Активация на акаунт