Ех, Канада - бъдещи и настоящи родители - 15

• 19 345
  • 306
  •   1
Отговори
# 90
Кафява мечка, щом ще си по- спокойна така, ОК. Ти си знаеш най- добре как се чувстваш и кое би било добре. Радвам се, че GeryR ще ти услужи и донесе поне малко душевен комфорт.
Успешна бременност на теб и щастливо лято на всички!
 Grinning

# 91
  • Торонто
Shemet,
както са ти казали първия номер е 16/17. Ние сме още с тях

# 92
  • Canada
Честит Рожден Ден, Светле!
Бъди много, много щастлива и обичана!

Честит Рожден Ден, Алекс!
Расти здраво и палаво дете, за радост на мама и тати!

Добре, че има рожденници, че да се включа. При нас кошмарният месец май завършва с повече от 11 часа в спешното. Честно, вече нито имам нерви, нито сили. Моля се да имам поне един ден, през който и двете госпожици да са здрави. А ходенето до БГ ми е като химера, очаквам все така да си боледуваме и да се наложи да си останем тук, дано да съм лош пророк.
Сега да се отчета:
Получих 10$ от Минева, 10$ от МамаМаша, 20$ от Крисимами и 10$ от... да си признава коя мама живее в Кот Сент Люк, че не можах да я разконспирирам. Така общата събрана сума е 390$. Все още не съм купувала нищо, не ми остава време от гледане на болни деца и тичане по доктори.

# 93

Честит рожден ден Sweety !!!!   

Честит Рожден Ден на Алекс!

# 94
  • Vaudreuil Canada
Честит 1-ви Юни на всички деца и родителите им Simple Smile

# 95
Момичета, изпратихме абитурента.
Ще пратя снимки. Благодаря ви на всички, които се обадиха за милите пожелания.  Те означават много за мен, защото майка гледа от 10 месеца децата на сестра ми и явно  не и разрешиха да се обади по Скайпа за празника на първородния и внук.  Много ми е тежко Cry Cry Cry. Добре, че ви има вас  Heart Eyes

# 96
  • Торонто
Bek, de,
Разкажи нещо повече за абитуриента, аз тъкмо наскоро (по 24 май) се бях сетила колко са хубави абитуриентските балове в БГ и се чудех как ли е в Canada. Дай да видим снимките

# 97
Здравейте мами!
Честит рожден ден на рожденичките Мая и Ивона! Кафява мечка, и аз бих те посъветвала да избягваш да пиеш ненужно лекарства. Мисля че в България прекаляват с лекарствата за бременни, няма напълно безвредни лекарства. Оня случай с аборта ти преди това - най-вероятно при всички случаи е щяло да стане. Аз имам опит с лежане по Патологични бременности в България и тук през тази бременност имах кървене на три пъти и аз стигнах до извода че ако бременността е здрава, всяко кървене си спира без лекарства и без лежане, а ако не е, нищо не може да предотврати аборта. Няколко дни кървене преди аборта е много разпространен случай. Сега ще те посъветвам да си отпуснеш душата и да се радваш на ременността ти  bouquet Ама знам че си е голям страх. Мен сега ме е страх от преждевременно раждане Confused

# 98
Привет на всички в тази прекрасна съботна сутрин!  Hug

Вижда се,че времето е хубаво и че половината изпозаминаха до БГ за лятото ..... темичката бавно набира странички.

Добре дошла на Кафява Мечка    bouquet
Аз нямам никакъв опит с подобно лекарство, но ти пожелавам много лека и напълно безпроблемна бременност!

Век, де честит абитуриент. Много успехи занапред и да му върви по вода! Показвай снимки при първа възможност!

Ние сме добре. Както и Пчеличка пише, нас също ни предстои бабата да си ходи съвсем скоро. Много бързо си се изтърколиха 2та месеца  Rolling Eyes
Виктор расте и яде като малка ламя  Crazy.... понякога на 1час... за сметка на което сме станали цяло кило повече. Вече се кокорим повечко и обичаме компания, ревем като си спим самички в леглото. Имахме малък проблем с очето, стигна се до капки но сега е по-добре.
Поне времето е хубаво и излизаме на разходки, които достават огромно удоволствие на всички ни Simple Smile

Приятен weekend и много слънчев!

# 99
  • Торонто
Момичета, как е сода бакпулвер на английски и къде да я намеря в магазините - тоест по кои рафтове стои?

# 100
Момичета, как е сода бакпулвер на английски и къде да я намеря в магазините - тоест по кои рафтове стои?

baking soda - mislia, che e okolo brashnoto

Rosist, kaji koga shte doidesh na gosti i shte ti napravia sushtata torta

# 101
Бакпулвер точно аз не съм виждала, аз ползвам baking powder. Ще го намериш в baking needs до сухата мая.

# 102
Момичета и аз да се разпиша, че съвсем ще ме забравите.

Да чиститя рождения ден на Ивонка-Коконка и на Мая и да им пожелая да растат здрави и засмени и все така хубави.   bouquet Честито и на мама Sweety!!!

Ние сме добре, едни растат, други бременеят, кой както може

Шеметче, а вие далече ли от Монреал се преместихте. В смисъл че за работа много ли ще трябва да пътувате. Ти дълга почивка си замислила в България - весело изкарване Hug

Гери, не знаех, че си се върнала на работа. Добре че бабата е тук да помага.

Векче, честито абитуриент - чакаме снимки.

Да ви се оплача, че ми се появи мрежа от капиляри по крака и не знам дали ще мине след раждането.  Sad Някакви идеи newsm78

# 103
  • Canada, ON
Привет момичета! Благодаря ви denzul и heureuse. Аз по принцип въобще не пия лекарства. Но съм си донесла от БГ разни, които периодично изхвърлям поради изтичане на срок на годност. Все пак, като знам че са ми под ръка и се чувствам по-спокойна. Не знам вие как приемате здравната система тук, но аз се чувствам малко като в джунгла. Понеже съм приела този факт, то гледам поне аптечка да имам за всеки случай. Както едно време в планината - винаги вземах игли, конци и малка аптечка. В повечето случай не ми трябваха, най-много някоя лепенка, ако някой се удари или падне... Та и сега - като на поход, макар и доста по-сериозен.
Интересно ми е да ви попитам - тези от вас, които са карали бременност в Канада, в коя седмица за първи път ви видя лекар и ви взеха кръв и т.н. и в коя седмица за първи път отидохте на видеозон?  
Аз имам час за лекар в 8-ма седмица за първи път, а видеозона ще бъде след това, но за сега нямам представа кога. Имаше една тема в bgcanada.com - Бременност и раждане в Онтарио, та според авторката първи преглед и видеозон се прави 6-7 седмица... Интересно ми е всеки лекар сам ли решава кога да прегледа една бременна жена или има някакви задължителни срокове в Канада.  Знам, че след третия месец има разни задължителни изследвания, но се чудех дали преди това има такива. Аз личен лекар нямам, но като разбрах че съм бременна отидох при един лекар, който следи бременности и който приема пациентки без лични лекари. (Дадоха ми списък  с няколко такива благородни доктори в един женски център.)
heureuse, леко бременеене ти пожелавам и с по-малко страхове Simple Smile.
Приятни почивни дни на всички! Не знам как е при вас, но в нашето село е голяма жега...

# 104
  • Vaudreuil Canada
Кафява мечка мен гинеколожката ме видя в 8 седмица ама то щото я дигнах на ура, а и вече и бях пациентка та нямаше голям избор ... голяма досада съм. Стандартно дават час някъде 11-12 седмица - ехографа и първите кръвни изследвания за синдром на даун са в 13-14 седмица. Изследванията са платени - в някои провинции над 35 години са покрити от здравната карта. Ама постоянно променят нещо та трябва да питаш гинеколога или в лабораторията където ще ги правиш. Ако имате допълнителна медицинска осигуровка тя вероятно ще ги покрие.
Пупонче преместихме се на 20 километра на запад - веднага след като се излезе от острова. На мен много ми се удължи пътя до работата като километри, но като време с градския транспорт е почти същото положение - ама то и преди не беше розово. Добре че сега съм по майчинство и не ми се мисли догодина как ще ходя на работа ... в краен случай ако е много трагично ще търся друга работа въпреки че хич не ми се мести. Все се надявам да почна някой ден да карам кола ... ама все нещо ми обърква плановете за повече практика, пък явно съм голямо шубе или както казва мъжа ми много съм била мислела (последното явно е вредно). Иначе ваканцията ще е дълга защото после не знам кога пак ще ми се случи Simple Smile та да дам шанс на бабите и дядовците да се порадват на малкия змей.

Общи условия

Активация на акаунт