Ех, Канада - бъдещи и настоящи родители - 15

• 19 355
  • 306
  •   1
Отговори
# 105
Век деаз нещо сьм те пропуснала че изпращаш абиторент, найстина покажи снимки да видим как е тука. Сьжелявам че майка ти не е имала вьзможност да го види, не ми е много ясно какьв е бил проблема- не са и разрешили да ползва скайпе или там кьдето е била не е имало интернет и не е могла да се свьрже. Непремено и прати снимки.
Кафява мечка добре дошла и от мен и ти пожелавам спокойна бременост. Авторката на статията за която споменаваш е наща Снежи и тя много добре и подробно е описала как протича бремеността. Има много мами включително и аз, които сме родили в Канада и по мойте наблюденията грижата за бремени е много по добра и организирана в сравнение с лечение на различните болести. Дори бях чела статията, че бремените се пращат много повече на ултрасаунд, отколкото се налага, така че ще те гледат като под микроскоп. Аз сьщо имах преглед около 8 седмици, така че и ти се движиш по график.
Poupon За тази мрежа от капиляри знам че може да се оправи с лазар или нещо подобно, така че ако не изчезне след като родиш, винаги може да си направиш тази процедура. Доколкото разбирам е много проста процедура и се прави ведньж или два пьти. Единствено трябва да си платиш, някьде около $70 ( ако не ме льжат спомените)

Някой празнува ли деня на детето. Да си призная, аз сьвсем го забравих.

# 106
Здравейте момичета!
Кафява мечка, благодаря за пожеланията! Желая ти и на теб лека и много спокойна бременност! Като си помисля и на мен първият преглед ми го дадоха в осмата или деветата седмица. Оттогава досега имам прегледи на всеки месец, накрая не знам как ще бъде. Първият ултразвук беше в 12-а седмица (за синдром на Даун), при мен беше безплатен, но аз съм на 37 години. По принцип го поемат частните застраховки, но познавам една майка която си издейства и за себе си безплатен видеозон в 12-а седмица без да е на 35 години и повече. Следващия видеозон беше в 19-а седмица.
Момичета, мен ме замъчиха много киселините в стомаха, а имам още повече от  2 седмици до прегледа. Спомняте ли си на вас какво са ви предписвали за това?
Приятна вечер на всички!

# 107
heureuse, за киселините си купи TUMS. Аз също исках от лекаря да ми предпише нещо, но той ми каза че за TUMS нямам нужда от рецепта. 100-150 хапчета струват около 3$, тая седмица са намалени в Макси ако не се лъжа. За бременни се взимат до 4 максимум на ден. Има различни вкусове, като на мен най-много ми допаднаха горските плодове. За бременни също става и Maalox, но него не съм го пробвала (пак е във вид на хапчета за дъвкане, като TUMS-а). С TUMS-а се родих (имай предвид, че моите киселини започнаха от 3-тия месец и продължиха докрая). Облекчава веднага.
кафява мечка, моя първи преглед беше в 10-та седмица, като тогава ми взеха кръв и урина за първите изследвания. В 12-та седмица ходих на първия ехограф за синдрома на Даун, но това си беше по мое желание (за целта платих 350$). После ходих в 19-та седмица на задължителен ехограф, който беше безплатен. Бебето беше по-малко от очакването, затова по настояване на ехографистката ходих пак 3 седмици по-късно. Следващия задължителен ехограф е около 32-ра седмица. Докато ми дадат час обаче, мина толкова време, че аз реално вече бях в 36-та седмица, което не беше никакъв проблем. Както heureuse е писала, в началото прегледите са по веднъж в месеца, мисля че след 32-ра седмица бяха по веднъж на 2 седмици, и накрая, т.е. след 36-та седмица са всяка седмица. Но това е по протокол. Всичко зависи от бременността ти и от лекаря. Аз ходех по-рядко, защото имах най-безпроблемната бременност, за която можете да си помислите и доктора беше решил, че няма нужда да се мъкна до болницата много често с големия корем. Чак когато бях в 39-та седмица, следващия преглед ми го насрочиха да е след седмица (падаше се 2 дни след очаквания термин). И когато отидох в 40,2г.с. ми дадоха нещо като направление, с което трябваше да се явя в болницата на определена дата, в случай че не родя дотогава. Е, не родих, влязох в болницата и лекарите с малко лекарства се погрижиха да се появи на бял свят сладкото ми момиченце  baby_neutral
Аз малко се отпуснах, ама си спомних с умиление за бременността ми и за раждането Blush

# 108
  • Canada
Век, де, честит ти абиторент! И аз искам снимки, а и съм много любопитна какво представлява тук балът, така че чакаме разказче с картинки Grinning
Кафява мечка, добре дошла и от мен  bouquet
Не се включих по-горе, защото темата ми е малко болна. Преди 3,5 години направих спонтанен аборт тук. Висях часове наред в спешното, на 6-я час дойде лекар, който без да ме прегледа (нямали видеозон Shocked) ми постави диагноза "Да, бременна сте, но тази бременност няма да продължи". Молих се да ми дадат нещо, изобщо да направят нещо, като дадох за пример как се грижат за бременните с кървене в БГ, а получих отговор "Във вашата страна си правят експерименти с вас, за това ви държат в болница и ви дават лекарства". Не посмях да обяснявам колко много "експерименти" се разхождат по улиците у нас. Изписаха ме с контракции на 2 мин., едвам се добрах до колата. Изхвърлих зародиша няколко часа по-късно у дома. Не ми изписаха антибиотик, а е трябвало. Бях получила възпаление, което лекувах месеци след това в БГ.
През бременността с малката ми дъщеря пак кървих, но този път и през ум не ми мина да ходя в спешното. Гълтах но-шпа, лежах и ревях по телефона на гинеколожката ми в БГ. Слава Богу този път ми се размина и сега си имам прекрасна палава госпожица N2.
Когато аз бях бременна, в Торонто си имахме българин - гинеколог (за съжаление се пенсионира миналата година). Бях си запазила час при него и може би заради кървенето веднага ме изпрати на видеозон. За това и в статията в БГКанада съм писала видеозон 6-7 седмица. Всъщност за Онтарио са задължителни само 2 видеозона - 11-12 седмица за синдром на Даун (задължителен е за всички бременни, независимо от възрастта и е безплатен) и в 19-20-та седмица, всички други са по преценка на гинеколога.
От сърце ти пожелавам да не стигаш до Но-шпа-то!
Poupon, на мен ми се появиха такива капиляри по време на втората бременност. Не съм предприемала нищо, така или иначе къси поли вече не нося Embarassed
heureuse, аз при киселини дъвчех коричка хляб + чаша вода, помагаше ми.
p4eli4ka, 350$ Shocked, много, чак не мога да повярвам, че става въпрос за Квебек, дето все се хвалят колко са социални.
Росииииии, искам снимка с корем, не можеш да ми откажеш Hug

# 109
  • Vaudreuil Canada
p4eli4ka, 350$ Shocked, много, чак не мога да повярвам, че става въпрос за Квебек, дето все се хвалят колко са социални.
Снежи изследванията се правят в две клиники и там където го правих аз беше 400 долара - просто на мен ми беше покрито на 100% от допълнителната здравна осигуровка. Иначе си е платено ... социалната провинция вече хич не е толкова социална - за 2-3 години промениха почти всичко социално  Confused

Последна редакция: нд, 03 юни 2007, 14:32 от shemet_neveroiaten

# 110
  • Canada, ON
Благодаря ви много момичета!!! Много неща ми се изясниха. Също се настроих да си почакам за видеозон, като се моля всичко да е наред до въпросната дата.
Sneji, Съжалявам искрено за проблемите, които си имала. При мен нещата протекоха по подобен сценарии. Като капак една докторка -гинеколог ми сложи и диагноза рак, заради една бенка на крака, обхвана я паника... Като резултат от всичко и аз си заминах за БГ. Е, оказа се че нямам рак, а и при моя гинеколог ходих. После обратно в Канада. Две години не посмявах да си помислям за забременяване. Чувствах се беззащитна в тази страна и съвсем не бях сигурна, че това е мястото където трябва да продължа живота си. Е на съпруга ми му харесва тук - той си намери и добра работа. Аз - не... След това възобновихме опитите, но пък една година - нищо не се получаваше, а в мен - всеки месец страх - ако не стане - защо не става, ако стане - ами сега какво? Е получи се най-после. Сега само се моля всичко да е ОК и да понамалеят притесненията ми. Хем се радвам, че съм бременна, хем сърцето ми едно свито... А ако нещо се почуствам не добре и аз съм решила, че по болници няма да ходя. Дано всичко да е наред все пак.
Иначе физически се чувствам супер  Grinning
Хубав ден на всички!!!

# 111
Здравейте мами!
Благодаря много на Пчеличка и Снежи за съветите за киселините, първо ще опитам с коричка и вода, а ако не подейства с лекарството.
Аз продължавам да мисля че в сравнение с останалите, Квебек си остава социална провинция. Това че видеозона в 12-а седмица тук не се покрива за нерисковите групи е е съвсем незначително в сравнение с другото, още повече че и тук има втори видеозон, но в друга седмица. Скоро проверявах за майчинството - новият провинциален "родителски" режим който е в сила от миналата година, ами струва ми се много добре. Една жена трябва да е заработила само 2000 долара за да има право на майчинство, при това това може да е станало една година преди 25-ата седмица на бременността, т. е. на практика около половин година преди забременяването. Отделно имаше там 5 седмици платени за бащата, има още да го проучваме, ама ми се струва много добре. Да не говорим за субсидираните детски градини, от които всеки месец се спестява толкова, че тези 350 долара еднократно за видеозон ще си ги избиеш два пъти само за един месец. Отделен е въпросът за лекарствата за децата до 18 години, които стига да са с рецепта са безплатни. Моите деца не прибягват често до лекарства, ама има семейства при които всеки месец се налага да се дават много пари за лекарства и за тях това е голямо облекчение.
Момичета, да ви кажа, аз имам етърва в Щатите, която съвсем без да иска ме изтормози в началото на бременността. Понеже въпросът беше много емоционален за нея, реших да не я отрязвам и поех негативите. Понеже в България освен детенцето което е родила след безпроблемна бременност е имала 5-6 спонтанни аборта, била е лекувана там за задържане всеки път в болница и беше убедена че без да се приемат лекарства проблемната бременност не може да се задържи, обаждаше ми се всеки ден, питаше ме дали съм си купила Нош-па от руска аптека (защото при нея там го продават) и все ми казваше как ще я загубя тази бременност като не пия лекарства и не лежа. А аз имах кървене на 3 пъти, като единият продължи 1 седмица, ама просто нямах основание да не вярвам на тукашните лекари че нямам нужда от лекарства. Така и не го купих това Нош-па за което тя толкова настояваше, ама непрекъснато живеех в страх. Но не съжалявам че не я послушах, защото все пак се оказа се оказа че е било излишно и си спестих пиенето на лекарства точно в периода в който органите на бебето се оформят. Пък и на нея болничното лечение изобщо не й беше помогнало да си задържи бременностите, ама карай. Въпреки че ме изтормози, жената наистина от най-добри чувства го правеше това. Добре че мъжът ми ме подкрепяше тогава Heart Eyes

# 112
Здравейте и от нас! Като че ли всички са го ударили на почивка, излети, пикници... Никой не пише  Mr. Green

За капилярите отдавна се каня да разкажа на Снежи, защото и аз имам/х същия проблем, но щом и други се интересуват бързам да споделя моя личен опит. Имам по-големи и по-малки снопове из целите крака от доста години насам, но през бременността като че ли станаха по-видими. За лазерното третиране още не съм се интересувала. Личният ми лекар (Кебеде) ме прати при един доктор, който ми прави процедури ведъж месечно. Инжектира ми някакво лекарство във вените, за да засили стените им и така да изчезнат сноповете. Трябва да се похваля, че след втората процедура има видимо избледняване, ура! Е, има още доста капилярчета из краката ми, а според въпросния лекар малките снопове не са притеснителни и не ги третира. А аз искам всички да изчезнат и ще трябва да видя тази работа с лазера...
Въпросните процедури са покрити от ОХИП.

За видеозона през бременност - задължителните сте ги обсъдили, но по осмотрение на лекаря може да има и по-често. Само че това означава, че има някакво притеснение, затова колкото по-малко видеозони ти назначат, толкова по-добре  Peace

За киселините ми помагаше глътка-две газирана вода или кисело мляко, но моите не бяха и кой знае колко досадни.

Содата бикарбонат е baking soda, а бакпулвера - baking powder. И двете се намират на щандовете с baking needs - до брашното, маята и т.н. Аз може да не съм кулинарка, но това го знам  Laughing

Ау, срам! И ние забравихме деня на детето. Добре, че ни подсетиха от България. Отведохме детето на сладкарница. Големите се подсладихме подобаващо, а горкото дете получи коричка хляб  Joy И да не го помислите за гаврошче, получи и подобаващи подаръци все пак.

# 113
  • Canada
Здравейте момичета! Hug Hug Hug
Вярно че времето е чудесно и сме го ударили май всички на разходка... Grinning
Аз обаче идвам с една розова новина - thesara си има момиченце - Сияна (надявам се да съм го изписала правилно). Родила се се на 01.06.  Да и е живо и здраво и да ги радва много!
croco1 - малко ни трябва да дойдем Laughing - за такава торта и синкото ще се навие даже.
Sneji - скоро ще пусна, чакай да намеря някоя на която изглеждам слабичка Mr. Green
Poupon - аз пък и двете бременности си имам синини по краката (все едно някой ме е бил), но след първата ми се оправиха. Ще видим сега как ще е. Дано и при теб се оправят спуканите капилярчета! Peace
Век, де - честит ти абитуриент! Много късмет да има в живота!
Кафява мечка - лека и безпроблемна да ти е тази бременност! Hug
shemet_neveroiaten - как се чувствате на новото място? Свиквате ли вече? Кога потегляте към България? Целувки на малкото юначе Heart Eyes
Спокойна вечер и лека седмица на всички! Hug Hug Hug

# 114
Честита дъщеричка на thesara- Сияна!

Да е жива и здрава малката кукла, а на Мама бързо възстановяване й желая!

Йонка Бонбонка, лек път и приятно изкарване в БГ!
...Сега само се моля всичко да е ОК ...
Кафява мечко, така и ще бъде! Вярвай го, почивай повече и не мисли за проблеми, тоз път няма да ги има при Теб!

# 115
И от мен честитки на Thesara за новопоявилата се на бял свят принцеска  bouquet Да ви е жива и здрава сладуранката и много да ви радва Hug
Thesara, лесно и бързо възстановяване ти желая. Честитки и на таткото, сигурно е на 7-то небе bowuu
rosist, гледам че и твоето време за добри новини наближило Peace Леки последни 2 месеца ти желая  Peace
Това е от мен, че дребка трябва да яде baby_neutral

# 116
Ама съм и аз, как забравих smile3555 smile3538 smile3537
Искам да ви почерпя виртуално, днес Фло става на 2 месеца, вече е голяма baby_neutral

Сега видях, че днес е 4-ти smile3538 Значи почерпката е 1 ден в аванс Peace

Последна редакция: пн, 04 юни 2007, 19:48 от p4eli4ka

# 117
Изпратих го момчето. Нали знаеш, не че се хваля, ама моето гардже беше най-хубавото  Grinning. Ето пращам ви и снимки. http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=139688
Снеже, вие как сте? Оздравяхте ли най-после? Надявам се, че сте добре. Laughing
Пчеличка, честит ви малък рожден ден.    bouquet
Гери, Писанка, как е работата. Възхищавам се на майки, които успяват и да работят и да гледат децата си!
А момичетата от БГ - как е там?  bouquet
Крисимам, и интернет има, и Скайп има, само човещина няма... Вероятно не са  дали на мама да се обади. А тя не познава никой друг в София и не  знае как и къде да търси интернет клубове. Както и да е....
А иначе след бала рожбата замина на Wasaga та го мислех 3 дена, защото е още млад шофьор... А ние ходихме по Кавартите, и като резултат из къщи е пълно с букети от лилии
Ето малко и от мен: http://www.beautybynaturespa.ca/lilii.htm
А иначе - стягайте се за ягодите. Тази седмица съм много заета, ама следващата... Mr. Green

# 118
  • Vaudreuil Canada
Thesara, Честита дъщеричка Сияна!
Да ви е жива и здрава и много радости да ви дарява.
Леко и бързо възстановяване Мамче!

rosist много ти отива ролята на щъркелче Simple Smile А на въпросите ти - вече посвикваме - даже и гости имахме, което значи, че е частично подредено Simple Smile В неделя летим за БГ ... настръхва ми косъма само като си го помисля какъв екшън ще е. Даже съм се засилила да си правя слинг, че нещо не се справям много добре с кенгурото, ама да видим какво ще излезе - дано да ми стигне времето, че все нещо изниква в последния момент. Абе другата седмица ще разказвам как е минал екшъна първо пътуване с бебе - аз точно обяснявах преди малко на таткото, че на рейс не съм се качвала с бебето, а съм се запътила към самолета ... горкото дете с тази спечена майка... ама дупе знае две и двеста ... та и моето така ще се стягаме!

Последна редакция: вт, 05 юни 2007, 05:22 от shemet_neveroiaten

# 119
Момичета,
я вижте дали този линк ще стане http://www.snimka.bg/album.php?album_id=139688 Нещо не мога да се справя с изпращането на личен албум. А не искам да го правя публичен  Mr. Green
Шемет, всичко ще е наред, повярвай ми. Няма да усетиш кога ще пристигнете!
Момичета мерси за топлите думи. Бяха ми нужни.  Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт