Ех, Канада - бъдещи и настоящи родители - 15

• 19 392
  • 306
  •   1
Отговори
# 180
Кафява мечка, rosist вече ти е писала за клиниките, затова няма смисъл да ти пиша и аз същото. Аз също нямах идея за тях, преди да забременея. Координатите на тези клиники ми даде лекаря, които ми следеше бременността. Каза ми, че е желателно да си направя тест за синдром на Даун и ми посочи къде мога да го направя. А за това, което преди време ти се е случило тук, много съжалявам, кофти история. Моя приятелка която в момента е бременна също имаше кървене в началото, ходи в спешното и т.н., казаха й че не било от преумора, то кървене от преумора не се получавало. А тя се натоварваше доста, но пък и вярваше на лекарите. Като се поспря вкъщи, кървенето й спря и сега бременността й си протича напълно нормално Peace Вярвам, че и с твоята бременност всичко ще е наред и че след няколко месеца ще се радваш на едно малко, сладко създание  baby_neutral

# 181
  • Canada
Кафява мечка, съжалявам за преживяното. Не мисли за него и не сравнявай бременностите! Сега си добре и всичко ще бъде наред и с теб и с бебчето!
Щеметната, чакам разказ, че една треска ме е затресла ooooh!
Menta, аз за щастие никога не съм имала проблем със забременяването. Дано да не ти потрябват специализираните клиники и скоро да се похвалиш с лентичка!
Роси, май няма да стигна до пощата, ще ме извиниш ли Embarassed
Калида, другата сряда пътуваме, нямам търпение вече Grinning
Момичета вече накупих всичко, което ще нося на ДБМ. Имам още пари и много хубави неща още мога да накупя от тук, но нямам място в багажа, много ме е яд. Ето какво донакупих:
4 кутии химикалки - 4 x 10 бр. - 40 химикалки
4 пакета химикалки с анимационни герои - 4 x 5бр. - 20 химикалки
4 пакета гумички (2 са цветя + 2 под формата на топки) - 4 х 12бр. - 48бр. гумички
8 пакета моливи (шарени, с цветя и животни) - 8 х 12бр. - 96бр. моливи
5 пакета острилки - 5 х 4бр. - 20бр. острилки
20 несесера (10 червени, 1 син, 9 лилави)
2 пакета бонбони (в тях има отделно пакетирани бонбонки)
6 пакета надуваеми топки - 6 х 2 бр. - 12бр. топки
5 пакета балоно-топки - 5 х 4бр. - 20бр. балоно-топки
Цената на всичко описано по-горе е 67,26$
С предишните купени:
10 кутии крем против подсичане
6 кутии вазелин
6 пакета Машмелоус
На стойност - 56,70$
Общо похарчени - 123,96$
От събраните 390$, имаме останали 266$
От гореописаните неща направих 20 комплекта за първолаци (10 за момиченца и 10 за момченца), като във всеки комплект има:
1 несесер, 5 молива, 1 острилка, 3 химикалки, 2 гумички + по 2 малки пакетчета с бонбонки за разкош, да се зарадват приятно малчовците. Останаха ми 8 гумички + няколко молива (Суити  bouquet ми ги даде и други неща ми даде, ще видим, кое ще влезе в багажа и ще пиша допълнително).
За сега с ДБМ единствено съм уточнила, че надуваемите топки ще отидат при децата от дома в гр. Трън, на които им предстои за първи път ходене на море.
С останалите пари ще купя неща на място в България (след разговор с момичетата от ДБМ).

# 182
  • Pierrefonds, CA
Честито момиченце, Kristie !   Grinning  bouquet

# 183
  • Vaudreuil Canada
Честито бебче Kristie! Леко възстановяване и много радости с малката принцеса.
Да кажа и за пътуването де Simple Smile
Полет с франсетата - на качване в самолета ми заявяват, че полета е пълен и количката трябва да пътува в багажното и ще си я получа в София. Де да имах някакво въоръжение в този момент.... Качвам се на самолета след като съм зарязала количката и супер неподготвено влача две чанти с кво ли не защото в същия ден Буш е на посещение в БГ и съм предвидила евентуално престой в Париж, ако вземат, че ми отменят втория полет. Бордните стюарди обаче се оказват пичове - и единия като разбра, че са ми взели количката отиде да я иска обратно Simple Smile та спаси положението. Междувременно до мен се настанява един чичко поне 150 кила, а малко по-късно от другата ми страна една черна кака с хлапе на около годинка - горкото хлапе що бой изяде по време на полета не е истина. До черната кака още един пътник. По едно време точно преди да излетим идва онзи пич от стюардите и оферира дебелия чичко да иде на друга седалка, а след малко оферираха и другия пътник за по-предна седалка. Та останахме с черната кака да се ширим на 4 седалки. От там нататък полета протече ОК като се изключи, че изслушах неопределен брой псалми изчетени от черната кака с патос в гласа ... не е много приятно усещане особено като се засили турболенцията. Та това беше най-приятната част защото кацнахме в Париж с 20 минути закъснение и още 30 минути не отвориха вратата та успешно си изтървах полета, заради което чаках 2 часа и половина на транзитно гише /4 служителя обслужиха 10 пътници за това време/ Да предупредя, че на летището асансьори не видях - само ескалатори.  Транзитния ми полет се оказа през Франкфурт 6 часа по-късно. На този полет вече категорично отказаха да вземат количката в самолета и я натовариха в багажното като ми дадоха избор да я чакам на лентата за багаж във Франкфурт или да я чекират за София директно та аз избрах второто, защото се оказа, че във Франкфурт трябва да си преиздавам билет и няма да имам почти никакво време за да хвана самолета камо ли и да седна да чакам количката /риска беше да изтърва самолета докато чакам количката/. За да се кача на втория самолет трябваше да сляза с количката три нива стъпала и след това да се кача пак толкова - добре че имаше помагачи от пътниците иначе нямаше да стане - за протокола помагачите бяха българи ама това се разбра на софийското летище. Та за този полет бях на вътрешна седалка между един "сладур" с розово-сиви чорапи на бял фон и една мацка, която си четеше любовните писма в самолета. Та във Франкфурт се оказа, че трябва да хващам и влакче за да стигна до правилния терминал. И с последни сили се добрах до гишето, където да ми преиздадат билет вече от луфтханза и се оказа, че имам 15 минути за да мина проверката с метал-детектора и да си стигна до гейта. Та целия спринт беше с около 17-18 кила багаж и бебе в ръце защото се оказа, че няма как дори и на кенгуро да го сложа - просто нямаше да има къде да си накача чантите. В крайна сметка вместо в 2 следобяд стигнах в 11 през нощта в София и точно там се оказа, че помагачите от Парижкото летище са българи та ми помогнаха още малко - добре, че там поне количката не беше пусната на лентата с багажа, а ме чакаше на изхода на самолета. Малкото човече се държа чудесно - само в последния полет преди още да излетиме порева, защото му беше адски топло, но след това се кротна като пуснаха климатика. На новия терминал на БГ летището също не видях асансьор - може и да е имало ама аз вече бях с тренинг по ескалаторите и бързах да се махам от там. Багажа ми учудващо дойде всичкия и то заедно с мен - няма особени поражения по него.
Та това е за тези, които са имали време да го прочетат. Сега се адаптираме на БГ почва и се опитвам да вкарам дребното в БГ часово време - дано да успея, че иначе половината ден е изгубен за сметка на това през нощта пада голямо бебешко забавление.

# 184
Честито момиченце на Кристи!
Да ти е жива и здрава и много бързо възстановяване на теб!

Мили майки, да ви попитам: Вашите новородени имали ли са обрив по лицето?
Аз питах доктора преди 2 седмици за обрива и той каза, че е бебешко акне и било напълно нормално. Но започна зад ушите и вратлето от 2-3 дни. Та се зачудих дали и вие сте преминали през подобен обрив. Предстои ни да сме при чичо доктор за имунизациите след 3 седмици, та се зачудих дали да ненаправя среща малко преди това заради обрива.

# 185
denzul, такъв обрив май имат почти всички бебета. Нашата хубавица също имаше, даже още мъничко си личат пъпчиците. Бях чела личицето да се мие с преварена вода. Аз не съм я мила с кой знае какво, само с вода от чешмата, и се изчистиха в общи линии. По едно време имаше и по ушенцата, че даже и на главичката отгоре. На мен лекаря ми обясни, че това е изчистване от моите хормони и е напълно нормално.
Честито на Кристи малка принцеска  bouquet Да е жива, здрава и много игрива baby_neutral
Шеметче, наистина пътешествието ви е било цяло приключение #Crazy

# 186
Здравейте мами! Честита дъщеричка на Кристи! Радвам се че Шеметът е пристигнал благополучно, въпреки че с препятствия.

Имам едно предложение към монреалските мами - искате ли да си направим срещичка по примера на торонтовските мами? Хич не ме бива по организацията, ама ако има желание надявам се с общи усилия да се справим Grinning

# 187

Мили майки, да ви попитам: Вашите новородени имали ли са обрив по лицето?
Аз питах доктора преди 2 седмици за обрива и той каза, че е бебешко акне и било напълно нормално. Но започна зад ушите и вратлето от 2-3 дни. Та се зачудих дали и вие сте преминали през подобен обрив. Предстои ни да сме при чичо доктор за имунизациите след 3 седмици, та се зачудих дали да ненаправя среща малко преди това заради обрива.

Моята дъщеричка имаше бебешко акне по цялото личице, когато беше на месец и половина -два. След време лицето и се изчисти и стана още по- голяма хубавица  Grinning. Ако е това, не се притеснявай.  Grinning

# 188
denzul- това наистина е нормално при малките бебчета.Моята дъщеря също имаше пъпки по лицето и то доста упорити-почти до втория месец.Направих много консултации с детски дерматолоци и ми обясниха,че децата до една година,кожата им е много чувствителна и понякога дори без пречина им излизат пъпки и то предимно по лицето и главата.Така,че не се притеснявай,сигурна съм,че ще преминат бързо.Знам,че искаш да помогнеш на бебо,но те сами ще преминат.Аз с какво ли не съм ги мазала-не минават.Спрях всички кремове е гелове и сами си изчезнаха.

# 189
Благодаря ви момичета,добре ме подсетихте за подправки(аз ползвам много чубрица и то домашна),а за тавички доста се колебаех,но вече знам,че трябва да взема.Скоро няма да имам много време за форума,но като пристигнем и се установим веднага ще пиша.Желая ви слънчеви дни!!!

# 190
  • Canada
shemet_neveroiaten - наистина голямо пътуване е било. Whistling Дано на връщане не ти се случва нещо подобно. Компенсирай с прекарването в България Hug
mama Veni - лек път и бърза адаптация Peace
denzul - спокойно, скоро ще минат пъпките и Виктор ще стане още по- голям хубавец (няма майтап - изведнъж се разхубавяват много) Heart Eyes
heureuse - аз съм за среща, ама колко останахме в Монреал е въпроса? Ще направим организацията, няма проблем Laughing
Sneji - спокойно - има време - като се върнете от България Heart Eyes Браво за организацията и леко да ви мине пътя по самолетите, а престоя в София да ви зареди с много усмивки и енергия! Hug
На всички много слънчеви усмивки! Hug Hug

# 191
heureuse, идеята е супер  bouquet Само дето през седмицата ще ми е невъзможно, тъй като с количката по метра и автобуси хич не ми се иска да пробвам как е (само веднъж съм ползвала метрото с количката, но бях с двама помощници). А книжка още не съм изкарала, щото ме е страх да пробвам как се кара кола Embarassed Иначе за през уикенда съм навита Peace въпреки че всички срещи с приятели са за тогава, ама ще намеря решение ако нещо се заформи като срещичка ooooh!
Абе гледам, че в отчетните всички обсъждат препаратите против комари. Я кажете, има ли тук нещо, с което могат да се мажат бебета, за да не ги хапят newsm78 Че гледам едното пръстче на ръчичката на Фло е зачервено и прилича на ухапано от комар. Аз имам тензух, който да мятам върху количката, ама тя когато е будна го хваща и го тъпче в устата си Joy

# 192
Здравейте Hug! Не съм в Канада, но има вероятност тази година да се озова там. Много ми се иска да ви попитам нещо.
На 36 г. съм и с мъжа ми си мечтаем за дечица, но се оказа, че няма да се получи без хормонална стимулация. Някоя от вас знае ли дали застраховките в Канада покриват reproductive health? Защото ако не го покриват /а то е скъпо нещо/, съпругът ми предложи да проведем лечението първо тук и после да се пренесем в Канада.
От друга страна обаче лекарят ме предупреди, че ако лечението успее и тръгна да сменям климата и обстановката /сега живеем близо до екватора/, може да загубя детето.
Не зная какво да правя  ooooh! . Не искам да отлагам докато се "стабилизираме" в Канада, но и ме е страх да рискувам при пренасянето.

Благодаря предварително за отговорите!   Embarassed

# 193
 p4eli4ka доколкото си спомням на бебета не могат да се слагат от тези препарати против комари; мисля че важеше до 1 година. сьщото се отнася и за крем против сльнце. Едното е заради химикала ( забравих му името), който гони комарите. Аз дори бях купила един лосион, който садьржа само натурални сьставки, но се оказа че изобщо не работи и аз си бях изпохапана добре миналата година. Единственото което може да направиш е да купиш мрежа против комарите, кято се слага над креватчето или кошарката. Тук в Торонто няма много комари и аз не сьм имала проблеми миналата година. Единствено, когато отидохме на една вила, която се намираше до езеро и гора, имаше доста комари, но по някаква страна причина Криси не беше атакуван.

# 194
Gata loca, аз ако съм на твое място, бих започнала лечението и опитите веднага. Искренно се надявам да не се окажа права, но в повечето случаи не става на първият месец когато е започнала стимулацията. Щом там имате доктор който веднага ще се заеме с вас не пропускай шанса. Иначе за тук-доколкото знам тези процедури не се покриват от OHIP (безплатното здравеопазване) както и от частните застраховки (бенефитните планове давани от фирмите). Доколкото знам от приятелки, е скъпо, но не и непосилно. Дано някой се вклчи с повече инфо.

Момичета, ние в събота мислим да ходим на събирането в Дъбово (Oakville).  Laughing  Ако си спомняте Кроко беше пуснала инфо по въпроса. Ако има други, които мислят да ходят да си кажат, ако не - там ще ги разконспирираме  Laughing

Да ви се похваля Ивет е научила от детската "Хай" и "Бай". Преди малко излизахме на разходка и умрях от смях. На всеки срещнат се спира да го поздрави и изпрати. Едно разстояние от 100 м го минавахме половин час.  Crazy

Снежи, каквото вземеш все е добре.  Heart Eyes
Крисимам, ти се появи на хоризонта. Не че и аз съм от редовните писачи, но критика да има  Heart Eyes
Шеметке и аз докато те поздравя за къщурката Ви (в миналият постинг забравих) ти взе че избяга в Бг. Весело изкарване там.  Heart Eyes
Добре дошли на всички нови момичета.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт