Ех, Канада - бъдещи и настоящи родители - 15

• 19 394
  • 306
  •   1
Отговори
# 195
Кристи, честита дъщеричка- Селена!

Да Ви е жива и здрава кукличката, само радостни вълнения да Ви носи!

...За първи път пиша за него...
Кафява мечка, дано споделянето Ти е помогнало! Казват че като се пише за нещо по- лесно помагало да се преодолее, дано наистина е така и отсега нататък само хубави емоции и здрава и лека бременност Ти желая!
Шеметче, наистина много силни преживявания сте имали, дано наистина са единствени и неповторими. Сега да изкарате незабравими летни седмици в БГ сред баби и дядовци.
Гата Лока, и аз мисля че за такива процедури тук се плаща, но дано някой се включи с по- конкретни данни и опит.
Мамо Вени, много късмет и лек полет и ще чакаме включване от Монтреалска земя!
Ели===, радвам се че се засичаме, от отдавна не си писала!
Бременелките- Щастливче, Росист, Роземонтиа, Кивито, Силви, леки и безпроблемни останали месеци!

Лека вечер Ви желая!

# 196
  • Canada, ON
Някоя от вас знае ли дали застраховките в Канада покриват reproductive health?

Gata loca , и аз доколкото знам безплатното здравеопазване не покрива подобни процедури. Що се отнася до застраховките (бенефитните планове давани от фирмите), зависи от конкретната фирма. Имам познати, които имаха подобен проблем, но информацията е от преди около 2 години. На момичето компанията покри около 2000 CAD от процедурите и каза, че е до там (става въпрос за не малка частна фирма). От там се включи застрахователя на момчето, което работи на държавна работа. Мисля, че бяха обещали да покриват всичко. Бяха стигнали до 5000 CAD (общо 7000 CAD - от двете застраховки) - и все не се получаваше. Тъкмо се бяха спрели на вариант in-vitro, когато бебето дойде по естествен начин. Сега е вече жива, здрава и красива мома Simple Smile.
Та в заключение: информацията е малко стара. Може да има известни неточности, но грубите цифри мисля, че са така. Не е ясно, от написаното от мен, колко би била цялата сума за подобни процедури. Почти е сигурно, че току-що пристигнали в Канада хора, не започват държавна работа, а на другите места застраховките не покриват особено много... Аз само това знам. Някой може да се включи с по-конкретна информация.
Мое лично мнение - доверието в лекарите е много важно. Ако вече имаш доверие в някой - не го сменяй. На твое място бих избрала сигурното пред авантюрата, щото Канада малко или много е една авантюра, поне в началото. И аз скоро навършвам 36 и не бих отлагала до едно "стабилизиране" в нова държава.
Каквото и да изберете да правите - желая ви много много късмет, сила и вяра! И живо и здраво бебе, а може и две Simple Smile.

Kalida, благодаря за разбирането! Аз преди ревях само като си помисля за преживяното. После почнах да се опитвам да говоря за това, а сега и като го написах - съм нов човек Simple Smile

shemet_neveroiaten и Sneji , приятно изкарване в БГ!!! Аз ако можех, щях по два пъти в годината да си ходя.

Желая на всички ведър уикенд!

Последна редакция: пт, 15 юни 2007, 19:26 от Кафява мечка

# 197
Цитат на: Кафява мечка
......

Една от мойте приятелки работи за фирма, която е класирана в Топ 10 на Канада за Best Employers и въпреки това трябваше да плаща.

# 198
Честита малка принцеса на Кристи. Да ти носи само радост и слънчеви моменти.
Аз за съжаление няма да мога да дойда на пикника Grinning Така че на всички мамчета - весела събота и неделя
нацелувайте си бебоците, бременелките - поглезете си коремчетата и искрени усмивки - добрите хора го могат  Heart Eyes

# 199
  • Vaudreuil Canada
Някоя от вас знае ли дали застраховките в Канада покриват reproductive health? Защото ако не го покриват /а то е скъпо нещо/, съпругът ми предложи да проведем лечението първо тук и после да се пренесем в Канада.
До колкото аз знам държавните застраховки не го покриват някои от частните покриват медикаменти до определена стойност, но не и самите процедури. В Квебек се връщат от данъци 30% от сумата платена за инфертилити тритман годишно но на не повече от 20 000 долара разходи демек до $6000 чисто.

Момичета благодаря за пожеланията - при мама си е най-добре Simple Smile та смятам да се възползвам максимално. За сега съм най-ужасена от тротоарите - на много места са като след бомбардировки, а на останалите са заети от коли - няма от къде да се мине с количката на бебо.
Иначе бях позабравила гаражната търговия, магазините за дрехи втора употреба, уличните кучета не съм ги забравяла никога, но не са ми слабост и още куп "благинки". Всички продукти ми се виждат в миниатюрни разфасовки - още не мога да се доредя да ям баничка с боза - за сега само боза намазах  Wink.

Последна редакция: пт, 15 юни 2007, 19:40 от shemet_neveroiaten

# 200
мале колко много събития съм изпуснала ама аз не влизам много често тук  Embarassed

тесара честита дъщеричка да ви е жива и здрава   bouquet

mimi2004 прочетох ти въпроса и веднага реших да ти кажа мнението си,защото и аз съм живяла в Германия а сега съм в Канада и мога да направя сравнение ако питаш мен отиваите в Германия и не се обръщаите назад там е 100 не 200 пъти по-хубаво от Канада хеи та това е Европа и е една от държавите номер 1 в Европа ама няма какво да ти обяснявам ти си била там и си видяла само ти казвам,че ако доидите тук ще останите ужасно разочаровани при условие,че базата ви на сравнение е Германия.Аз тук съм безкраино разочарована от здравеопазването наистина,че е безплатно т.е и в буквалния и в преносния смисъл на думата нищо не струва  Rolling Eyes За реализация на професия тук е почти невъзможно аз пожти всички,които познавам тук са се преквалифицирали а на тези,които са успяли да си работят по специалността шапка им свалям. Стандарта на живот не е по-добър от този в Германия дори смело мога да кажа,че е по-лош.Представите за северна Америка в Европа са много по-различни от деиствителноста . Моите очаквания бяха малко по-високи от това, с което се сблъсках тук.Аз лично акои имах право на избор нямаше и да се замислям даже и бих избрала Германия,но не забравяи,че това е само мое мнение и ти казвам как стоят нещата през моя поглед. Надявам се да съм ти помогнала поне малко за трудното решение,което трябва да вземите
"на наи-важните кръстопъти няма пътни знаци" newsm78 (за съжаление) каквото и да решите ти желая на теб и на семеиството ти много късмет newsm10

# 201
..."на наи-важните кръстопъти няма пътни знаци"...
Десие111, хубаво и откровенно мнение, хареса ми, друго си е споделеният личен опит и виждане! Как сте с Даниел?
Шеметче, успех с баничката, създай си пълно удоволствие а не половинчато/ какво е баничка без боза и обратното, не разваляй илюзорният тандем/. Марти започна ли да се адаптира към часовата разлика?
Век, де, много хубаво животинче, да не сте ходили до ферма с щрауси? Как са ягодите?

Приятни срещи, пикници и партита да имате, хубав и слънчев съботен ден Ви желая!

# 202
Привет момичета  bouquet,

Много празници съм изпуснала, отдавна не съм писала, но попрочитам това онова ако остане време.
Честити бебоци на Кристи и Тесара, да са им много здрави и спокойни деца!
Дензъл, мерелин, много искам да ви чуя, така че ще ви звъня тези дни с риск да събудя някое заспало съкровище Laughing
Шеметка, като ти прочетох разказа, лошо ми стана, ти си направо герой, какъв спринт и колко препятствия, преживяването ти наистина е уникално!
Снежи, приятно прекарване в родината и леко пътуване!
Кафява мечка, голям стрес си преживяла, от тук нататък само слънчеви дни и хубави емоции ти желая!
Росист, как сте с бебчо, натежава ли ти вече?
Момичета, един въпрос, кога дадохте гъби на децата си /печурки/?
Това е от мен, изпращам ви слънце от дъждовен Ванкувър Simple Smile

# 203
Здравейте момичета,
Аз непиша много много да не кажа никак а само си ви чета, но искам да дам информациая на Gata loca относно застраховките тъй като имам доста голям опит в това като страдаща от стерилитет почти 3 години вече. Значи от OHIP(държавната) се покриват прегледите като видеозон, кръвни изследвания и друг вид изследваниа свързани с тези проблеми се покриват, но лекарства и процедури като инсеминации и ин витро не се покриват плащат се.    Застраховки които получаваш от компанията която работиш или си направиш частна застраховка, малко са застрахователите които покриват тези неща, а ако покриват то е само лекарствата. Manulife със сигурност покриват лекарстатвата за стерилитет на 80%. Но тук идва една друга пречка, която незнам дали се отнася за товоя случай трябва да се провери. Понеже ти знаеш че имаш тези проблеми и се нуждаеш от тези специални лекарства това се води Pre-existing condition и в такъв случай няма да ти поемат лекарствата, това трябва да се провери в зависимост от случая ти.
Относно данъците всички разходи по тези процедури и лекарства се вписват в данъците и също се връща някакав процент, не е много голям, но е по добре от нищо, Става въпрос за Онтарио.
Ако имаш други въпроси съм готова да отговоря.
Ако се наложи да си плащаш всичко сама, наистина е много скъпо, но се намира начин да се справи човек а и много зависи какви лекарства точно са ти предписани.

Това е сайта на на тази застрахователна компания която покрива тези лекарства.
http://www.manulife.ca/canada/canada1.nsf/public/homepage

# 204
Привет и от мен!Много отдавна не съм ви чела,още по-отдавна не съм писала... Embarassed

Благодаря ви за поздравленията за рождения ден на Алекс!  bouquet
Прочетох темата по диагонал,та ще ме извините,ако бъркам нещо...Мисля,че Софи попита за Chickenpox- ваксината.Когато трябваше да я бием на сина ми,тази ваксина беше все още желателна,но не задължителна.Ако сега трябваше да избирам пак,бих я отказала.Твърденията са,че ваксината само предотвратява усложненията,съпътстващи варицелата.Вече не съм убедена,че е така.Досега поне три пъти съм събирала сина ми с болни деца в стремежа си да го заразя...Не става и не става.Това,което ми се стори най-логично от всичко прочетено,беше,че ваксината поддържа имунитет у децата до 11-тата им година.Точно,когато вече навлизат в пубертета и не е желателно да се разболяват,защото последиците могат да са по-сериозни.Лекарите препоръчват,тогава да се бие втора доза...и така незнайно докога.Все ми се струва,че с тази ваксина стопирах заболяване,което е нормално за детската възраст,като по този начин подлагам детето си на по-голям риск в по-късната му възраст.И в здравния подфорум също имаше мнения,че ваксината е излишна.Това е и моето мнение...вече...Но всеки си решава за детето.Аз оценявам моето решение като грешка.
Backing Powder аз си купувам предимно от европейските магазини - без значение,дали са руски,полски или сръбски...Има и в магазините за bulk food - истинска съкровищница за сладкарите... Simple Smile
Кафява мечка,лека и безпроблемна бременност!Ако това ще те успокои,моят първи преглед при гинеколог беше в 15 седмица,а първият ми и единствен видеозон в 16.Причината беше точно липсата на личен лекар.В нашите клиники ме отпращаха с "успокоението",че щом нямам проблеми,не е необходимо да ме пращат при специалист...Напълно те разбирам за сълзите и нервите,които ти е струвало намирането на лекар...Все пак сега трябва да си по-спокойна...
И още нещо пропуснах...sunnyflower е писала преди мен.Не помня никнейм,но преди време още едно момиче се допитваше тук за клиниките по стерилитет.Моето лично мнение е,че поне тези в Торонто използват пациентите си като златни мини и ако някое момиче случайно забременее, то това си е по-скоро естествен процес и най-малко се дължи на тяхната помощ.Резултатите са много нерви,парични средства и хормонално пренасищане,което си носи последствията дълги години след това.Пак мое мнение... Peace
Поздрави и по-леко изкарване на горещините за всички!  bouquet

Последна редакция: нд, 17 юни 2007, 06:45 от niara

# 205
Здравейте мамита,

Малката спинка и реших да драсна някой ред.Чета често, но през седмицата лягам скапана кам 21 ч. с детето и въобще не ми стига време да попиша. Но се утешавам, че скоро ще изляза в майчинство и ще сърфирам редовно и на воля из форумите.

Да ви се похваля Ивет е научила от детската "Хай" и "Бай". Преди малко излизахме на разходка и умрях от смях. На всеки срещнат се спира да го поздрави и изпрати. Едно разстояние от 100 м го минавахме половин час.  Crazy
И нашта е нещо подобно, поздравяваме всеки срещнат - онзи ден мъжът ми й вика: Ама ти тати - като на село Joy

Дензъл, за пъпчиците - често са и от жегите - малките като се изпотяват.

Шеметче, пътуването е било срашно изживяване - и аз се озорих с моето миналото лято - особено на летището в Торонто, но при тебе е било - свят да ми се завие. Но определено си струва и заради това да останеш повече в БГ. Аз бях за месец - и съжалявах, че е малко време предвид тежкото пътуване и то сама с бебе.

Да ви кажа взехме гърне и почнахме трениривките - но личното ми мнение е, че е още малка. Като се е наакала си казва - но след свършения факт. Това и беше мотива да почнем да я учим, но иначе често реве на гърнето - пада от него, ревеи  че не може да си обуе сама панталона. Пълен цирк. Днес пък взе куклата и я сложи да прави ка-ка.

# 206
  • Vaudreuil Canada
Марти започна ли да се адаптира към часовата разлика?
Kalida Сякаш имаме частичен напредък с часовата разлика. Дано да продължава така дребосъчето. И с баничката имам напредък Simple Smile Признавам си без бой и за всички торти които изядох последните дни  Embarassed таман си намъкнах дрехите от преди бременността и пак ще трябва да изляза от тях май.
Снежи, ако не бъркам нещо сега е момента да ти пожелая лек полет и чакаме ви за срещичка!

# 207
Снежи, лек път и от мен, късмет и само приятни изживявания да има таз година по самолетите. Ти сама ли пътуваш с Деси& Слава или и това лято 1/2 ще Ви придружава?
...чакаме ви за срещичка!...
Шеметна мамо, завиждам Ви, но само благородно. Дано да успеете да реализирате срещата. Имаш ли планове за предстоящият половингодишен празник на малчугана?

Торонтянките, как мина срещата?

# 208
Здравейте мами!
Честито бебче на Тесара! И приятна ваканция на Снежи! За срещичката с монреалските мами- явно засега ще сме трите с Пчеличка и Росист, на мен ще ми е много приятно. При мен няма проблем да е в събота и в неделя, а ако на Росист й е по-удобно през седмицата, можем и евентуално да се съберем някъде в квартала на Пчеличка, предполагам че и там има кафенета. Ние с Росист все още си носим бебетата без колички:mrgreen: и ни е по-лесно с транспорта. Наистина чакам с нетърпения да се запозная с малката Фло, с майка й и с Роси. Можем да се разберем и на лични съобщения.
Иначе аз от съвсем скоро излязох в майчинство и сега се топя в жегите. Всъщност пак подработвам, ама на непълно време. Каквито пари спечеля, автоматично ще ми бъдат изтегляни от майчинството Confused Но проектът е много интересен и ще ми бъде полезно за СВ-то. Така че сега съм на принципа "ЗАлудо работи, зАлудо не стой" Mr. Green
Много ми се ходи в България, ама ще ми се размине тази година. Добре че през есента ми се отвори една малка дупка и за 2-3 дни си огранизирах едно пътуване за България, където бях само 7 дни. Кратко, ама наситено, видях си приятелите. Стана много добре, защото само 2 месеца след това забременях и тази година съм закотвена тук. Живот и здраве, догодина мисля да отида с децата през лятото. 
Лека нощ на всички!

# 209
Може ли малко подробности за Монреалската среща, моля...заинтригувахте ме  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт