Ленено семе - здраве отвътре

• 157 790
  • 320
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте,
Чудя се при капсулите как постигат голяма годност, при положение, че много бързо гранясва маслото?
Ани, маслото гранясва при контакт със светлина/топлина И кислород (само по себе си гранясването е окисление на мазнини) - когато е в капсули се изолира последният като фактор, следователно се увеличава и годността Peace

# 226
  • София
Аз пия по 3 от 1000 mg/Flax oil на Барлеанс/  на ден,но скоро прочетох, че за да се отслабва се пият по 9 капсули.Колебая се дали да пробвам.
А за трайността - капсулите затова са черни - за да пазят маслото от светлината.

Последна редакция: чт, 13 сеп 2007, 17:12 от La Fornarina

# 227
черни ли...? На Флаксит са жълти  newsm78

# 228
  • София
На Барлеанс са черни.Студено пресовано лененено семе,без никакви добавки и стабилизатори.Органичен продукт.Май е спечелил някаква награда за 2005 г.
Поне така те се хвалят Simple Smile.

# 229
Най-добре е, да си купвате ленено семе и преди употреба си го смилате в кафемелачката.Така се запазват всичките му свойства и няма притеснения от гранясване.Е,разбира се ,че и лененото семе трябва да се проверява ,дали не е към края на годността си!

# 230
  • София
Най-добре е, да си купвате ленено семе и преди употреба си го смилате в кафемелачката.Така се запазват всичките му свойства и няма притеснения от гранясване.Е,разбира се ,че и лененото семе трябва да се проверява ,дали не е към края на годността си!
А'м че да! В лененото семе освен мастните киселини има и различни протеини, фибри и др. вещества, които в капсулите отсъстват. Освен това слабителните свойства на лененото семе идват в комбинация от мастни киселини + слизести вещества, които ги няма в капсулата.
А за отслабването май има нещо вярно за мастните киселини - аз пък пия рибено масло от акула и установих, че най-изненадващо и без да го целя съм свалила килограм и нещо за 3 седмици!

# 231
аз малко ще разводня темата,ама да попитам какво е мнието ви за пектина?

# 232
 PeaceНякъде напред в темата имаше рецепта за ленено семе/смляно/ сусам/също смлян/ и мед,която аз си приготвих и ям сутрин на гладно със зеления чай/освен че пия Флаксит/.Та в тази връзка ето тази информация ми се видя много интересна Thinking
                http://www.bb-team.org/articles/1547
Ако се доеврим на това инфо-значи със семките в чист вид/лен или сусам/ трудно ще достигнем необходимата доза и концентрация newsm78-има логика в това.

# 233
Момичета,
А как се отразява лененото семе на растежа на космите по тялото?И тях ли засилва? Защото ако е така, не, благодаря.
В темата за епилаторите някои се оплакват, че космите им израстват за седмица - това дали няма нещо общо с приемането ма такъв тип продукти за подсилване на космите?
Съмнявам се да действа селективно само върху косата.

# 234
  • нейде там, където ....
Аз поне не съм учестила козметичните порцедури. Какво преди, това и след приема на ленено семе.

# 235
Та в тази връзка ето тази информация ми се видя много интересна Thinking
                http://www.bb-team.org/articles/1547
Ако се доеврим на това инфо-значи със семките в чист вид/лен или сусам/ трудно ще достигнем необходимата доза и концентрация newsm78-има логика в това.

Цитат: "Важно е да се отбележи, че чрез приемът на сусамени семки или олио не може да осигури нужното количество сесамин.
Той  е в много малка концетрация в тези храни и ако не бъде изолиран химично и приет като добавка няма начин да се достигнат нужните за ефективност дози."

Ако не бъде изолиран химично .... и прочие, тогава няма как да ни баламосват да ни взимат за 3 лъжици сусамено олио по 35лв. и така нататък....

# 236
# 237
Ако не бъде изолиран химично .... и прочие, тогава няма как да ни баламосват да ни взимат за 3 лъжици сусамено олио по 35лв. и така нататък....
PeaceИмаш повод за съмнение-с всички тия реклами дето ни заливат и лъжат отвсякъде за какво ли не?!Обаче това за концентрацита на полезните вещества в хранителните продукти съм го чувала  и чела и другаде-по повод на др. елементи.Например колко кила домати трябва да изядеш за да достигнеш милиграмите Ликопен на една капсула от него,или моркови и бетакаротен ит. н.И аз по принцип съм за натуралните и чисти продукти -обаче ако ми каже някой къде да ги намеря вече -ще го поздравя!  bouquet

# 238
Страхотна тема, благодаря!  bouquet
И аз станах почитател на лененото семе.

# 239
аз малко ще разводня темата,ама да попитам какво е мнието ви за пектина?

Доскоро пих пектин (по-скоро ядох, защото го разтварях в кисело мляко) Той също действа като метла за "нечистотиите", натрупали се в организма. Регулира и стомаха. Много добре се чувствах. След 2-3 седмици пак го почвам.

От днес съм на ленено семе, което купих без да съм чела темата. Имам кашлица заради този гаден грип, който върлува в момента, и случайно се зачетох в една опаковка ленено семе. Ще пиша как ми е повлияло на гадната кашлица.

Общи условия

Активация на акаунт