Ленено семе - здраве отвътре

• 156 833
  • 320
  •   1
Отговори
# 120
6м. била. Предполагам, че по бързо ще се изяде. Днес ще отида да купя от магазините "Здраве за вас" ще питам дали мелят на място. Peace
6 месеца мляно малко ме съмнява. Сега лятото дори слънчогледовите семки гранясват, пък да не говорим за толкова по - чувствителен продукт. Аз се старая след смилане да го изядем за 10-14 дни Thinking
А ако не ти го смелят - става и с пасатора или в хаванче. Аз го сипвам в една чашка, слагам една салфетка около накрайника на пасатора, че иначе цялата къща ще стане в семенца и за около минутка е готово. После добавям на каквото ми скимне - днес например ядох салата с кус-кус и зеленчуци и си сложих и ленено семе.  Grinning

# 121
  • нейде там, където ....
Аз го пускам в мелничката за кафе за няколко секунди. После я избърсвам със салфетка. Ръся като подправка навсяка моя манджа. Добер ми е. Simple Smile

# 122
  • На небето
Ох, тази от магазина каза, че след 2 дена може да ми го смели и и отказах. Мелех си го сама с пасатора, но беше голямо мелене, голямо нещо. Семенцата са твърди и бая време му трябваше, а уж ми е мощен пасатора.

# 123
  • София
Най-прясното и изгодно като цена купуваме  ленено и др.студенопресовани масла от склада на производителя "Балчо"-  www.balchoproduct.com. Много близо до Пирогов е, между хотел Шипка и UnionBank по уличката надолу вдясно. На табелката пише ЯДКИ.
250ml 5лв . Бързо трябва да се яде след произвеждане и  особено след отваряне на опаковката. Ако е прясно е много вкусно.

# 124
  • София
работното време е горе-долу 9-17, събота 10-13(14?)

# 125
В няколко вида пълнозърнест хляб има и ленено семе.

# 126
  • На небето
В няколко вида пълнозърнест хляб има и ленено семе.

Да но не мисля, че количеството е достатъчно, а и освен това семето се усвоява трудно като не е предварително смляно.

# 127
bilyanam, благодаря за инфото. Много е полезно

# 128
  • Варна
Преди години имах гадже с проблем с бъбреците - боляха го рано сутрин и не знам какво още. Майка ми издири една рецепта и му варях ленено семе (не помня колко семе в колко вода, ако има заинтересовани ще го издиря), като след изстиване се прецеждаше и смесваше със сока от един лимон и мед. Аз също си пийвах, не беше кой знае колко вкусно, но не беше и неприятно. Може би след около 2 седмици болките му минаха, пи го още 1- 2 и след това не е имал проблеми с бъбреците поне 2 г. (за след това не знам, защото се разделихме)

# 129
Преди години имах гадже с проблем с бъбреците - боляха го рано сутрин и не знам какво още. Майка ми издири една рецепта и му варях ленено семе (не помня колко семе в колко вода, ако има заинтересовани ще го издиря), като след изстиване се прецеждаше и смесваше със сока от един лимон и мед. Аз също си пийвах, не беше кой знае колко вкусно, но не беше и неприятно. Може би след около 2 седмици болките му минаха, пи го още 1- 2 и след това не е имал проблеми с бъбреците поне 2 г. (за след това не знам, защото се разделихме)
Ако не те затруднява,моля те, издири точните количества.
От мен една рецепта против кашлица- смляно ленено семе се смесва с мед  до получаване на гъста кашица. Много бързо помага също и при хрипове.
В сайтове за здравословно хранене съм срещала, че трябва да се консумира  не по-късно от 15 мин., след като е смляно, иначе си губело качествата. Не знам дали е верно, но аз си го спазвам.
Олиото, трябва да се държи в хладилник задължително, даже съветват да не се купува от магазин, в който не го предлагат в хладилник. Окислено  било по-вредно, отколкото полезно. Аз лично го избягвам, предпочитам семената.

# 130
  • Варна
Малко след като си писах съобщенеито се светнах, че в просъница съм написала семе вместо брашно Blush
Ще помоля майка ми да издири рецептата.

# 131
Ох, тази от магазина каза, че след 2 дена може да ми го смели и и отказах. Мелех си го сама с пасатора, но беше голямо мелене, голямо нещо. Семенцата са твърди и бая време му трябваше, а уж ми е мощен пасатора.

хм.. и аз с пасатора действам... само дето слагам една кърпа около отвора на съда, че иначе ще трябва да събирам семенца от цялата кухня  Laughing
Става бързичко...

Btw гледам снимката на малкия... явно сте решили проблема с косицата Simple Smile   bouquet  (дано не се бъркам нещо с друг човек)...

# 132
  • Варна
Дотук всичко е сно, ще го ям като добавка за маската, но може ли да се яде от бременни? А от кърмачки? Дайте повече инфо.

# 133
тихомира, аз съм чувала че някога са давали ленено семе на кърмачки, когато са нямали много кърма, за да ги подсили. По-добре се консултирай с лекар.

# 134
  • На небето

хм.. и аз с пасатора действам... само дето слагам една кърпа около отвора на съда, че иначе ще трябва да събирам семенца от цялата кухня  Laughing
Става бързичко...

Btw гледам снимката на малкия... явно сте решили проблема с косицата Simple Smile   bouquet  (дано не се бъркам нещо с друг човек)...

Да и аз слагам найлонче, че много пръска.
За косата.... още е рядка, но... има време, наскоро я подстригах. Peace

Общи условия

Активация на акаунт