Ленено семе - здраве отвътре

• 156 805
  • 320
  •   1
Отговори
# 255
мила,за каквото и да решиш да го пише все ще ти е от полза,друг е въпросът доколко това наистина е олио от лененео семе,и аз му се чудя newsm78

# 256
Аз имам въпрос към тези, които пият капсулите...има ли някакъв период от време, в който трябва да се почива или си ги пиеш докато не ти омръзне newsm78
На опаковката пише, че оптималния срок за пиене е поне 90 дни. Значи може и повече, според мен. От американското ленено масло взимам по 2 капсули - 1 сутрин и 1 вечер. Те са по 1000 мг., т.е. 2000 мг. дневно, а от българското взимах 3 сутрин и 3 вечер, те са по 250 мг - общо 1500 мг дневно. Пия ги от две седмици + 1 супена лъжица накиснато от вечерта ленено семе във вода и не виждам за сега нищо различно. Нито в кожата, нито в косата, нито в стомашно-чревния тракт. чакам обаче да видя какво ще стане след 3 месеца.

Последна редакция: вт, 02 окт 2007, 23:34 от Кристал

# 257
Пия ги от две седмици + 1 супена лъжица накиснато от вечерта ленено семе във вода и не виждам за сега нищо различно. Нито в кожата, нито в косата, нито в стомашно-чревния тракт. чакам обаче да видя какво ще стане след 3 месеца.

Накиснатото във вода - само водата ли пиеш или хапваш и семето?

# 258
Накиснатото във вода - само водата ли пиеш или хапваш и семето?
Както дойде! Не е лошо на вкус, а и доста е омекнало от вечерта. Понякога го сдъвквам, друг път направо си го гълтам с водичката. Гледам, че и в тези мюслита, които ям постоянно има ленено семе. Ей, в кон се превърнах с този овес и резултат от към кила няма и няма! Mr. Green

# 259
Здравейте.
Доколкото знам лененото семе е много полезна хранителна добавка. но... не прекалявайте... Вреди на черният дроб ... и предпазва от забременяване (не се захваща плода). След като намеря книжката от която го знам ще ви кажа подробности.

# 260
Мен ме интересува всичкосвързано с лененото семе (олио) и забременяване,бременност,кърмене...
И едно,ако лененото семе  не е препоръчително за бременни,то защо таблетките с извлек от ленено олио (което предполагам се прави от ленено семе) СА препоръчителни... Нещо не разбирам  newsm78  ,а ми се иска да започна да пия  Фликс Оил,а... kakariba  ще ми е интересно да разкажеш мааалко повече

# 261
Доколкото си спомням от това което съм чела, леменото семе в чист вид не се приема неограничено, нито като количество, нито като продълзителност. Всяко едно прекаляване, превишени дози вреди. За лененото семе помня това което споменах и като чета с какъв ентусиазъм се приемат разни количества ...  (всеки сам решава за себе си)... Ще потърся книжката и ще пиша по конкретно ...А отностно хапчета... предполагам, че там леното семе е в пречистен вид.

# 262
Значи има разлика... ако ти попадне нещо пиши пак. Аз ще се посъветвам с една близка аптекарка и с гениколога ми.Ако кажат и двамата,че може го почвам...Надявам се и в листовката да не лъжат и наистна да може да се приемат по време на бременност и неограничено време...

# 263
Момичета от къде да намеря ленено олио?
Търсенето ми до сега е безуспешно,
Моля ако имате инфо кажете:)

# 264
 PeaceПо диетичните и магазини за здравословна храна.Зависи от къде си. Hug

# 265
  • Пловдив
Значи има разлика... ако ти попадне нещо пиши пак. Аз ще се посъветвам с една близка аптекарка и с гениколога ми.Ако кажат и двамата,че може го почвам...Надявам се и в листовката да не лъжат и наистна да може да се приемат по време на бременност и неограничено време...
Ако си научила нещо пиши,мен също живо ме интересува темата.

# 266
И аз започнах да пия лененото олио от няколко дни. На кутията пише , че препоръчителната доза е от 3 до 9 капсули дневно.
 А тези, които си го приготвяте, как определяте дозата си за деня?
Например една супена лъжица ленено семе достатъчна ли е ?Колко милиграма са трябва да се приемат? С капсулите приемам 3000 мг. и ми се струва ,че при другия вариант трябва да изям доста солидно количество... newsm78

# 267
  • Варна
Аз пиех по 4 капсули на ден...свърших първата опаковка днес започнах втората и съм решила да пия по 6 капсули... Peace

# 268
На българското пише "2 пъти х3 капсули" те са по 250 мг. (т.е.1500 мг.)и затова аз взимам от американското 2х1капсула от 1000 мг. (т.е. 2000 мг на ден). Американците винаги преувеличават и искат светкавичен ефект, затова реших "Бавно, но славно!".

# 269
От USA.Точни са.Не питат по сто пъти за кредитната карта.Като ги поръчаш ,след 2-3 дни пращат мейл с датата на изпращане .
Само вчера ми писаха,че ги нямат в наличност,но след 1 час ми писаха,че вече ги имат и са ги пратили.Може да им разработим сайта Simple Smile .
Ако имате затруднения с поръчката -ще помагам.

Здравей, искам да попитам в България с коя фирма доставят и за колко време идва поръчката?

Защото си поръчах и получих мейл че ги изпращат на 24 септември! а още нищо не съм получила и на сайта информацията е само че са напуснали Канада и не може пратката да бъде проследена до Б.я!?

Общи условия

Активация на акаунт