Памперси безчет се сменят, АПРИЛчетата акат и се смеят!

• 9 480
  • 245
  •   1
Отговори
# 105
Stra4iatela - С бебето ли ще отидеш? На мене ми се идва, но ме е страх с малката да дойда, а няма на кого да я оставя. Thinking Иначе ми липсват срещите с мамите, въпреки че не съм присъствала в отбора на Априлките. Просто късно се усетих.

# 106
Здравейте и от мен  bouquet
Не съм писала доста отдавна, че все време не остава. При нас няма кой да ни помага и положението е трудно, но много приятно и забавно:crazy:
Прочетох, че много мами се притесняват, за продължаващото им течение. Аз ходих на 20-тия ден от раждането на преглед при лекарката, която ми следеше бременността и тя ми направи преглед с ехограф и ме огледа външно да види дали всичко е наред. затова да ви кажа, че до 45 дни след раждането имаме право на такъв преглед безплатно и без направление и на него следят степента на свиване на матката. Мисля, че е доста полезно Peace
Също ми каза, че до средата на втория месец е абсолютно забранено правенето на коремни преси и вдигане на тежко.

# 107
  • София
Страчи, вярно с бебка ли ще ходиш? Много народ има сутрин по маршрутката, ама иначе много ми се иска да се видим. Ще видя дали няма да ме обявят за луда и ще се опитам да дойда.

# 108
и на мен ми се ходи на лекцията, ама..малко се притеснявам да съм с бебка..може да сме малко непослушни, че от малки сме с характер Grinning

# 109
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Ограничавам не само кравешките продукти, но и овчите и козите, яйца, ядки и др. подобни алергизиращи. Ако хапна 2-3 лъжици мляко, не ям сирене и обратното.

Аз със сигурност ще ходя на лекцията във вторник и то с малката, защото това е лекарката при която ходим на допълнителни консултации и съм много доволна.
И лекцията в четвъртък ми се иска да посетим, но незнам дали ще успеем за 9,30, макар че е почивен ден и мога да накарам мъжът ми да ме докара и да ги пратя после във свеки.

Теди вече не плаче докато я къпем и почвам да мисля, че сигурно и е било студено преди.
Днес май я простудих малко, защото по времето когато обикновенно спи след баня почна да ака течно. За 5 минути напълни 2 памперса, 2 пъти пишка и се омърля цялата. Сега спи, но овита в плетена пелена.

# 110
Днес изживях един от най-кошмарните си дни за последните няколко години. Баткото с таткото трябваше да тръгнат за Гърция и като станахме сутринта Ивайло с няколко пъпки по корема, но не го сърбяха. Веднага на един, втори, трети доктор и всички казаха Варицела. Аз така се шашнах, че днес просто не помня какво съм правила, кога съм кърмила малката и т.н. Лошото е, че майка не помни аз дали съм била болна и ако не съм била вероятността да се разболеем аз и беба и огромна. Толкова много ме е страх, а и единият доктор (инфекционист) е казал на съпруга ми, че ако малката се разболее задължително в болница. Такива нерви ме тресят и ми се плаче, защото баткото го изолирахме при бабата и той непрекъснато с треперещ глас ми се обажда да ме пита кога ще си дойде в къщи.

# 111
За лекцията - с бебка ще ходя, няма на кого дая оставя... но ще видим де, може и да се намери желаещ да я гледа за няколко часа.  Praynig Но ако няма ще съм с нея.

# 112
San_ya , явно много ти се е събрало за 1 ден! Не забравай за малката, спокойствието ти е най-важното за нея, тя попива всичките ти настроения..Когато усещаш че си най- напрегната, поеми дълбоко въздух 20 пъти, пийни малко вода..Баба ми ми каза за 1 жена, която отишла на доктор защото детето и постоянно плачело и почти неспало. А  той като я прегледал и казал, че е кълбо от нерви и това което дава на детето си е отрова и по добре да не кърми..
И аз като Бенитта се радвам, че ви има, всички вас   bouquet От всички майки в квартала, който познавам се оказа изведнъж че само аз кърмя и затова имам чуството, че ме гледат като изчезващ вид в процеса на еволяцията..Една майка ми каза, че "благодарение " на свекърва и кърмата и секнала на втория месец.. Обръщам се към всички майки във форума със проблеми със свекървите..Не го позволявайте, бъдете психически силни заради бебчовците си.Всяка от вас трябва да намери своя начин да се самоконтролира .В най-тежкия момент да се "пренастрои"да мисли за нещо хубаво, да си запее песничка..Срещнах 1 жена реди време, която ми каза, че организира срещи със майки с деца и ги учи как да се самоконтролират, да укрепнат психически, да си изградат нещо като ергийно поле около тях, да се пречистят..Немога да се сетя тя точно с каква психология се занимава или беше с някакво учение Embarassed Поисках и тел. и тя ми го даде..Тази жена излъчваше положителна енергия и докрая на деня бях в страхотно приповдигнато настроение..Така и не  се обадих..Тя живее в Красно село и там са и срещите й.
Ох много се разписах, извинявайте за мойте правоучения, но така ме разчуствахте.. Heart Eyes

# 113
добро утро

саня надявам се нещата при вас да се развият по най-добрия възможен начин. дано да си я карала варицелата като малка

за кърменето и аз съм единствената в парка. всички си имат много странни извинения които аз мога да оборя на момента, но явно те така си живеят по-лесно. и на мен ми намаля кърмата тези дни, но успях да се перборя с положението и сега всичко е наред. забелязах, че мамите които са кърмили поне в началото кърмата им почва да намалява след като почнат да дават пюрета. то като се нахрани детето с пюре как после да суче и да стимулира лактацията.  една моя позната която искаше да кърми до година, успя само  6 месец кърмата и секна и то защото малката се кърмеше 2 или 3 пъти на ден и тя кърмата си намаля и намаля и спря. лекаря и бил казал че е от хормоните  Shocked това за първи път го чувам.

надявам се все повече майки да посещават този форум и да не се поддават на манипулациите на педиатрите за дохранване и ранно захранване

# 114
Здравейте, и аз имам чувството че моята кърма намалява ,преди изцеждах след хранене 120гр. , а сега бебка като яде, яде и се нервира явно няма повече , и реших да издеждам и да и давам няколко пъти пробвах така и е спокойна, и сега пропуснах еднота кърмене и и дадох от съхраненото мляко и сега изцедих 180гр. и има още ! Това че е яла от шишето дали пък не е вредно , вече незнами  аз!
Нашата бебка иска постоянно нещо да има в устата , вече не иска да стои сама в леглото иска при нас !

За храната - вие какво ядете и по колко пъти на ден, защото аз ям сутрин и после чак вечерта, може и от това да нямам кърма ! Но незнам защо не ми се яде нищо , странно .

# 115
  • Пловдив
Здравейте!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Толкова отдавна не съм писала, но сега успях да намеря време да изчета това което сте писали, нали майка ми дойде на гости, та помага и успях да седна малко на комп.
За кърменето- То времето никога не стига, но на нас храненето ни е проблем и ми отнема най-много време от всичко. Кърмя, но и дохранвам от втората седмица с Аптамил 0+, защото нямам достъчно кърма. Отначало започнах само на кърма, но бебето не акаше по 3 дни, плачеше постоянно, колкото и често да го кърмех. Направихме пробно кърмене в нас и се оказа, че е поело само 40 мл за 30 мин. Sad Sad Sad, недостатъчно за 2-3 седмично бебече. Когато се изцеждам за 20-30 мин имам само 50 мл-60 мл максимум. Колкото и да се храня и да пия какви ли не чайове и млека не става и не става.... Cry Sad Sad Аз много се притесних отначало как ще се храним. Може това да е точно причината и за това, че няма достатъчно мляко.  newsm78. Дайте съвет, мами с такива проблеми, как сте се справяли. Аз сега му давам да суче по 30 мин поне, после правя адаптирано мляко, после ако трябва се доизцеждам и така.... ooooh! ooooh! ooooh! Понякога с помпата, когато спи и давам от шише, и аз не зная каква система вече да предприема...

# 116
  • Стара Загора
Здравейте!!!
Днес ставаме на един месец! newsm38
Искам де попитам по колко време се кърмите? До миналия ден Алекс изкарваше на гърдата по 30-35 мин, а от няколко дена - максимум по 15. Чудя се дали това му е достатъчно да се наяде. Преди ме изсукваше изцяло,асега се изцеждам след кърмене. Или той е започнал да яде по-малко, или на мен ми се е увеличила кърмата.
И още един въпрос - при вашите бебчета кога премина изцяло жълтеничката. Вече сме на месец , а в крайчеца на очичките му все още виждам жълтичко. И това  ме притеснява.

# 117
  • гр.Варна
Здравейте момичета!!
С бебо имаме проблем:Вече 3 поредна серия  дечко не ака по 3-4 дни.Напъва се,зачервява се.......даваме ми Имопер,който е от рода на Дуфалака,но по-нов и уж по-добър,но цък.Пак не ще.Клизмички му правим,файда няма.
Как се справяте с този пуст запек????
Относно кърмене и дохранване,отначало дохранвах с млякото на ХИП,после кърмата ми се увеличи и бебо го дохранвах 3 после 2 пъти дневно,а сега само веднъж и то вечер,за да спи по-дълго.И какво като дохранвах,нито кърмата ми намаля нито той се отказа от цицките.....Обаче аз нямах кърма и е имало дни когато той почти постоянно е жил на гърдата ми.Ефект имаше,но трябваше доста инат от моя страна и да си зарежа повечето доашни задължения.Е,успях....и съм щастлива,така че всеки може да го направи.
За пробното кърмене,не е критерий.
Първо,показва колко ГРАМА е качило бебето,а не колко МЛ е изукало.Сещайте се,че ГРАМ не е = на МЛ.
Второ:когато цедши,изцедаш най-вече това което се е събрало в гърдите ти,а когато бебо суче,изсуква доста повече.Аз също цедях по 40-50мл от двете гърди на кърмене,но елате ме вижте(да не казвам голяма дума).
Клер,и аз не ядях редовно като теб,уж за да слабея и тогава кърмата ми беше по-малко.Сега хапвам по-често,но по малко и положението е под контрол!!!
Наш бебо също се нервира докато суче!!Причината-невероятни колики.
В четвъртък бяхме на консултация и не ни сложиха ваксина,само защото бебо пищеше неимоверно много от колили:(
Иначе сме 5050гр.Качили сме 600гр за 16 дни.Много съм доволна от детето.И това е с много малко АМ.
Успех желая на Саня.Дано Вие с малката дъщеричка да не сте се разболяли.Стискам палци. Hug
Лек ден

# 118
  • БГ
привет от нас Hug
честити месечинки на бебчетата  bouquet  bouquet newsm38
за кърменето- не знам как се справям, бебка беше малко наддала на предната консултация, педката каза че можело още,това бил минимумът. ooooh! аз кърмя от двете гърди,но усещам че само в началото суче ефективно,после преглъща по-рядко, това общо на двете гърди като време е 20-25 мин.след това дохранвам с изцедената кърма от предното хранене или ако е малко с АМ, иначе пия чайове и се помпя след всяко кърмене-изцеждам по 50-60 мл през деня, а през ноща и 100 мл.
Сега се чудя -преди изцеждах всяка гърда до край, сега не знам да оставям ли малко newsm78 , запек нямаме засега.hristina_k  защо не пробваш ти да хапваш повече разхлабващи храни Thinking
Саня стискам палци да си изкарала болестта и това да са пъпки от друго Peace
тук пак е валежно и ще см без разходка днес, бебка заспива трудно след хранене и чакам вече слънцето за да излизаме.хубав ден  bouquet

# 119
Здравейте!
Много благодаря за пожеланията, предадох ги на Криси и имате много усмивки от нея! Mr. Green

kler, не зная какво ще кажат другите мами, но според мен е по-добре бебка да суче, а не да се изцеждаш и да даваш от шише, така вероятността да се отбие е по-голяма,а пък и както вече някой беше казал, бебчо е най-добрата помпа от всички, които са на пазара. С биберон е по-лесно и бебето не си прави усилия да суче....не знам, нека и другите си кажат мнението си.А колкото до това,че ти е намаляла кърмата,не мисля, просто се регулира по нуждите на бебка и не е задължително да доизцеждаш както е било в началото.

hrisi1303, продължавай да опитваш и да слагаш бебето винаги, когато поиска той. Дори от време на време ей така вместо биберон....за да стимулира повече лактацията. Освен това е много важно да си заобиколена с хора, които са твърдо убедени в ползите от кърменето и са на 100% за това. Ти също трябва да вярваш, че ще се справиш! Ние сме тук и те подкрепяме!

San_ya, стискам палци вие с бебка да не се заразите и всичко да мине бързо!

Алекси, надявам се да се оправите бързо и без операция, но най-важното е ти да си спокойна, дори и да се налижи да оперират малкия Борко. Нашият тати е опериран, когато е бил на 20 дни и това е било преди 25 години....Докторите си знаят работата,трябва да им се довериш и най-вече да мислиш позитивно. Освен това съм чела, че подобни хернии не са нещо необичайно, важното е,че са я открили навреме!Пазете се!

reniboro, това направление се нарича психосоматика (ако говорим за едно и също нещо) и набира доста популярност в последно време. В общи линии се смята, че всяко заболяване е външно проявление на неразрешени вътрешни проблеми, задържане на емоции и др.

Общи условия

Активация на акаунт