Памперси безчет се сменят, АПРИЛчетата акат и се смеят!

• 9 475
  • 245
  •   1
Отговори
# 120
sissi - съгласна съм с теб, но като се нервира е плаче и неможе да се нехрани се наложи, но пак си суче, аз само няколко пъти така , та нали и в болницата в началото бяха на шише 3 дни, а след това нямаше проблем , дано и сега няма и аз неискам да я отбия искам да си я кърмя !
Искам да попитам на вас от кога са ви превели пари и превели ли са ви, аз не че ми трябват, но ми е интересно, понеже аз не си издадох карта и сега ми е трудно да ходя до банката ! Но ми е интересно !

# 121
kler, защо е била на шише? При нас беше така, че ми я дадоха от първия ден и през цялото време на гърда, то не че имаше нещо и то милото се скъса от рев първия ден, но после се оправихме. Да не би защото си била секцио? И на всякъде ли се процедира така?
Паричките от НОИ, още си ги чакам за март....надявам се за абитуриентския бал на Криси да са пристигнали.....просто няма да коментирам Rolling Eyes

# 122
  • Пловдив
Момичета, стискам палци на всички, които имате проблеми с бебчетата или с лактацията скоро да се оправят. Представям си колко е натоварващо психически да виждаш, че детенцето ти не е добре и да не можещ да му помогнеш.
Честита месечинка на бебоците  bouquet
Ние вчера правихме пита, а и днес продължаваме, че не можахме да се представим на всички Blush
Вчера не знам какво съм яла, но е супер лактогонно. Направо не съм спала тази нощ, три пъти се преобличах. А уж вече се беше регулирал този проблем с препълването.
Аз имах запушено каналче на едната гърда и последните дни слагах много често беба на нея и така явно съм и увеличила производството. На всичкото отгоре, в 2 часа през нощта много ми се спеше и сум объркала гърдите и не съм дала от по-пълната (същатата с голямото производство) и стана една... И въпреки, че в сутрешните часове съм като дойна кравичка, беба си иска да суче на 1-2 часа. Знам, че не е гладна, но така се успокоява. Направо си се правя на биберон. ТА, така съветвам всички с понамаляла лактация.
Хриси, ти като си стигнала до 1 път АМ, защо не го махнеш изобщо. Аз примерно вечер преди банята и давам да цокне малко за да се поуспокои и след банята (последното хранене) пак. Така мисля ще задоволиш нуждите му.
hrisi1303, аз лично бих започнала всеки ден да намалявам количеството на АМ. Предполагам, като е постепенно... беба ще се понапъне да си изсуче пропуснатото количество АМ
Дари, нормално е да се промени начина на сукане. Пеи нас беше същото - преди по 20-30 минути, а изведнъж започна по 5-10 newsm78  И аз се чудех дали не ми е намаляла кърмата, но не. Като това не съм го установила с цедене или пробно кърмене. Изобщо тези две неща не знам как се правят, не ги разбирам и мисля, че са само допълнителен стрес за майката. Бебетата започват да укрепват и дърпат по здраво, а също и гърдире се поразработват.... Също не мисля, че е необходимо да се изцеждаш след кърмене. Ако гърдите не са напрегнати не е задължително, защото попадаш в омагьосан кръг да стимулираш мляко, което е излишно, а после да се чудиш как да го цедиш, а и време си губиш.
Малко се олях със съветите  Blush Дано не съм досадила. Това си е моето виждане за нещата и не го налагам на никой. Всеки знае, кое е най-добре за него си  Peace

продължавам...
Клер, ако го вдигнеш за малко да се успокои и после пак на гърдата... Ако вземе, че свикне от шише... много ще ти е трудно всеки път да цедиш и да му даваш и вероятността да ти писне и да минеш на АМ е по-голяма. Иначе и аз след секциото един ден не съм я кърмила, но пък и давах преди всяко шише да стилулира сама манджата си. И докато бях в родилното първо сучеше, а после давах колкото поеме от АМ. Последния ден беше почти изцяло на кърма, а в нас не съм и давала АМ изобщо.

Последна редакция: нд, 20 май 2007, 14:37 от benitta

# 123
Здравейте мами! Бенита и моя човек взе да суче по 5-10 мин. и съм в шаш и паника дали се наяжда.Аз не го слагам на гърдата ако не са минали поне 2 часа от последното кърмене /защото просто той не иска/ и  изглежда си изцоква необходимото.А и пълни доста мощно памперсите.
 На момченцето, което се роди 1 час след Томи, майка му се върна на работа и два пъти през деня майка й го хранеше с изцедена кърма.За няма и месец детето се отби и иска само от шише.Сега тя не смогва да се цеди и да му дава.Казва, че като са й пълни и напрегнати гърдите изцежда 200 мл.за 5 минути, ама друг път милата цеди едвам 100 мл. за 1 час.Казва, че бебчо е почнал да пие вече повече-по 130 мл. newsm78На двумесечна възраст дали е това количеството?

# 124

За коликите ми казаха, че може да се слага анасон във водата
И като споменах водата, едно бебче хванало диабед, защото пиело много водичка и стабилно подсладена..Внимавайте, давщите водичка

Хей,момичета НЕ СЕ  превръщайте в баби още от сега  Mr. Green.Това за бебето хванало диабет от вода със захар си е направо смешно  hahaha Joy Joy Joy Кой що годе грамотен човек ще повярва на такова глупаво обяснение.Диабет НЕ се хваща от ядене на много сладко....я,по добре си прочетете в нета  Twisted Evil не да ви поучавам.
                    А това за анасона си е направо бабешка рецепта.Нищо ново ,но не знам защо още по мое време го отричаха?!?!?!  newsm78  bouquet

# 125
San_ya, Алекси, мислено сме с вас и стискаме палци да се оправят проблемите!

# 126
Честити месечинки на всички бебоци!!!  bouquet  bouquet  bouquet
sissi, не мисля че беше това! Но ще намеря време да се обадя на тази жена някой ден и ако науча нещо интересно ще пиша
Болничните ми почват от средата на февруари и още не съм видяла и лев, така че мами въоръжете се с търпение
 hristina_k , ние нямаме проблем със запека..Всеки ден изпивам по 1 л нат. сок( разбрах, че най- добър е от ябълка, предизвиква най- малко колики при бебчетата)+ 1 кис. мляко със мюсли+ плодове задулжително..Някой мами във форума си спомням че са пробвали и препоръчват за запек термометър във дупето или лист от брашлян, ако не ме лъце паметта .Успех Peace
dari stz , мисля е достатъчно..бебчето става по-голямо и суче по интензивно..Ще ти напиша за нашто хранене преди 2 часа..Цицата ми беше напращяла, бебка яде мощно 30 мин, и след това в следващия 1 час, повърна 1 път мощно на фонтан и 5,6 пъти по малко на струя около устичката..Ама така е като сме толкова лакоми и глезени..

# 127
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА SVE_DIM!!!
ЖИВА И ЗДРАВА И ДА СЕ РАДВАТ С ТАТИ НА ДВЕТЕ СИ РОЖБИ!

# 128
За кърменето - и според мен честото слагане на гърда му е майката. Тази нощ и при мен се получи нещо като Бенита с препълване на едната гърда. Снощи Мая на няколко пъти яде през един час и явно е стимулирала повече млекце, обаче спа цяла нощ и в 8ч. елате да видите - камък, не ми се беше случвало от първите дни  ooooh! Та се цедих, даже и сега като я нахраних ще се изцедя, че са ми напрегнати. Както казват в кърмаческия - производството се определя от търсенето - според мен е вярно.  Peace
За кърменето в парка - и по мои наблюдения е така, много малко майки си кърмят децата, все шишета гледам. Според мен причина за това е и, че някои ги е срам да кърмят на обществени места. Мен лично не ме е срам, пък и според мен е по-добре да се накърмим, отколкото беби да се дере от глад и да се чудя как по-бързо да се прибера. Peace
За погачата - мами, моля ви кажете ми какво сложихте на масата, демек какво беше менюто и колко и какви хора поканихте ?
newsm78
За запека - стъбълце от мушкато, по съвет на Марта  Peace

# 129
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И НА СЛАДКА МАМА!!! ПОЖЕЛАВАМЕ Й СКОРО ДА СИ ГУШКА ЕДИН СЛАДЪК БЕБОК КАТО НАШИТЕ!

# 130
Здравейте момичета!

Да ви почерпя виртуално - днес ставаме на 1 месец!  newsm38  Tada
Честито на всички бебеоци, които също празнуват днес!  Hug  bouquet  bouquet

за кърменето - ние се кърмим между 10 и 30 минути. Вечер яде по около 10-тина минути, а през деня обикновено по 20мни. Но почти след всяко ядене повръща и то обилно. Опитах се да намаля количеството, което яде, но той си го иска. Според мен той си изсмуква необходимото количество през първите 10 мин. и след това просто си стои на цицата и съвсем леко засмуква.

нервите - според мен оказват голямо влияние както на бебо, така и на кърмата. Но тия дни нещо много се изнервям.

Да ви се оплача - след като на 23 ден ми спряха лохиите, на 28 -мият ден ми дойде цикъла! Е не е справедливо - при положение, че сме само на кърма откакто се е родил и кърмя на поискване да ми дойде толкова скоро. Но така беше и с баткото - точно на 28-мия ден след раждането ми дойде!

Целувки от нас!  Hug

# 131
  • Пловдив
Ооо и на двете Честит рожден ден   bouquet  bouquet  bouquet
Да са живи и здрави да се радват на прекрасни деца Heart Eyes
Страчи, нашата пита вчера беше много импровизирана. За мен по-важнотп беше е църквата. Вчера бяхме само с нашите родители и кумата. Единствено по обичай бече, че кумата беше направила сладка пита и почерпихме с бонбони и сладки. Иначе софрата си беше като за с мъжко присъствие - салати, мезета и скара. Днес ще представяме беба на роднини (моите Blush ) и ще са повече хора. Пак ще има пита, но поръчана купешка, и така като гледам масите... заредени са със всичко има сладки и соленки, и плата с мезета.... малко по коктейлно ще я караме. Всеки момент си чакаме гостите, беба спи... а аз имам време, защото и вчера и днес сме у нашите, че е по широко, а и шетнята не е на мой гръб  Mr. Green
Запек - още не сме видяли какво е и дано скоро да не го видим. Но пък явно сме се простудили, защото акото ни е едно хубаво зелено...

# 132
Благодаря много за поздравите! Smooth, трогната съм!

Честно казано, не ми е много празнично... а всъщност няма причина, защото бебе Боян си спинка, таткото ни като по чудо не е на работа, а батко Васко е на детски рожден ден...

И аз като повечето момичета Ви чета редовно, но Вие сте толкова изчерпателни, че почти винаги сте отговорили на възникналите въпроси, преди дори да съм ги задала. А пък и нали ние сме от последните мами, повечето теми вече са дискутирани; освен това и бебчо е второ дете: донякъде имаме тренинг (като изключим зверските колики).

Прегръщам Ви всички и благодаря, че Ви има!!!!!

# 133
  • Попово
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН SVE_DIM!!!
Да сте здрави и късметлии и да си добра свекърва Hug
това за времето за сучене е верно, отначало по 20-25 мин, сега трудно изкарваме по 15 и бебока спи като тъпан... или си гледа по играчките и в една точка Crazy
лично аз няма да правя пита на бебо щото и без това тати го няма, а нямаме и бабета и не ми се шета после след гостите... а и на баткото не сме правили newsm78 но за сметка на това пък кръщенето му беше като навърши 3 месеца, а сега татенцето ще си дойде чаааааак ноември и тогава Blush

# 134
  • Far away from here...
Здравейте,мили мами:)
Минавам само да ви поздравя и да се похваля,че ние с моето слънчице и таткото сме добре.Не ми остава много време за писане,но продължавам да ви чета редовно.
Желая ви спокоен ден и да свършва най-после това лошо време,че да подновяваме разходките!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт