Памперси безчет се сменят, АПРИЛчетата акат и се смеят!

• 9 474
  • 245
  •   1
Отговори
# 135
Sve_dim, честит рожден ден ! Пожелавам ти много здраве, късмет и много любов в семейството ти !

# 136
Честит рожден ден ,Све-дим!!!Честит рожден ден и на Сладка мама!!!
С празника те поздравявам
и от сърце ти пожелавам:

в дома уют сърдечен,
в сърцето пламък вечен,
в ръцете топли длани,
любов и дни безброй желани.

Последна редакция: нд, 20 май 2007, 20:44 от larsen

# 137
  • БГ
честит рожден ден на Sve_dim и сладка мама
 newsm59 Tada Gift Gift Gift
много щастие и любов!

# 138
ЧЕСТИТИ РОЖДЕН ДЕН НА SVE_DIM и СЛАДКА МАМА!!!

ЧЕСТИТ ПЪРВИ МЕСЕЦ И НА STASSY !!!

Искам да ви попитам дали някой ползва някакъв препарат за дезинфекция на ръце и плота за повиване. Елизара поне два пъти на ден се напишква докато и сменям памперса и след  това плота почиствам със спирт. След като сменята памперса на бебо отивам с банята да си измия гърдите, защото все забравям да го направя преди това. Някой път, ако е оакана до ушите колкото и да си мия ръцете със сапун преди да си измия гърдите все ми се струва,че не е достатъно и ми се иска да ползвам някакъв разтвор за дезинфекция на ръцете, но не знам какъв. Някой ползва ли нещо подобно?

Днес ми остана малко време да кача някоя друга по-нова снимка - http://bebeapril2007.multiply.com/photos/album/16

# 139
и аз днес качих нови снимки
http://bebeapril2007.multiply.com/photos/album/21

# 140
  • София
Аз вече нищо не разбирам с това кърмене  newsm78. Все си мисля, че ми е малко кърмата (нали почти не наддаваме), а днес Оги повърна след кърменето в 9 сутринта мъничко, което му се е случвало само веднъж в болницата. После в 12.00 реших да дам 30 мл. АМ и направо си ги върна всичките  newsm78 Явно са му били в повече. Възможно ли е от това вчерашно будене на 2 часа и половина и по-често хранене да съм запроизвеждала повече. Или е просто съвпадение някакво.
Иначе за лохиите- моите не само не спират, а имам чувството, че преминаха в цикъл директно, ако това изобщо е възможно или просто се увеличиха. И никакви признаци за скорошно спиране. Наваксах си за 9-те месеца без течове.
А относно чайовете за стимулиране на лактацията ми се струва, че не се счупват да действат.....
А и да ви питам- усещам нещо като пощипване като пишкам и ме съмнява, че е от катетъра. Не е като цистит. Някой има ли подобен проблем? С какъв лекар да се консултирам?

# 141
Ех, и аз най-накрая да се добера до компа!
Честит рожден ден Sve_dim!
Честит рожден ден на Сладка мама.
Много щастие, късмет и усмивки!

# 142
  • Пловдив
Зазу, може и да си запроизвеждала повече. и дано да е така, даже и по-начесто може да слагаш - щом приема да суче, значи може.
За лохиите - моите изчезнаха на 30-тия ден, а преди това ту намалеят, ту се засилят.
А пощипването.... при мен беше само при измиване с интима, но съм убедена, че е от катеръра. Сега на прегледа питах док, защото все още продължава и е много неприятно. Та, той каза да се промива с тетра. Аз по едно време, докато майка ми беше при мен видях полза от тетрата, но сега вече няма време за нея.

# 143
  • София
ЧРД, Sve_dim!
ЧРД, SLADKA MAMA!

Пожелавам ви само хубави моменти и сбъдване на всички желания!!!

зазу, щом връща по малко според мен или не се оригва добре, или е поел повече от необходимото! Май нещата с кърмата се нормализират! Успех!!!
Пощипване и аз усещам, първите дни беше и при пишкане, сега само като се мия с Лактацида. Интересно зщо се получава така, като би трябвало всичко да е зараснало вече...

Хей, San_ya, smooth, бебоците много пораснали и все по-сладки стават!  bouquet

stassy, цикъла след първото раждане ми дойде на 3 месец (еднократно) и после чак на 1 година!

# 144
Цитат
пощипване като пишкам
и при мен е на лице и масово бактерии в урината, но не съм се лекувала, че не искам антибиотик сега Crossing Arms
  bouquetЧРД, Sve_dim!
ЧРД, SLADKA MAMA!
  bouquet
Иаз съм на фаза стимулиране на лактацията, че след всяко папане иска още! Лошото е , че някак си нервите ми много се изопнаха, а това не помага, даже си поревах днес Cry Cry Cry.В момента пак сме на цоце, но повече спи отколкото суче! като спят оригвате ли ги?

# 145
Благодаря Ви отново за всички поздрави!

Страчи, не съм забравила, че ти си родена един ден след мен... Но, поздравите утре!

# 146
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА СВЕ ДИМ И СЛАДКА МАМА
  bouquet  bouquet  bouquet

Вчера бях много доволна, че Теди дпа и хапна, но днес ме разби. Спи като зайче по 15-20 минути, иска само на ръце и цока бибата с такова настъпвение, а гърдата не иска.
Мен не ме е срам да кърмя навън, покривам се малко. Предпочитам да нахраня детето отколкото да се съобразявам с другите. Близо до нас има една градинка и там се събирам много баби, а голямата обича да играе там. Първия път като се приготвих да кърмя така се ококориха, че само чаках да почнат да коментират за да ги затапя /по принцип винаги си мълча/, но нищо не казаха.

# 147
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН  СВЕ_ДИМ , СЛАДКА МАМА!
ПЛАНИНИ ОТ ЗДРАВЕ И МОРЕТА ОТ ЩАСТИЕ И ЛЮБОВ ВИ ПОЖЕЛАВАМ!

Много благодаря на всички ви за окуражителните думи и подкрепата!!!   bouquet  bouquet  bouquet за вас Simple Smile

Операцията няма да ни се размине,  не ме е страх толкова от самия факт, че ще оперират бебока, знам че е лека операция. Но понеже е все пак някаква намеса , шубе ме е повече от това как щеп протече самата операция. И затова реших докато не дойде момента да не се тормозя. Иначе материали събирам, и се запасявам с добри съвети  Peace

За кърменето - ДейзиГ - само така. Аз кърмя навън, но тук никой не ме гледа странно. Мисля и като се приберем в София да го правя. Независимо от мнението на околните. Та това е нещо съвсем естествено, и ако някой го е срам, да не гледа.

Стаси - в едната гърда имам повече мляко, или повече каналчета са отворени, и когато суче от там, Борис много често се задавя, и го вдигам веднага да се уригне или поне да му слегне млякото в коремчето. АКоне го направи, спира да суче, защото му тежи, или после повръща малко. Защо не пробваш и ти, когато се дръпне синут ти, я да си поеме въздух, я за да се намести, да го вдигнеш и да се уригне. Може да предотврати уригването. А ако не се уригнем след хранене, Борис е много неспокен, и даже и да заспи, почва едно сумтене, едно недоволство - докато не се уригне.

Успех за всички борещи се за повече лактация ( то и аз съм между вас - с едната гърда  Wink ) и по-бързо да ви се напълнят гърдите с вкусно мляко.

# 148
Честито на рожденичките и от мен   bouquet!

Най-после се наканих да сложа снимки на нашата Анна в общото албумче, еми два пъти опитвах и накрая ми дава системна грешка и да опитам пак, мисля си, че всичко правя както трябва, но не става. Накрая ми писна и качих малко на друг сайт, ако някой иска да ни види ето го линка -
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=134736&view=1

Малко сме закъснели, но нали сме от най-мъничките тук-днес ставаме на 20 дни!
Често ви чета и както каза Светлето на някои от въпросите ми намирам отговорите преди да съм ги задала още, затова и не пиша много. Имаме си и жилищни проблеми, за съжаление, които адски ме тормозят в момента, вместо да се радвам на детето аз се тормозя, защото не знам къде ще живеем утре. Тъкмо му бях наредила всичко и май ще трябва да се изнасяме, адски ми е криво и нито ми се пише, нито ми се говори. Все си викам, че най-важното е детето да е живо и здраво и гледам да не се тровя, че да не ми спре кърмата, но ще видим докога ще мога да я крепя.

Целувки на всички и доскоро!

# 149
  • София
Честит рожден ден на Sve_dim и сладка мама!
  bouquet  bouquet

За лекцията. Ау, д-р Масларска!! Heart Eyes
Невероятен Човек!
Ще гледам да съм там, но надали с бебка. Струва ми се малка да седи толкова време на затворено с куп хора наоколо. Ако беше на открито е друго.

За кърменето по принцип. Около мен всички /с много малки изключения/ кърмят. И даже се дразня, че се отдава такова голямо внимание на това. Като ме питат "Кърмиш ли?" и отговоря утвърдително се отнасят с мен все едно съм някаква героиня?! А на мен ми се вижда най-естественото нещо на света и направо ми е смешно да ме хвалят за такова нещо. Обаче като ви чета вас, явно нещата не стоят така при всички.
Адски глупаво извинение е, че като си родила секцио не трябва да кърмиш. Я колко сме примерите тук на успешно кърмещи след секцио. Кърмата ми 'закъсня' само с един ден от останалите момичета в моята стая в родилното, които си бяха с нормално раждане. Но изобщо пред мен не е стоял въпросът "Да кърмя ли?" /макар че много ме притесняваше заради болката в зърната в началото/, а "Колко дълго да кърмя?"
Далеч съм от намерения за кърмене с години, но поне първите месеци е добре. Да оставим настрана ползите за бебо /което е основното всъщност/, ама и от чист мързел е най-добре. Хич не завиждам на майките с АМ. Представяте ли си какво мерене, бъркане, сваряване, охлаждане, стерилизиране и т.н. пада по другия начин. А така - бут хранилката в устата и готово! Laughing
Явно сега е "модерно" да се кърми...
Но не мога да кърмя на всеоглед. Предпочитам да изцеждам и да яде от шише навън. Така че Страчи, не всичко, което се яде от шише навън е АМ.  Wink

За погачата. Мама организира всичко и го направихме у тях. Иначе нямаше да се заема изобщо. Голяма хамалогия и трябва да чакаш гостите да решат да си тръгнат. А така ние си тръгнахме, когато си решихме. Вярно, че беше след всички гости, но си е друго да имаш психическото спокойствие, че може по всяко време да си се прибереш и да се отървеш от суматохата.

smooth, много хубави снимки  Sunglasses /да си кажа като любител фотограф/. Имаш ли някъде други твои небебешки, всякакви?

Общи условия

Активация на акаунт