НОЕМВРИйчетата много се вълнуват - празника на буквите ще празнуват!

• 12 126
  • 288
  •   1
Отговори
# 195
  • у дома...
Dima, до кога ще сте в Пловдив, че аз си отивам на 4 юни там...

Мамета тез сокове как ги правите? И за супите да попитам... как да му направя на Ачето?

# 196
  • Отвъд алеята зад шкафа
Здравейте мами   bouquet Аз се позагубих тия дни, но ходихме в Пловдив на абитуриенски бал и вчера следобед се върнахме. Аз шофирах натам и обратно, мече мога да се похваля, че карах по магистрала, на тъмно, на дъжд - всички екстри. Иначе изкарахме много готино там, ама и вкъщи си е много хубаво. А това време ми действа много поспаливо - ииииих, ако нямах чаве да съм откъртила здраво...ама то ако немах чаве щех дъ съм у работата в тоя дъжд...не, мерси  Naughty, предпочитам недоспала и с чаве.... hahaha

Да се отчета от консултацията в петък - 7700 и 66 см. Педито каза, че много наддавала, като новородено, ама са кво да направя - Ема е почти само на кърма. Имаше няколко дена, където отказваше да яде почти, явно и други бебета са така, ама от вчера пак си похапва. Питах педито дали мога да давам попара примерно с овче сирене и тя като опули едни ей такива очи  Shocked и каза, че Ема е бебе и трябва да я храня като бебе. Каза и да не давам жълтък, защото нямала нужда от него и не бил толкова полезен. Забрани и плодовите пюрета на този етап. Да не се обиждат мамите, които дават попара, ама аз се успокоих като педито каза да не я храня с такива неща, защото и аз вътрешно имах чувството, че е малка за такива храни. Също така като я питах колко каши да въртя за разнообразие, каза, че няма нужда повече от две, т.к на бебето каквото и да му дадеш като вкус ще го яде и не прави толкова разлика между кашите, стига да са сладички.Боцна й хепатитната ваксина и миличката така сърцераздирателно плака няколко минути. За изследванията каза, че за кръвта трябва да има поне 6 часова пауза, в която бебето не е яло, а аз й казах че Ема яде към 2-3, после в 6 и като стане в 7.30. Тогава тя обясни, че в такъв случай няма смисъл да я боцкат напразно за кръв, след като резултатите няма да са верни. Така ще покаже по-високи стойности на хемоглобина от реалните. За урината няма проблем. Така че май ще минем без кръвни изследвания - не мога да си представя да не я нахраня през нощта - тя ще пищи няколко часа.

[/b]
А пък майка ми в Пловдив като бяхме както си гушка Ема на масата, а тя протяга ръце към нещата върху масата и майка ми взе един залък хляб и бут в устата й да си чешела венците, докато аз занемяла не успях да реагирам на секундата. После се развиках и трябваше да споря, че не трябва да й дава хляб, а тя ми обясняваше как по време на войната давали на бебета да смучат хляб и т.н и т.н. После пък докато съм била в банята й дала да си поръфка малко една черешка - малеееее, издивях разкрещях се, направих сеир пред домакините  #Cussing out, ама са кво иска - да не й я оставям и за 10 минути ли? Заплаших я, че няма да й я давам да я гледа, ако не съм сигурна, чеще я гледа така както аз искам. А за споровете колко да е облечена, да е увита ли в одеяло направо не ми се обяснява... ooooh![/color][/b]

# 197
Здравейте, майчета и бебоци  Hug
Имате ли представа как се изразява хранителната алергия  newsm78 Да обясня накратко. Първо захраних Моника с пюре от тиква. Всичко беше ОК. На 5 ден добавих морков и на 6 ден се появиха ситни пъпчици около вратлето и по бузките. Реших, че може и да е от жегата, но спрях въобще пюрето (с мисълта, че може и да е от моркова). След 2 дена пъпките изчезнаха. На другия ден дадох пюре от тиква и картоф - 3 лъжички, на следващия - 5 лъжички. И айде пак същите пъпчици  #Cussing out Та си викам явно е нещо, свързано с пюрето...Какво мислите  newsm78

# 198
Фъстъчка, честита годишнина и месечинка!

Честит имен ден на хубавите Елени и на палавите Коцета!
Четох ви и ме развеселихте всички. Разглеждах сладки бебоци...Впечатли ме особено много Ивко на гърнето! Ние сме много далеч от подобно УСЕДНАЛО положение... Joy Joy Joy
Някой писа за череши. И аз много ги обичам и се спуках да ям като бременна, ама поначало си ги ям много. Не са ли алергени да им даваме, бе, хора? newsm78
Пам, по-скоро е било реакция от моркова. Щото педито ми каза, че най-често той давал алергични реакции от зеленчуците. baby_neutral
Такъв ужас преживях вчера следобед! Детето се задави и мъжът ми ме викна от банята. И понеже Мишето често се дави от слюнката си, помислих, че е от това. Той обаче ми каза, че в един момент спрял да диша, докато си бил в кошарката. Взех го на ръце от него. Детето продължаваше да плаче. В един миг пак почна да се дави и да не може да диша. Провесих го почти с главата надолу, както винаги правя, когато се задави, тупнах по гръбчето...Пак се разплака. И цялата ситуация малко ме усъмни, защото обикновено един път се дави, а не няколко пъти едно след друго и да спира да диша. И да продължава да плаче...Значи нещото, което го притеснява, продължава да го притеснява!Погледнах в устата - нещо черно видях. Бръкнах и извадих пластмасово парченце с неправилна форма, с остър ръб, не повече от сантиметър...от счупения джойстик, който малко по-рано мъжът ми беше изтървал на пода. Вероятно парчетата са се разлетели и са попаднали при детето, а то го е налапало...Не мога да ви опиша как ми причерня след това. Чак след това... ooooh! Разтрепераха ми се ръцете направо! И на мъжа ми му стана зле, макар че аз външно по-малко се бях паникьосала от него. Явно, като съм надвесила детето надолу, парченцето, което е било на входа на гърлото, се е плъзнало по езика навън. Но как нещо ме е бутнало да се загледам в отворената му уста, докато плаче, и да видя черното нещо...Не знам.  newsm78 Господ има и му благодаря, че ми спаси детенцето! Praynig Praynig PraynigДали не е глътнал друго парченце? Според приятеля на мъжа ми, който беше на гости и стана свидетел на случката, няма как да е попаднало друго парченце в трахеята на Мишо, защото е щяло да го дразни и да кашля. И аз мисля така. Но ако просто е глътнал друго, по-малко парче? Дали ще го изака или ще му нарани червата?  newsm78 Ох, дано само едно да е било... PraynigОще ми е стегната душата! Tired

Последна редакция: пн, 21 май 2007, 13:04 от masha

# 199
Мамиии, заля ни, баси дъжда  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

ВерчеHug

Фъстъчка, честита ви годишнина   bouquet

Честито и на днешните именници!!!

Пам, и Алекс има пъпчици на вратлето, но го отдавам на това, че той се поти много, особено вечер. Понякога му избиват около устичката, но мисля, че е от слюнката която потича. Взех да се замислям  обаче ... newsm78 Ще следя, какво ще кажат другите мами.

Ще бягам, имам повикване  Heart Eyes

# 200
Маша, наистина голяма беля е щяло да стане.. но майчиния инстинкт... е велико нещо!
А моя син днес опита картоф на пюре - резултат - повръща си пюрето и му се повдига и си връща й млякото. Утре пюрето - преди обедното мляко... Sad

# 201
Маша, изтръпнах! Наистина благодаря на Бог, че пази децата ни!

# 202
Маша, ужас....Слава богу, че всичко е свършило благополучно. Дано повече няма такива инциденти с никой  Praynig

# 203
Маша - не се притеснявай, страшното е отминало! Ако пък има някакво погълнато парченце го търси  в акитата.  Hug И аз като Вени ще кажа, че майчиния инстинкт е голяма работа! Преди време при нас Йоана се задави - жестоко - с няколко парченца портокал - не могла да ги сдъвче хубаво явно - и от целулозата не можеше да диша - само ме бутна и ми показа гърлото си, а лицето и - червено... Започнах веднага да тегля с пръст отвътре, извадих сума ти портокали... чак като се оправи детето и се разтреперих неудържимо - тогава осъзнах колко беше сериозно положението.

И според мен не трябва да се слага допълнително нито захар, нито сол в пюретата.  Peace

Ивиче, Мина, Верче - благодаря ви!  Heart Eyes И аз мисля че няма по-хубави от нашите гарджета-ноемврийчета!  Hug

ДОбро утро мацки..уф, че ужасно времеее... И аз май ще изчезвам от София..
Честит празник на Еленките и Костадиновците!

Benighted, може ли повече инфо за Пентаксима. ТОй ли отключва АБКМ или Акт ХИб-а.
И аз много се чудя за ваксината. Доц. Маринова препоръча да слагаме само Полиомиелитната, а частната педи ми вика, че няма проблем да сложим и Пентаксим. Май ще съм по-предпазлива и ще сложим само полиото...
Хубав ден!
Всъщност какво е Пентаксим - петвалентна ваксина - т.е. 5 ваксини в 1, а именно:
1+2+3 -  ДТаК - тройната Дифтерит-Тетанус-Коклюш /ацелуларен/
4. Убито Полио
5. АктХиб.
Benighted според мен има предвид че точно тази съставка на Пентаксима - АктХиб - може да отключи АКБМ. Аз имах някакви такива опасения за тази ваксина и затова слагаме Тетраксим - тя е ДТаК+убито полио.  Peace Дано съм помогнала.   Flutter

Тук поспря като че ли да вали... Вие ще излизате ли на разходка? Аз имам да доготвям... Sad

И да добавя - блазе на всички, които ще ходят извън Софето! Ма'айте гащи и за нас!  Hug

# 204
  • София
От три дни сме затворници вкъщи и направо издивяваааааам Mr. Green Mr. Green Mr. Green #Cussing out #Cussing out #Cussing out
То бива бива дъжд ама това на нищо не прилича, а там където трябва да вали не вали.

Мацки разглеждах новите снимки досега и ми иде всичките бебоци да ги схрускам направо. Много са готини.

Леле Маша много гадно това, но едва ли Мишо е глътнал друго парченце.
Софко и ние сме с такъв запек от известно време. По 1 път на ден дриска едни дарадонки като на коза направо и се чудя какво да давам. По този повод момичета кажете кои зеленчуци разхлабват, защото тиквата, крушата и сливите не ни действат, а като се замисля Митко яде зел. пюрета основно с преобладаващи картофи и моркови, а те запичат и затова дайте идея какво да давам newsm78

И аз искам да питам от кога може да даваме вече пресни плодове?

Кажете ми и какви каши давате - марка и вид, защото мисля да ги включвам.

И още - в овесените ядки има ли глутен? Аз мислех, че има, но мъжът ми вчера купил едно пюре на HAME "Кайсии и овесени ядки" и на него пише, че е без глутен та съм в чуденка newsm78Може би бъркам аз!

Петя, Роси
как са очичките на Моника и Гери? Сълзят ли още и ако да мислите ли вече за сондажа?

Ох и аз като дъжда ви залях с въпроси, но така е като ме е нямало толкова време.

И малко оф - незнам дали защото баба му го гледаше и го е поразглезила или просто е в такъв етап, но Митко хич не иска да стои сам и да лежи и да си играе. Иска седнал, но мързеливецът му не прави опити да се надига ама никакви (за което вече се притеснявам), а чака да го дигна и да го сложа седнал и подпрян. Имали други дечиац, които не се надигат?

# 205
...
И още - в овесените ядки има ли глутен? Аз мислех, че има, но мъжът ми вчера купил едно пюре на HAME "Кайсии и овесени ядки" и на него пише, че е без глутен та съм в чуденка newsm78Може би бъркам аз!

Петя, Роси
как са очичките на Моника и Гери? Сълзят ли още и ако да мислите ли вече за сондажа?
..
От доста време не е сълзяло... само чат-пат се повява инцидентно някое гурелче. А с очето на Митко какво става?
В овеса няма глутен - мисля  newsm78.

# 206
  • София, Дианабад
Здравейте мами в тези дъждавни дни!  Laughing Laughing Laughing
Честити празници на всички и честит имен ден на всички, които носят името Елена или Константин!

Това дъждовно време ми е много любимо на мен, но Бобко си иска разходките. Вечра го водихме при баба му и много се радваше, че излиза.  Laughing

Маша, ужасно е това, което си преживяла. Но да ни е урок на всички, колко много трябва да се внимава.

Мони, добре дошла отново.  Laughing Колко ли е порастнал Митето! За съжаление, този дъжд ни държи затворени и няма разходки засега  Sad  За кашите да ти кажа  - На Милупа - са супер. Много лесно се разбиват. Аз съм купувала само бананова досега, но я давам през ден. Купих и на Фризокрем, също я харесва, но много по-турдно се разбива. И за НАН 2 да ти кажа, разбива си се като НАН 1 Laughing
Изчезвам,  че ще се правя красива..... АУ Joy
Лек ден от нас  Laughing

# 207
  • София
Роси да ти кажа и при нас сълзи инцидентно, но все пак от време на време има гурелчета та незнам. А за овеса ако наистина няма глутен ще взема да му правя каша от овесени ядки и АМ, за да го разхлабя.

Дари много ми е домъчняло за вас двамата. Като гледам слънцето се опитва да пробие и дано утре да има разходка да ви видя двамата най-накрая. А НАН-а как го смени - изведнъж или постепенно?

Последна редакция: пн, 21 май 2007, 14:54 от мама МОНИ

# 208
  • у дома...
Мами, що не пробвате кашите, които трудно се разбиват да ги разбивате с малко по-топла вода? При нас така се реши проблема.

# 209
И аз да кажа за кашите  Mr. Green
Всичките на Милупа са много хубави  Peace Доволна съм много и от Хип. Хип също продават в зелена кутия каша-елда, на кутията май пише Гречка... или нещо такова беше на руски  newsm78 Също съм пробвала и Хумана, но те се разтварят по-трудно, за тях трябва да се отцели една температура за водата та да стане по лесно ...
Яли сме и грис.
И това са моите познания до тук ...
gadamer, да питам какво лошо има в попарката - сухарче, сиренце, чайче ... Какво вика твоето педи? Защо е против да се дава на децата?

Общи условия

Активация на акаунт