НОЕМВРИйчетата много се вълнуват - празника на буквите ще празнуват!

• 12 107
  • 288
  •   1
Отговори
  • у дома...

04.09 - бебе Александър на  мама diana_vr

29.09 - бебе Ангелина на мама velinova07.10 - бебе Андрес на мама friki07.10 - бебета Юлияна и Станислава на мама Esma
14.10 - бебе Виктор на мама TALI 121.10 - бебе Димитър на мама Evita Fr23.10 - бебе Калина на мама antoshka
23.10 - бебе Гeорги на мама Dil23.10 - бебе Лорейн на мама Тами

24.10 - бебе Владислав на мама Точка24.10 - бебе Теа на мама Lightblue26.10 - бебе Весела на мама Цветка
27.10 - бебе Мария на мама Angeliha28.10 - бебе Неда на мама Цветина28.10 - бебе Теодор на мама Веси 128.10 - бебе Ян на мама Catty
29.10 - бебе Александра на мама Anika 8229.10 - бебе Моника на мама Бубулина7730.10 - бебе Николай на мама Веси С.
30.10 - бебе Анелия на мама Елимира30.10 - бебе Магдалена на мама Tanija
31.10 - бебе Виктория на мама Ками231.10 - бебе Илина на мама ЗЛАТИ
01.11 - бебе Теодор на мама Деничка01.11 - бебе Борис на мама Дари М01.11 - бебе Калоян на мама Mira SM
01.11 - бебе Ивайло на мама lukrecia01.11 - бебе Катерина на мама Gugi02.11 - бебе Александра на мама Bildan
02.11 - бебе Александра на мама Salvi
02.11 - бебе Михаела на мама Maria V02.11 - бебе Ема на мама Gadamer
02.11 - бебе Цвети на мама sisi197703.11 - бебе Александър на мама бебка и бебко03.11 - бебе Ангел на мама dreben78
03.11 - бебе София на мама Raliar04.11 - бебе Александър на мама mery110604.11 - бебе Дарина на мама AngelEyes
05.11 - бебе Даниел на мама didi77705.11 - бебе Георги на мама ivanka197906.11 - бебе Кристиян на мама Lussy
06.11 - бебе Ивелин на мама Pal4eto06.11 - бебе Боил на мама benighted06.11 - бебе Андреа на мама myrenа
06.11 - бебе Магдалена на мама kachka06.11 - бебе Ния на мама Rali84
07.11 - бебе Ваяна на мама Iviche07.11 - бебе Янита на мама dida_di75
07.11 - бебе Ани на мама m1m108.11 - бебе Михаил на мама masha08.11 - бебе Михаил на мама echi
08.11 - бебе Тодор на мама magika08.11 - бебе Никол на мама Peti n09.11 - бебе Данаил на мама Karil
09.11 - бебе Ники на мама 4efi10.11 - бебе Каан на Мamaminion10.11 - бебе Александра на мама Мими и Dr.Jend
10.11 - бебе Михаил на мама bedstvieto10.11 - бебе Полина на мама ki4o22
11.11 - бебе Велимир на мама Dani Djoneva10.11 - бебе Симона на мама Simona s11.11 - бебе Борис на мама Лучия
11.11 - бебе Виктория на мама Tery12.11 - бебе Калина на мама Siq
13.11 - бебе Рами на мама irbi6a13.11 - бебе Ния на мама Мерелин
13.11 - бебе Ивайло на мама Клюкарката13.11 - бебе Ивет на мама Анита 113.11 - бебе Александър на мама Jenny_b
13.11 - бебе Габриела на мама Сhapelita14.11 - бебе Филип на мама Iveto7514.11 - бебе Лина на мама Ronja
14.11 - бебе Владислав- Методи на мама eeyoree15.11 - бебе Гергана на мама Роси7415.11 - бебе Даниел на мама raqtime
15.11 - бебе Гергана на мама pepipetia15.11 - бебе Константин на мама Ваничка
15.11 - бебе Диляна на мама Sbryny15.11 - бебе Дариян на мама dima_dari
16.11 - бебе Дани на мама  sofkobofko16.11 - бебе Димана на мама eli_mama16.11 - бебе Никола на мама  Мишенце
16.11 - бебе Михаела на мама ivahilator16.11 - бебе Тервел на мама mim4o17.11 - бебе Ралица на мама Жужа
17.11 - бебе Радослав на мама lina_d17.11 - бебе Теодора на мама pepolina18.11 - бебе Стилян на мама tanita 78
18.11 - бебе Вилхелмина на мама sheherazada19.11 - бебе Йоана на мама Фъстъчка19.11 - бебе Златина на мама ZLATNA
20.11 - бебе Светослав на мама  ani_7820.11 - бебе Стоян на мама bev1121.11 - бебе Мартин на мама  mina77
21.11 - бебе Дарин на мама Вени21.11 - бебе Александра на мама lavitsata1000
22.11 - бебе Кристиян на мама Теди9122.1122.11 - бебе Никол на мама Greta 81

22.11 - бебе София на мама goris22.11 - бебе Виктор на мама santanqela
23.11 - бебе Моника на мама Pam21923.11 - бебе Преслав на мама istar8323.11 - бебе Кристина на мама Borislava BC
23.11 - бебе Йоанна на мама blaq23.11 - бебе Моника на мама pebble24.11 - бебе Алекс на мама Бубалина
24.11 - бебе Димитър на мама miamy24.11 - бебе Симона на мама karmen6624.11 - бебе Мая на мама bebonina
26.11 - бебе Борис на мама София26.11 - бебе Никола на мама kreo26.11 - бебе Алесия на мама Бимба25
26.11 - бебе София на мама SOPHI28.11 - бебе Поли на мама gabonchi29.11 - бебе Димитър на мама Мони
30.11 - бебе Дана на мама Grig01.12 - бебе Мила на мама veselinka01.12 - бебе Мириам на мама djein
03.12 - бебе Йоана Албена на мама Шоколадкина06.12 - бебе на мама ger4e07.12 - бебе Даниел на мама violina

Септемврийско - октомврийско - ноемврийско - декемврийско - януарските ноемврийчета са
57 и 66 , от които една двойка

Най - много бебета - по 6 са се родили на 6 ноември , на 13 ноември и на 15 ноември
Най - предпочитано име за момиченце - 5 принцеси носят името Александра (на Anika, Bildan, Salvi, Dr. Jend, lavitsata1000)
Най - предпочитано име за момченце - 4 - ма юнака носят името Александър (на diana_vr, jenny_b, mery1106, бебка и бебко)
Най - пухкавият мъж е Теодор на Деничка- 4050 гр
Най - пухкавата девойка е Вилхелмина на Шехеразада - 4300 гр
Най - дългото бебе сред мъжете е Радослав на lina d - 56 см
Най - дългата девойка е Златина на ZLATNA - 53 см и Ники на Чефи- 53 см
Най - "мързеливото" момиченце (родено 8 дни след термин) е Ивет на Анита 1
Най - "мързеливото" момченце (родено 14 дни след термин) е бебето на ger4e
Най - "изпълнителното" момченце (родено на термин) е Михаил на bedstvieto и Преслав на istra83
Най - "изпълнителното" момиченце (родено на термин) е Алесия на Бимба и Дана на Григ

Най – нежни ноемврийски мамиbubalina и Дени4ка
Най – забавна ноемврийска мамаkaril rotfImbo
Най – секси ноемврийска мамаЦветина 4470
Най – раннобудна ноемврийска мама –  SOPHI ku-ku
Най - надарена ноемврийска мама - iviche bombs
Най - фешън ноемврийска мама - mina77

СНИМКИ НА НОЕМВРИЙКИТЕ И ТЕХНИТЕ СЛАДКИ БЕБЧЕТА
потребител noemvri парола 12345 smile3509

ТАБЛИЦА ЗА НОРМИТЕ НА КЪРМЕНИТЕ ДЕЦА goodscale

ВСИЧКО ЗА ЗАХРАНВАНЕТО feeding

ДЕТСКИ МАГАЗИНИ

Family-bg.com          Арбор ООД          ДаНет Електронен магазин          Barbaron          ШТЪРКЕЛ - Всичко за вашето бебе!          Dibo

МаЛеЧкО - Винаги различни          Магазин "Мечо Пух"          ПИНОКИО - истински приятел от първия ден          Premaman

Специализиран детски магазин "Бебе маркет"          Детски играчки          "КРЕМИ 74"ЕТ          Бебешки онлайн магазин ПАКОСТНИК         

Стефи - царството на детските стоки

ПОСЛЕДНИТЕ НИ 5 ТЕМИ:

С бели зъбки или без, НОЕМВРИйчето е пакTHE BEST
НОЕМВРИйче вече знае, че е хубаво да се играе
Своята половин годинка чества НОЕМВРИйската дружинка
Времето бързо минава, НОЕМВРИйчето на половин годинка става
НОЕМВРИйските дечица с теменужки в ръчица

Последна редакция: чт, 17 май 2007, 15:05 от Надя Велинова

# 1
 PeaceУРА !!! ЕДИН ПЪТ И АЗ ДА СЪМ ПЪРВА В ТЕМИЧКА!!! Joy

# 2
  • на странно място ......
Втора за втори път
Имам и въпросче - колко време давахте само по веднъж дневно пюрета, каши.. т.е. различно нещо от млякото, преди да започнете да давате и сутрин и следобяд-вечер?
аз това го практикувах оклоло 2 седмици, след което започнах следобед да давам плод, много харесваме банан с ябълка мммммммммммм  baby_neutral

Честит Рожден ден, Горис, да си жива здрава много щастлива и красива мама!!!  ura

Нашият режим е:
7.00-8.00- събуждане, цица, игра, игра, игра, тоалет.
9.30-10.00 -сън
12.30-13.00-зеленчуково пюре и цица
13.30-14.00-излизаме и спим в гората
16.00-16.30- прибираме се и папаме плодово пюре от утре ще пробваме и каша
17.00-17.30- излизаме отново някъде тук има пак цица
20.00-20.30 къпане, цица и сънчо
през нощта ако се събуди цица с вода не става само се лигавим на шишето и ритаме!!

Рагтайм аз още не давам жълтък, защото и ние сме с АД и ми се струва, че децата с този проблем трябва да започнат по-късно с жълтъка!!!!

За всички с АД да ви кажа, купих лосионче на А-Дерма и за 3 дни изчезнаха всички обривчета, ако не сте пробвали опитайте, но не знам нашият проблем все пак дали е бил чак толкова голям.
Но ни излязоха други пъпкииии ШАРКОВИ  Mr. Green, вече сме значително по добре Дилянка-пъпката вече няма температура, но сърбежите много я дразнят милата и е много смешна като започне да се чеше по шкембето и зад ушите smile3541
Вчера една леля ни се скара argueче не си стоим вкъщи с тази шарка а сеем зараза навсякъде, стана ми доста кофти ама не мога да го държа детето вкъщи, то ще се побърка и най-вече ще побърка мен!!!

# 3
трета Simple Smile
Не знам дали съм казвала, ама Сашко много се гуши Simple Smile Адски приятно ми е да сме си заедно  Hug

Последна редакция: чт, 17 май 2007, 12:47 от jenny_b

# 4
Нова тема - нов късмет! Да ни оздравяват бебоците, че вече много ни тревожат с разни пролетни вируси и алергии! Peace Peace Peace Гледам, че сте избрали моето предложение...А какво ще кажете - така ли ви харесва повече, или да сложим едно "за първи път" пред "празнуват"? newsm78 Тоест, да стане "ноемврийчетата много се вълнуват, празника на буквите за първи път ще празнуват!"

# 5
Карилче, ама нали картофчето запичало? И аз я свърших една!  Rolling Eyes
Само лечебното мляко, не помага ... беше 36 часа само на него, но без резултатно.  Confused
А за снимката .. имам предчувствие, че никой няма да ми я даде.  Wink

# 6
# 7
Хемоглобина на Сашко е 108, лекарката каза ОК и съм мнооого радостна   bouquet

# 8
аз май писах в старата тема - снимката никоя няма да я даде - та е цитирам документ, удостоверяващ разход, направен от болницата край на цитата!!! ние с Мишо при раждането имахме 4 снимки и така ни обясниха!

Все пак Ейнджълайс то новите храни по принцип запичат, а и конкретно картоф и ориз, така че може и за добре да е, не знам!

как може да си сложим снимка на колажа - ние най-сетне имаме фото- пробвах да пратя на Цвети, но няма прикачване на файл, много съм задръстена!

Sbruny пък много важно, че се е скарала лелята - шарките е по-добре да се карат и въобще тва със сеенето на зараза е много смешно, да  не е Ебола, пък да си държи тя детето вкъщи или здраво до полата си!

# 9
Абе, какъв разход, бе?  #Cussing out Аз като лежах в болницата, моите 3 снимки защо ми ги дадоха с епикризата? Вече имам чувството, че не ги дават нарочно, за да замажат лекарските си грешки!  #2gunfire Защото като няма документ, удостоверяващ пневмонията черно на бяло .. епикризата винаги е точна.  Close Майка ми хиляда пъти питала сестрата какъв антибиотик ще слагат на малката, а тя отвръщала: "Обърнете се към завеждащия отделението!"  #Cussing out Ебати и секретната информация, майна .. да знаеш с какво лекуват детето ти!  #Cussing out

Аз не съм добавяла никаква нова храна .. Дари е папкала и ориз и картофи.

bouquet

# 10
Ние вчера станахме на половин годинка!!!
По повода- дойдоха баба и дядо, обаче малкия мушморок гледаше много тъжно и хич не им се зарадва...
Ето ни на снимка от миналата седмица, когато бяхме по-усмихнати:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=122043&photo=100

# 11
Goris,  nbirthday - много здраве, щастие и любов!

Да напиша и аз нашия режим (който днес тотално се обърка):
7 - АМ, след което отново заспива докъм 9
11 - АМ
12 - 14.30 - сън
15 - зеленчуково пюре и АМ
17 - 18 - сън
19 - АМ
21 - малка дрямка
22 - 22.30 - къпане
23 - АМ, сън

Този режим, разбира се, варира. Моника, противно на повечето бебоци, почти не спи навън. Затова се старая да сме в къщи, когато е време за сън.

А днес просто ми разказа игрите. В 11 ч. изяде само 40 гр АМ, след което почна да мрънкоти и да се сърди. Заспа чак преди 5 минути и то като й направих АМ, та днес режимът ни тотално се обърка, че и пюрето ще пропуснем. Но аз и без друго мислех да направя малко почивка от пюретата, че й се появиха едни ситни пъпчици по вратлето. Предполагам, че са от жегата, ама знам ли...Може и от моркова да е - преди 2 дена го въведох към тиквата  newsm78

# 12
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН , GORIS !!! newsm67

AngelEyes, ние имахме същата одисея РАЗСТРОЙСТВО, лежане в инфекциозна, боцкане и пиене на хиляди хапчета.На колкото доктора ходих толкова различни диагнози, но аз си казах ... СТИГА smile3528
От една седмица съм спряла абсолютно всичко (на моя глава) и Вики е по-добре. За това Цвети е много права, че лекарите спекулират с малките ни ангелчета. И аз бих те посъветвала да смениш педиатърката си и остави Дари да си отпочине малко от хапчета и доктори, нали физически се чувства добре и е жизнена, няма от какво да се притесняваш. Само не давай повече зехтин, че той е мазен и разкарва доста  Hug
Клюки, дано и при вас лошите неща да са зад гърба ви  Praynig
Мина,ние го имаме същия проблем със "социализирането" на Вики. Познава само мен и баща си и когато някой друг се опита да му се радва, първо криви устничката и след минута настава ужасен вой. Ама аз съм си виновна, защото не допусках хората да му се радват от страх да не го урочасат, да не го разглезят......сега как ще сваляме гаджета , като сме такива срамежливи  Mr. Green
Карил, нашата педиатърка каза,че можем да правим ваксина минимум 10 дни след лечение с кортикостероиден крем, защото самия кортикостероид повлиявал на ваксината.Ако не си ползвала такъв крем няма проблем да направите ваксина на Дани.Ние още нямаме нито една, но то е заради разстройството, а не заради АД.
И последно да питам майчетата счетоводителки- има ли някакъв минимум на болничните, щото аз си мислих, че минимума е 180 лв, а до сега съм получавала различни суми всеки месец , най-голямата е 170 лв.(осигурявана съм на 200 лв).Лъжат ли ме работодателите  newsm78

# 13
Мила Горис - ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!Бъди винаги млада, усмихната и щастлива!!!   bouquet
Хемоглобина на Сашко е 108, лекарката каза ОК и съм мнооого радостна   bouquet

Лелей, че си скоростна... аз още се чудя кога и къде точно да отидем....  ooooh!

Изабела - благодаря ти много за пожеланията! Стопли ми сърцето!  Heart Eyes

Siqy - не знам сега как точно е течността в ушето на Йоана, но поне не ми е казвала скоро че и е заглъхнало уше... продължаваме със Зиртека, дано се нормализират нещата. Колкото до АБ на детенцето - д-рицата и явно не е знаела какво да направи при вдигане на Т, изследвали са гърлен секрет, открили стафилокок - хоп АБ. След като го изпила пак вдигала Т - вече я спрели от градина - хоп друг АБ. Изпила го и него и след това чак избили пъпките...

Софко - а с какво се е оплескал Данни? Да не си го захранила с шоколад, ей  Wink.

Мина - и Гери е така, мисля че това е период, в който са много подозрителни към непознати. Да цункаш зетя от нас!  Hug

Колкото до режима - 5-6-7-8 кърмения, като последното е 11-12ч., сутринта първото е 6-7 ч. Ще започвам скоро с картофче, да видим ще го хареса ли детето Simple Smile.

Как хубаво навън вали... успяхме все пак 2 часа да сме навън, много съм доволна!

# 14
  • София
Гери, честит рожден ден. Желая ти много щастие, любов и късмет!!!

Общи условия

Активация на акаунт