НОЕМВРИйчетата много се вълнуват - празника на буквите ще празнуват!

• 12 139
  • 288
  •   1
Отговори
# 120
Мами, спешно моля за съвет - какъв подарък да избера за рожден ден за 6-годишно момченце?

# 121
Мами, спешно моля за съвет - какъв подарък да избера за рожден ден за 6-годишно момченце?
моят братовчед на тази въздраст много обичаше да реди пъзели-купувах му все големи-има също едни сглобяеми коли,които като се сглобят са като истински9умалени де)-абе как се казваша бе-ма4бокс ли бяха newsm78
има едни интересни картини дето са с номерца,боички вътре и се оцветчват и стават като истински или пък на същата фирма пак картина ама се изрязва като едно време в училище както рещехме с макетно ножче по балатум
всичко това ако детето обича да се занимава с тихи игри-може и интересна енциклопедия от големите
иначе на тая въздраст ис падат все още по всякакви видове пушки  #2gunfire
а защо не и игра за компа-100% се занимава с това-ама не му купувай дрехи в никакъв случай-като малка много мразех като ми подарят дреха Sick
после а кажеш какво си купила Hug

# 122

Последния път бяхме взели една количка с дистанционно управление. Други - електронна игра, детска енциклопедия... дрешки предполагам не искаш като подарък?

...
-ама не му купувай дрехи в никакъв случай-като малка много мразех като ми подарят дреха Sick
...
Нали знаеш - ако искаш да зарадваш майката - купи му дреха, ако искаш да зарадваш детето - играчка  Party.

Клю - щом така си решила надали някой може да те разубеди... ти си знаеш най-добре.  Peace

# 123
Мина, конструктор - Лего или нещо подобно, може би... Арбалет, видеоигра... Peace

# 124
  • София
Здравейте момичета! Аз приключих с работата и вече пак съм по майчинство Grinning

Досега четох и искам да пожелая бързо оздравяване на болничките (Миленче дано ви мине разстройството най-накрая, че лоша работа Praynig). А за имунитета на кърмените бебета си мисля, че си зависи от детето. Аз да чукна на дърво Митко е кърмен десетина дена и то винаги имаше и добавка още от първия ден, а си ми е здравичък (пу-пу), въпреки че е на АМ и си мисля, че си е индивидуално.

Иначе за 2 седмици детенцето ми направо порасна - върти се навсякъде, бърбори и писка постоянно, не иска да лежи, а да седи...В четвъртък го водих на консултация и бихме и третата Инфанрикс. Мерки - 8400/68. Мисля от утре да започна да давам по малко жълтък. Педито каза колкото бобено зърно 1 път седмично, след това 2 пъти седмично, докато се стигне до 1/4 през ден. Искам да питам кои каши са хубави, защото мисля да ги включвам вече и как се прави кисел? Може и да сте го обсъждали вече, но ще ме извините ако е така. Гледам пишете за режимите - ето и нашият:
[
b]7.30-8.00 [/b] - събуждане, бърборене, тоалет (като преди това за кратко сме се поразбуждали към 6 ч. и мушкам   биба, а тази сутрин от 5 до 6 си пяхме)
8.30-9.00   180 мл. АМ и игра
10.00-10.40 дрямка
11.00 - 50 гр. плодово пюре и игра
13.00 - зеленчуково пюре 180 гр.
13.30-16.30 сън
17.00 - 180 мл. АМ и голямото бодърстване
20.30-21.00 баня, АМ и сън

Това е от мен засега. Отивам да прочета и старата тема.

# 125
Оф, неще и неще повече от няколко лъжички пюре. Няма никакви претенции какво и давам стига да е малко. И  плодовите така. И плаче като я карам да ги яде.
После ме гушка един час като и дам цица...ще карам полека, за да не намрази и мен и лъжичката. Искам да почна да я уча да ака на куку. ама незнам как точно да и подскажа че е мястото за тая работа??? Ще пробвам докато стане...
А ако плаче и мрънка и ми яде ръцете, скоро ще има зъбче сигурно...дано да мине леко, че не издържам без сън по цели нощи.
Някой да знае как са ни захранвали нас, на колко месеца и с какво? Дали може с друго освен зеленчукови пюрета, чудя се какво ще и хареса повече. Ако някой ми пише благодаря предварително, щото се видях в чудо вече.

# 126
Легото е добър вариант, също ..някои обичат дискове с музика, особено на АЗИС... Peace

бъзгам се бе Joy Joy Joy

Може и някакъв костюм на бВатман или човека паяк - има маски, перелини и други...Може и нещо от КуКу магазин..Ако имате такъв newsm78

Мами, аз отплеснах по скайпа с Дени, а бебо всечик момент ще се събуди...

КЛЮКИ, същите мисли имах и аз, когато кърмех. Не ядях яйца, мляко, млечни продукти...люто, боб, леща и пр, шоколад, кола, ядки. С една дума маах ориз и картофи..По едно време направо ми се ядеше целия свят греховен..НО ТОВА НЕ БИВА ДА ТИ ДАВА ОСНОВАНИЕ ДА СЕ ОТКАЗВАШ ДА КЪРМИШ, при положение че ИМАШ КЪРМА!!!\ едномесечен курС с ФризоПЕП ни е 200 лв\ Shocked А и количеството ще си му стига, след като вече е захранен..Да, права си че има по-болни деца от кърмените и по-здрави от тези на АМ, но това си е чиста случайност. Просто и на АМ да е било детето, пак сте щели да имате този проблем..това е случайност и нищо незначи..В СМИСЪЛ това че сега имате проблем, не значи че цял живот ще е болнав!!! това са просто втълпени измишльотини...МОЛЯ ТЕ КЛЮ, взЕми се в ръце..Ивко ти е мноооо ЯК, голям, ВИСОК\супер гадже\ Mr. GreenТова че е дришльо Mr. Greenе временно явление...Каките кви дрисли беха, па са от момчета едва ги ОТъРВАМ Sick Joy

АРЕ МАМИ НА СРЕЩА ТЕЗИ ДНИ, стане ли пак слънчево и непоправимо приятно!! Искам да ви покажа къв минижуп имам и съм кукла  Peaceпревъзходна..Както казаха онзи ден дъщерите Hug

# 127
Хора знаете ли кой ми липсва -...Качка!!

# 128
Искам само да я кърмя и никакво захранване, чак се разплаках...и тя плаче... защо...

# 129
  Pepipetia,спокойно бе,жена HugОстави детенцето да си почине ден-два-три и после пак ще пробваш с пюретата-това,че е само на кърма не е болка за умиране,я-нали си хапва,не стои гладна WinkМоже да пробваш с каша-обикновено,са леко сладички и на бебунковците им харесват PeaceА пък може и от зъбчето,дето го мъчи,милото,да е newsm78Не се паникьосвай,по-късно пак ще опиташ-няма само на кърма да я карате до 2 год. WinkА това "акане на куку" Mr. Green,на гърне ли ще рече?!?Не е ли мааалко раничко Crazy-бебетата все още вършат тази работа несъзнателно на тази възраст-Ти си знаеш,де Peace
  Карил,Качка фитнесува,привежда се във форма-похвално smile3501,отивам да се срамувам Embarassed

# 130
Здравейте и от мен.И тази седмица си изпуснахме консултацията,ами то е така,защото пропуснах да се обадя предварително,и отидохме слетобяд,а педито пък бил до обед,но какво да се прави,само ме е яд,че препусках от единия край на града до центъра,в скапаното време.Тук цяла сутрин вали и едно отвратително време.Относно режима,нашия е горе-долу следния: събуждане 7.30-8.00  ,9.00-9.30 кърма  ,9.30-10.30 игра ,10.30-11.30 сън,някой път го пропуска,и пак е игра,писъци,рев,смях от всичко по малко,  11.30-13.30 разходка, 13.30-14.00 обяд~редувам зеленчуково пюре и местно  през ден, като от тази седмица ще слагам по малко жълтък в зеленчуковото,Поли изяжда по 180гр.,14.30-15.00 игра,15.00-17.30 сън,18.00-хапване на плодово пюре или кисел,18.30-21.00-игра 21.00-21.30 кърма22.00-баня,22.30 -пак кърма или по-точно приспиване с цицка,и най-накрая сън.
Поли за сега се усмихва на всички и ходи при всички ,стига да я държат,а тя да кляка и става,бързо,бързо,направо и се чудя,как не се уморява.Дано всички болни бебчета да се оправят вече Praynig.Напоследък Поли се обръща по корем и след това е едно пищене,ако е сама,че неможе да се обърне сама на обратно,абе иска си детето постоянно да има човек при него,ама то като неможе мама да се клонира newsm78.Клюки кърми си детенцето докато имаш кърма,аз поне вече не се съобразявам толкова какво хапвам и невиждам да се отразява на Поли по някакъв начин.Избягвам да не прекалявам само с млечните продукти и със бобовите култури.Мина,относно идеята за подарък моят племеник е на 6годинки,но много се радва на всякакъв вид коли,както и на тези топки с ушетата за скачане,незнам точно как се казват.

# 131
Мамета, дали мога да й дам млечна бананова каша?  newsm78 Днес нямаме разстройство, сменям вече и неакани памперси.

# 132
  • на странно място ......
AngelEyes не бързай толкова, цял живот ще ядете нещо изчакай ден два преди да започваш пак захранването! Това е моето мнение все пак доста сериозни бяха перипетите ви, остави стомахчето да си почине малко  Hug

И аз искам среща ама след сряда да не ви заразим с нашето ШАРКО-ПАРКО Whistling

pepipetia не насилвай детето, а ако наистина и расте зъб остави захранването за след порастването му, нали така беше не се започва захранване при болест и порастване на зъби, все пак храната трябва да е удоволствие да не я свързва бебо с мъчение Мисля че ако прекратиш опитите поне за седмица и после започнеш отначало ще имаш успех!!! Стискам палци бързо да порастне зъбака!!! Crazy

Мина и аз мисля че конструктор Лего е супер играчка, има толкова голямо разнообразие на пазара, но преди всичко трябва да знаеш интересите на детето, защото ако не се занимава с такива неща може и да не го впечатли!!!

Клюки не вярвам да говориш сериозно, мисля че само се заканваш на гадните болести да бягат далеч от Ивко  Praynig Praynig Praynig ДАВАЙ ЦОЦА НА ДЕТЕТО, ЧЕ Е МЪЖ И ТРЯБВА ДА Е ЦИЦОМАН, няма да го отказваш от малък ей!!!  Mr. Green
Аз пък не съм се съобразявам с това какво ям, по този повод имам въпрос, защо трябва да се внимава какво се яде докато кърмиш????? Не е ли свикнало бебето още в тумбака на мама с храната и!!??? newsm78

мама МОНИ добре дошла отново в майчинството, многото работа не е е на добре да знаеш, отразява се негативно на тялото и мозъка!!  baby_neutral

Ето малко снимков матрЯл и от нас на 6м. после ще сложа и снимки на баба Шарка  Wink
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=122043&photo=108

Последна редакция: сб, 19 май 2007, 18:56 от Sbruny

# 133
Sbruny, много сладка Дилянка, пу-пу!

Жени, и аз мисля че е по-добре да не даваш нищо, освен мляко няколко дена.

Момичета, много благодаря на всички да съветите - купих един конструктор Лего и една лятна гъзарска шапка с козирка.

# 134
ох пъпката Дилянка е голяма сладурана, "пъпка" не от шарка Mr. Green, а "пъпка цъфнало дърво.."Вижте колко са хубави на снимката в градината с мама Sbruny

Ейнджи и моя съвет беше да не даваш каша, просто заради млякото в нея..Ако искаш пък утре купи безмлечна - пробвай...щом те сърбят ръцете, ама ...нищо не изпускаш, нека стомашно -чревния тракт се уравновеси, рН - то  на лигавицата...Послушай ме...още сте в процес на стабилизиране.

Глеам по нова "Караокето" -..леле къв глас има Марги Хранова..

Общи условия

Активация на акаунт