По принцип съм решила от много време (само седя и си мисля, не съм се задействала) да си купя поземлен имот в регулация, подходящ както за строеж, така и за садене на домати, картофи и овошки. На първо време - основно за второто, и като инвестиция. Това са параметрите. Плюс населеното място да не е твърде малко, да кажем, да е над 1000-2000 души население. В ниското, щото съм зиморничава, и да има вода.
Парите, разбира се, не стигат за идеалното. Без значение колко са, въпросът е принципен. Идеалното би било къща с двор в Пловдив, където живея, но струва майка си и баща си - толкова пари нямам, кредит не предвиждам. Конкретно парцел в регулация търся, не апартамент или нещо друго.
Достъпните варианти са, предвид цените от сайтовете за имоти: УПИ 300-500 кв.м в квартал тип Беломорски или Остромила, подобен УПИ в индустриалните зони на града (неподходящо за целта, струва ми се) или в населено място като по-голямо село или град тип Стамболийски, Асеновград, Раковски, Съединение, тоя тип. Жп гара е предимство.
Вие какво бихте предпочели / препоръчали? В друго населено място отнема време за придвижване и може да се ходи по-рядко, плюс това, както и да звучи, по такива места има рискове за кражби от цигани. Дори да се проучи къде е циганската махала и да не е близо до нея.
В Беломорски / Остромила / Прослав / Коматево и т.н. покрайнините на града предполагам, че водопреносната и електрическата мрежи са претоварени, може би някак влияе и на възможността да се извади вода със сонда (не ги разбирам нещата), от друга страна е населено и лесно достъпно от Пловдив.
Вие какво бихте избрали?
Не бързам, не купувам в момента, не съм тръгнала да вземам решения, аз не съм от бързо действащите, само седя и си мисля.