Вадене на мъдрец...

• 1 135 408
  • 4 224
  •   2
Отговори
# 120
И аз да кажа, че най- важен е лекарят, който ще ти вади зъба. Преди 15 години ми извадиха мъдрец, който растеше буквално под кътника пред него и го избутваше нагоре. Упойката беше местна,  болка не усетих, а операцията мина за около половин час. В това време и свестяване на една припаднала сестра  Crazy После за една седмица бях с конци, които ми пречеха да се усмихвам нормално, но след това проблеми никакви. Преди 2 години ми извадиха друг мъдрец на живо, защото упойката така не ме и хвана newsm78 А вчера се разделих и с последния от моите мъдреци (вече официално оглупях). Цената по здравна каса беше 5 лв. заедно с упойката.Вече мога да си отварям нормално устата  bowuu

# 121
Здравейте, нищо не разбирам от зъбки, първо вадене на долен ляв мъдрец ми предстои и съм ужасно уплашена!!

Преди 2-3 дни венецът над зъба се поду и образува нещо като топче. Самият мъдрец не ме боли, но топчето се възпали и не мога да дъвча от тази страна. Направих рентгенография и зъболекарката ми каза, че трябвало да отида за ''подготовка'' и след 3 дни ще го извади.

Сега, като чета тук, ми изникнаха 100 въпроса.. Мъдрецът се е подал леко, но не целия - това значи ли, че ще трябва да се цепи и да ме шият?  Shocked Откъде знае тя дали съм за операция или не? Какво е дренаж, това ли е въпросната подготовка? Упойките за всички зъби -за вадене и кариеси еднакви ли са като сила? (Умирам от страх от самата упойка, но мин. год. ми сложиха две за шиечен кариес, а нищо не ми изтръпна.. затова мисля, че е била нещо много различно.. дали? Чувала съм, че при някои има дихателни и гълтателни проблеми и само за това мисля...)
Имам кървящи венци, това значи ли, че ще кървя и при/след ваденето?
Антибиотик защо никой не ми изписа, нали имам подут венец..  Само лайка и други отвари.  Confused

Моля се някой да ме осведоми, че съм седнала и рева като малко дете.  Cry Страх ме е..

# 122
Еве, спокойно.
Виж сега. Съветвам те, ако имаш възможност, да посетиш и друг хирург, по възможност изпитан.
Ако имаш нещо като топче, вероятно е набрал венеца - и трябва това да се изчисти, с дренаж и антибиотик по принцип се прави. След като всичко е ок, може да се пристъпи към вадене - предполагам, че на място се преценява дали ще бъде с операция или просто вадене, зависи колко е поникнал зъбът...Упойките не знам какви са, но най-честата процедура е първо пръскане със спрей, после боцкане с игла за сериозната упойка. Това, че иам кървящи венци няма какво а те притеснява, но е желателно десетина дни преди процедурата да не пиеш нищо, което се пие с цел съдоразширяване или разреждане на кръвта, например аспирин. По време на процедурата нищо не се усеща и най-вероятно няма а имаш никакви проблеми със самите упойки. След процедурата, ако ще е с операция, се ходи няколко дни да се прочиства мястото и да се слагат дренчета ако създава проблеми. Изписва се антибиотик отново.

Няма какво да те притеснява, освен да се погрижиш добър хирург да си свърши работата, да се махне топчето и т.н. и да разбереш предварително дали зъбът може да се извади по нормалния начин.
 Hug

# 123
мога ли да пуша след като са ми извадили мъдреца, че днеска ми предстои.......  Thinking

# 124
Какво ти предстои?

Пушенето нарушава правилното кръвосъсирване.
Не знам дали е удачно да пушиш преди да е зараснало всичко...

# 125
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
мога ли да пуша след като са ми извадили мъдреца, че днеска ми предстои.......  Thinking

след всяко вадене на мъдрец спирам цигарите Peace
моят зъболекар не ми изписва превантивно антибиотик след вадене и ми е забранил да пуша.
но трябваше да си мия зъбите по 4-5 пъти на ден Peace
пушенето забавя заздравяването!!!

зъболякарят ми даде 6 месеца да събера сили да си махна останалите 2 мъдреца...
обаче аз нямам сили Tired

# 126
  • Stara Zagora, Bulgaria
И на мен утре ми предстои вадене на мъдрец с операция Weary

# 127
И на мен утре ми предстои вадене на мъдрец с операция Weary

дано всичко да е наред...пиши подробности после,че и на мен ми предстои....от миналата година ме тормози ретинирал мъдрец...наболява ме...поизмести предния зъб във страни...но още не съм събрала сили да отида...на операция...а при една консултация с хирург,ме посъветваха само в краен случай да го вадя..писала съм назад в темата..

# 128
  • Stara Zagora, Bulgaria
Всичко мина,като операцията продължи 2 часа,но нищо не усетих.,но в момента в който започва да излиза упойката се появи и болката,сега постоянно пия обезболяващи,антибиотик Родожил и си правя гаргари с лайка.Дано да отшуми по-бързо,защото вече .....не издържам.

# 129
Всичко мина,като операцията продължи 2 часа,но нищо не усетих.,но в момента в който започва да излиза упойката се появи и болката,сега постоянно пия обезболяващи,антибиотик Родожил и си правя гаргари с лайка.Дано да отшуми по-бързо,защото вече .....не издържам.

два часа е много време..но какво да се прави..дано по-бързо да се отървеш от болките..и всичко да е наред  bouquet
като си помисля,че е неизбежно при мен..и ме обзема паника..много ме е страх Cry
предложиха ли ти пълна упойка?..в Пловдив доцент ми каза,че като стигнем до тук ,ще я правим с пълна упойка операцията...
но аз не съм "за" пълните упойки..

# 130
Здравейте преди малко се върнах от зъболекаря,който ми извади мъдрец
не беше голям и за това не е с конци,но забравих да я питам след колко часа мога да ям Embarassed

# 131
след два-обаче не на тази страна,не пушете днес и не яжте/пиите топло,не почиствайте раната,поне48 часа не жабурете с вода за уста.аз бих взел и болкоуспокояващи,при това на график,без да чакам да ме пусне упойката-например-ibuprofen 200mg(има много търговски марки)  1-2 хапчета през 6 часа следващите 48 часа-разбира се ако нямате противопоказания за употребата на този медикамент.

# 132
Мерси Аз съм Hug значи мога да хапна,умирам от глад.Щя ям на другата страна Peace

# 133
 Laughing  И на мен преди 2 часа ми извадиха и последния мъдрец и съм много доволна от това как мина всичко.   Казаха да не се храня 2 часа (в момента си хапвам) и да не пуша поне 3-4 часа  и  да не се жабурка с вода.
Още не ми е минала упойката и не мога да кажа да ли ще боли много дано да е по малко Praynig

Стискам палци на всички който им предстои махане на мъдрец.

# 134
Lina как си,аз днес съм по добре,страх ме е да се храня още на тази страна
охх докато свикна Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт