Вадене на мъдрец...

• 1 153 655
  • 4 283
  •   1
Отговори
# 1 425
Jo,мерси, че попита! Днес бях на невролог, като цяло ми каза, че нерва е "жив", т.е най - вероятно не е засегнат, но чувствителността няма как да се изследва. Каза ми, че най - вероятно бавно ще се възстановява, изписа ми нивалин и милгама и след месец пак да ходя. Колкото до това какво усещам, имам известно подобрение, не е като преди месец, но пределено тези места са ми като чужди и е много неприятно.
Как няма да питам, знам колко е наистина като че ли не е твоя тази част.. еми пий ги тези нещица и бързо оправяне!!! То при мен е затиснат, също не е като да е засегнат, и още си ми седи едно минимално дразнение.. Пак скорошно възстановяване и ако искаш дръж ме в течение (мен честно казано ми е мн интересно какъв е този нерв, къде е и т.н.)  Laughing   Hug

# 1 426
Здравейте, момичета. Включвам се, защото и на мен ми предстои "екстракция" на мъдрец и по-точно долен десен, та понеже попаднах на случая на ivaigriva да ви кажа при мен какво е по-особено - моята полегнала (буквално) Тодора се оказва, че е с увити около мандибуларния нерв коренчета - известен още като долночелюстен нерв (ходих по изрично настояване на хирурга ми на тумограф, а не само обикновена снимка), какви коренчета то си е цяло коренище на увивно растение и операцията ще е с пълна упойка, по прогноза на хирурга поне 2 часа. Няма да навлизам в подробности как попринцип едвам сядам за пломба и какво ми се вихри в главата по повода, но няма да ми се размине, защото гадинката разрушава кътника ми и почти е докопало нерва му. Може би успях да внеса малко яснота по повод интереса на Jo за това кой нерв би се засегнал. Та това от мен, за момента чакам да разбера графика на анестезиолога. За упойката, ако някой го интересува да пита. Съжалявам, ако има някакви форумни грешки, но съм нова и предимно си чета. Embarassed Hug

# 1 427
Bloom,  от къде си, при кого ще ходиш? Случая е сложен и задължително трябва да е лицево - челюстен хирург с ОПИТ, не прави моята грешка моля те  Praynig

# 1 428
Bloom,  от къде си, при кого ще ходиш? Случая е сложен и задължително трябва да е лицево - челюстен хирург с ОПИТ, не прави моята грешка моля те  Praynig

От София съм, а на доки му имам пълно доверие, д-р Калин Стоянов на ХМС се намира, видях сега, че го има споменат и в темата с препоръчаните зъболекари  Sunglasses най-малкото, че на майка ми е извадил няколко зъба  Laughing, жената е на години, де ама...  tooth А пък ти се оправяй, по-скоро твоя нерв е засегнат и сега му трябва време да се възстанови, дано е бързичко Hug ще кажа как е минала операцията, за сега по последни данни ще е другата седмица и се опитвам да не мисля хич за това, че ще се побъркам  Simple Smile пъзличка съм, на пук, че имам други 2 пълни анестезии  Mr. Green

# 1 429
  • EU
Извадих си горен десен мъдрец преди 10 дена.не съм имала никакви болки и оплаквания. Кога съсирека, който пази костта изчезва?

# 1 430
  • София
Да питам отново - по здравна каса вади ли се мъдрец, оперативно (ВМА например)?
Ако не - препоръчайте къде да отида и колко пари струва една такава интервенция?
Много ли се чака за ред (дни)? Идеята ми беше за тази седмица евентуално.

# 1 431
Здравейте, и аз в тази тема... за жалост  Sad Много ме е страх, бях с приятелка преди години да й държа ръката на ваденето на мъдрец, накрая аз бях по-посърнала от нея. Ето че дойде и моя ред.
Обясниха ми само , че мъдреца върви накриво и засяга корените на съседния кътник. Не ме боли още, но предполагам и това ще започне.
Мога ли да помоля за отзиви за хирурзи от Варна!!!   bouquet

# 1 432
  • EU
Моето вадене на мъдрец беше по здравна каса. Здравно осигурените имали право на 2 интервенции и дори можело да са при различни зъболекари. Сега платих за ваденето на мъдреца(без усложнения) 10 лева. Преди година си вадих зъб по спешност в събота и ми струваше 40 лева.

# 1 433
Здравейте, днес ми предстой вадене на горен ляв мъдрец но не е ретинирал ами просто от дълго време зъба си е работил без да ми създава дискомфорт и преди 2 седмици като започна да ме боли и отидох на зъболекар се оказа че доста се е поразвалил и няма смисъл да се прави а по добре да се извади!та въпроса ми е следния може ли да извдади зъб който е развален и вмомента ме боли?ще ме хване ли упойката в такъв случай или първо ще трябва да се умъртви с дренаж за да изчезне възпалението,де да знам и аз как го обясних и чак след това да се пристъпи към вадене?проблема е че ходих на зъболекар и той констатира това че трябва да се извади, но не той ще ми го вади и друг зъболекар-хирург а той не ме преглеждал преди това а видя само снимка!та дали е възможно да не е видял от снимката че зъба е развален и днес ако отида да се окаже че неможе да се извади направо а първо ще трябва друга манипулация!
Моля ако някой е имал подобен проблем да сподели че умирам от страх!И също да попитам боли ли упойката че от игли изпитвам ужас пък камоли в устата?
Благодаря ви

# 1 434
  • София
Моето вадене на мъдрец беше по здравна каса. Здравно осигурените имали право на 2 интервенции и дори можело да са при различни зъболекари. Сега платих за ваденето на мъдреца(без усложнения) 10 лева. Преди година си вадих зъб по спешност в събота и ми струваше 40 лева.
Говорим за оперативно вадене, с упойка и т.н.?

# 1 435
  • EU
Мъдреца ми го извадиха с упойка и зъболекаря използва лост. Не ми е правена операция.

# 1 436
Аз вече се оплетох... при положение , че мъдреца, не се е показал, не боли, не е подут, в правилна поза, но леко бута съседния кътник според вас трябва ли да се вади?
единия лекар ми казва че пречи
другия казва , че няма нужда на този етап да се вади, нещо като апандисита- като се възпали тогава се прави операцията   Rolling Eyes

# 1 437
  • Варна
Ако си питала хирург - те винаги са за вадене на зъба. Ако си питала друг зъболекар - вече е според зависи. На мен така зъболекарят ми каза, че зъба не е за вадене, но ме изпрати при хирург, понеже не можеше да ми мине възпалението на венеца. Отидох при хирург и хоп - ако искам можел веднага да го извади.  Crazy

# 1 438
при мен обратното- хирургът отказа да го вади  newsm78

# 1 439
  • Варна
Брей, за пръв път чувам хирург да откаже вадене.  Laughing Освен да се посъветваш с трети лекар, друго не виждам какво. Но щом хирург ти е казал да не го вадиш, а пък и така както ги описваш нещата - по-добре не го вади.

Общи условия

Активация на акаунт