Вадене на мъдрец...

• 1 153 728
  • 4 284
  •   2
Отговори
# 1 410
Ох момичета, аз още нямам чувствителност след ваденето на долния мъдрец, днес стават 3 седмици. Незнам вече какво да правя - не си усещам долната устна, брадичката под нея и целия ред долни зъби все едно не са мои Sad Не ходете в Стоматологията - отвратителни са условията там. Наистина много съжалявам, че не проучих по- добре при кого да отида, сигурно в Денталния факултет ще е много по- добре Sad

# 1 411
  • Варна
 ivaigriva, кой ти вади мъдрец в Стоматологията? И аз ходих там миналата седмица за консултация, но условията сякаш ми се видяха човешки - видях даже легла със завивки. Е, вярно, че тоалетната е с ключ, но не са отказали на никого.  Thinking Кое не ти хареса?

# 1 412
Саня, не ми хареса това, че е малко като разграден двор. Стаите са винаги отворени и лекаря ту влиза при теб, ту ходи при друг докато ти подейства упойката. И на мен в началото ми се видя нормално, но след последното ми посещение като видях целия катун там струпан ми стана лошо направо. Моля се само да ми мине всичко и повече няма да повторя там да отида. Вади ми го д-р Перейра, за който вече се съмнявам, че е хирург както си мислех в началото.   #2gunfire

# 1 413
  • Варна
Хм и аз при Перейра попаднах, но останах с впечатление, че има много работа. Наистина ходеше от стая в стая. Един упоен, друг тъкмо излиза от упойка... сестрата и тя хвърчи напред-назад и май е само една за няколко доктора на смяна.  newsm78 Самият доктор ми се видя уверен. Аз още не съм стигнала до вадене на мъдрец, но понеже изкарах жестоко възпаление на венеца (заради мъдрец) засега само събирам информация - за всеки случай, ако се наложи вадене.

А по твоя случай - може би след време ще се върне чувствителността. Изчакай още. Откъдето и да го погледнеш - това е операция. Може би наистина не е имало друг начин, щом зъбът ти е бил толкова близо до нерва. Сигурно е много неприятно, но какво да се прави.

# 1 414
Ами да ако си ходила миналата седмица може и да сме се засекли Simple Smile Той ме вкара в операционната за 2 мин да ме види, наистина е много зает и сестрата наистина е една и тича нагоре , на долу, абе сега не бих се решила, но тогава всичко ми се видя ок. Силно се надявам да ми мине, защото е много неприятно усещането половината уста да не е твоя Sad

# 1 415
Ами да ако си ходила миналата седмица може и да сме се засекли Simple Smile Той ме вкара в операционната за 2 мин да ме види, наистина е много зает и сестрата наистина е една и тича нагоре , на долу, абе сега не бих се решила, но тогава всичко ми се видя ок. Силно се надявам да ми мине, защото е много неприятно усещането половината уста да не е твоя Sad
Моят случай няма общо с мъдреците, но мисля, че е на същия принцип - лекувах гранулом и всичко вървеше ОК, когато ми запълни каналите започнах да имам едно изтръпване, което беше много неприятно, оказа се, че от затиснат нерв, и така си карах от както ги запълнихме до преди малко време, когато случайно усетих, че малко е поотминало, при мен беше безчувствено при дясната буза, та може би от някой нерв..

# 1 416
Jo, и колко време изкара така? Пи ли нещо за да ти помогне на нерва?

# 1 417
Jo, и колко време изкара така? Пи ли нещо за да ти помогне на нерва?
Ами няколко месеца, но все още си ми седи едно такова чувство странно, нищо не съм пила, карах така, не е приятно, но в един момент взех много да не му обръщам внимание и така.. а при теб сигурно ли е, че при вадене ти е затиснал или там каквото нерва?

# 1 418
Ами след ваденето така и не излязох от упойката до ден днешен,вече 3 седмици съм така. не си усещам долната устна и брадичката, както и долните зъби от страната на извадения мъдрец. Усещането е все едно съм с упойката още. Сега пия витамини от група В уж за подпомагане за възстановяването на нерва и се чудя дали да не посетя невролог след празниците да видя какво ще ми каже. newsm78

# 1 419
  • Варна
И аз щях да ти пиша да идеш при невролог. Три седмици са доста време наистина. На мен понеже ми изрязваха венеца и аз така не си усещах устата. Десетина минути след манипулацията упойката пусна. Тогава пък почнаха болки. Едва се прибрах.  ooooh!

# 1 420
Ами след ваденето така и не излязох от упойката до ден днешен,вече 3 седмици съм така. не си усещам долната устна и брадичката, както и долните зъби от страната на извадения мъдрец. Усещането е все едно съм с упойката още. Сега пия витамини от група В уж за подпомагане за възстановяването на нерва и се чудя дали да не посетя невролог след празниците да видя какво ще ми каже. newsm78
Лошо.. ами що не идеш наистина на невролог, не знам, това е моят проблем, на мен зъболекарката ми ми каза какво е и аз си седя така, първоначално се бях много стреснала, защото както ти казах беше точно след запълване на каналите и викам да не ми е пръснала някоя упойка без да ми е казала и като видях, че от сутринта като бях при нея до вечерта не ми мина и звъннах и я попитах и разбрах.. аз лично не съм пила нищо и не съм ходила по никакви лекари - чакам си да ми мине, та понеже наистина не е хич приятно, а представям си половината челюст  ooooh! иди на невролог, после можеш да споделиш какво е било..

# 1 421
Здравейте, понеже и на мен вчера ми извадиха долен десен мъдрец... та и аз да се включа  Simple Smile .
Долните ми мъдреци са ретинирани и стоматолога ми каза, че просто трябва да се извадят рано или късно, защото биха създали много проблеми. Беше ме страх (доста), но като цяло страха беше за нищо.
Операцията беше около 40-45 минути, извадиха мъдреца на части, но мисля, че като цяло мина добре. Моят не се беше показал, затова ме срязаха и след като го извадиха ме зашиха. Не усещах абсолютно нищо, освен лек натиск. Гадното идва, след като започне да те пуска упойката, но изпих 2 аулина в промеждутък от 10 часа и в момента усещам само леко стягане. Почни нямам оток (съвсем леко се е подула бузата), поне засега.  Изписаха ми и антибиотик Аугментин и Витамин Б. След една седмица трябва да се свалят конците.
Като сума ми излезе 100лв. (не са ми искали здравната книжка) и съм доволна.
Като цяло не е много приятна цялата история, но мисля, че в бъдеще няма да съжалявам.
Операцията ми я правиха в Джи Еи Дент (д-р Алексов) - кв.Дървеница Peace

# 1 422
Лошо.. ами що не идеш наистина на невролог, не знам, това е моят проблем, на мен зъболекарката ми ми каза какво е и аз си седя така, първоначално се бях много стреснала, защото както ти казах беше точно след запълване на каналите и викам да не ми е пръснала някоя упойка без да ми е казала и като видях, че от сутринта като бях при нея до вечерта не ми мина и звъннах и я попитах и разбрах.. аз лично не съм пила нищо и не съм ходила по никакви лекари - чакам си да ми мине, та понеже наистина не е хич приятно, а представям си половината челюст  ooooh! иди на невролог, после можеш да споделиш какво е било..
ivaigriva , какво става с твойто нервче, по-добре ли си?  newsm78

# 1 423
Jo,мерси, че попита! Днес бях на невролог, като цяло ми каза, че нерва е "жив", т.е най - вероятно не е засегнат, но чувствителността няма как да се изследва. Каза ми, че най - вероятно бавно ще се възстановява, изписа ми нивалин и милгама и след месец пак да ходя. Колкото до това какво усещам, имам известно подобрение, не е като преди месец, но пределено тези места са ми като чужди и е много неприятно.

# 1 424
  • Варна
Е, дано по-бързо се оправиш.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт