Вадене на мъдрец...

• 1 146 798
  • 4 239
  •   1
Отговори
# 1 920
Е, аз съм видял Simple Smile. Дори и при вадене на шести зъб понякога се налага да се поставят няколко ситуационни шева. Тифани, има евтини костозаместители, някои фирми предлагат и по 85 лева за половин кубически сантиметър, но това е само цената на материала - не включва труда на зъболекаря.

Поздрави: д-р Ралев

Точно 6-ти зъб беше. И се отвори дупка към синуса. Сега реално цялата дупка от зъба е зашита.
При всяко вадене на горен зъб ли се получават такива дупки, че е доста притеснително.

# 1 921
Е, случва се, недей толкова да се притесняваш. Ако се зашие както трябва, бързо заздравява.

# 1 922
Аз имам въпрос - на някой, който са му вадили 6, 7 или 8-ми зъб случвало ли му се е да му извадят зъб и да му се получи дупка към синуса. Защото колкото познати попитах + отзиви в нета  - няма такива случаи или шанса е доста малък и доколкото разбирам зависи най-вече от компетенцията и кадърността на стоматолога.
Също - такава процедура по здравна каса ли минава или се плаща отделно? В случая аз си платих, но от клиниката ми казаха, че не работят със здравна каса въпреки, че  на по телефона и на сайта е написано , че работят. Да не би хирурга да не се поема от здравна каса ?

Благодаря предварително.

Последна редакция: нд, 31 юли 2016, 20:51 от zumbaio

# 1 923
Някой може ли да даде актуални координати на Д-р Едрев , Варна? И аз трябва спешно да се освободя от един мъдрец, който ме мъчи вече 3та година

# 1 924
На мен ми извадиха ретинирал мъдрец и имам перфорация( дупка) към синуса. Но според мен в моя случай мъдреца беше доста навътре и явно неше незибежно, като не обвинявам хирурга. Заши ме много добре. Даде инструкции да не кихам, да не си духам носа, да не пия със сламка, да не пуша( ето това вече ме срази, защото съм пушач). И на него му казах ще пуша, като той каза поне първите 2-3 дни да не пуша и не пуша. Надявам се да няма усложнения.

# 1 925
Все повече отказват да работят със здравната каса и до някаква степен се подразбира защо, а ако сайта им не е ъпдейтван от години в които са били със здравна каса - нормално или поне аз така си го обяснявам. Това за пушенето е така защото химикалите пречат на възстановяването и препоръчителния срок е поне 2 дни.

# 1 926
Да, да вече 2 дни не съм пушила. Мога и повече дори. Най-важно е здравето.

# 1 927
Milanova,колко време траеше махането на ретиниралия мъдрец? Сега пиеш ли някакви антибиотици?

# 1 928
О, много бързо го извади, въпреки ,че беше доста нагоре в челюстта. Около 7-8 минути самоот вадене, може и по-бързо. Преди това упойка местна, и тн. Пия Аб Аугументин

# 1 929
А на тези, които са им вадили вече мъдрец да питам, нормално ли е на 2роя ден да имам отток и то на долната челюст не на горната!

# 1 930
А на тези, които са им вадили вече мъдрец да питам, нормално ли е на 2роя ден да имам отток и то на долната челюст не на горната!

Не знам, но аз 4-та седмица след перфорацията на синуса още ме боли. Каква е тая операция не знам ! Отделно , че имам стърчаща костица към бузата и ми издува венеца.

# 1 931
Здравейте, днес ми вадиха ретинирал мъдрец, долу в ляво. Имам 3 шева и кръвта спря да тече около 30 мин след процедурата.  Сега пак прокапва по малко, има и болка. Нормално ли е да има кръв?

# 1 932
Здравейте! Предстои ми вадене на мъдрец, обаче не знам къде да го направя. Имате ли впечатления от д-р Факих? 
Винаги ли след вадене на мъдрец се дава антибиотик? Не може ли без него?

# 1 933
  • София
Преди два дни се оперирах в Стоматологията.
Изписаха ме с усложнение, голям хематом.
В момента много се притеснявам и никъде в темата не прочетох нещо, което да ме успокои по този въпрос.
Операцията мина тежко, около час, имах легнал мъдрец, който беше образувал голяма киста около себе си.
Доста ми изпилиха от челюстта, и в момента съм доста подута и с болки.
Лекаря каза, че го притеснява всичкото това и да ходя да ме следи през няколко дни, за да не направя възпаление.
Изобщо не ми предложиха костно вещество и в момента много ме е яд, че не съм питала предварително.

Моля, който е имал проблем  с хематоми, да ми пише.

# 1 934
Лелеее доста се наплаших понеже в понеделник ще ми махат такъв мъдрец като твоя,който е легнал и в момента ми е доста подуто мястото.Дано не се окаже нещо като твоето.Теб болеше ли те мястото преди да ти го извадят? И ако си на ясно какво  е това костно вещество и за какво служи? bouquet
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт