Вадене на мъдрец...

• 1 151 463
  • 4 279
  •   2
Отговори
# 195
Флорал,блазе ти.  bouquet
Само като се сетя за насинените ми очи Close,все едно ме бяха пребили. Laughing

Кастро,много ме радваш. Joy Hug
Внимавай все пак със зъба и най-добре смени стоматолога.
Аз понасям по-малката машинка,тази водната Whistling,обаче другата ми напомня на онези неща,с които разбиват асфалта по улиците. Sick Усещам я чак по ръцете си,ако не са ме надрусали с упойка преди това. Laughing

# 196
Оле, как ме е страх от зъболекари и мен, тази машинка ми напомня на разбиване на асвалт.
Миналата година ми вадиха мъдрец с три убойки - 10лв Party

# 197
 Joy JoyГоре- долу е нещо такова.

# 198
Мили мами , здравейте
Имам нужда от помощ . От Варна съм и се интересувам от добър хирург за вадене на горен мъдрец (къде се намира и колко струва) . Моля да споделите личните си впечатления и да ми препоръчате някой спешно е (пропуснах да спомена температурата от три дни насам - май е заради зъба) .Много ме е шубе !  Благодаря Ви  предварително !

# 199
Zdraveite.Eto me i men v temichkata. I az imam problemen mudrec i dnes hodih do licevo-chelustna hirurgiq v Sofiq s naprablenie ot moqt stomatolog. Bqh shokirana ot cenata,koqto mi zaqviha,che trqbva da zaplatq,za da mi izvadqt polupolegnaliq mudrec.  #Crazy Ta cenata beshe 350lv za operaciqta i 150lv za upoikata. Interesnoto beshe,zashtoto sled kato se namrujdih  ooooh! na cenata , hirurgut vednaga dobavi,zashtoto toi ima chasten kabinet i ako si napravq operaciqta v chastniqt mu kabinet shte struva 250lv vsichko ( razlikata e,che v hirurgiqta ste leja 2 dni pod nabludenie i shte mi dadat bounichen, a v chastniq kabinet bez lejane,nabludenie shte ima ako otidq do kabineta mu i bez bounichin ) . Ta misulta mi e dali tova ne e sbluskvane na interesi.  Thinking Kak moje da sum siguna,che tova e istiskata cena v licevo-chelustna hirurgiq ? Dali ne q zavishavat narochno tam,za da moje da si predlojat tehnite chastni kabineti,za da si izkarat dopulnitelno pari.
Drugoto ,koeto mi napravi vpechatlenie,e che mi se kaza,ako imate i drugi pridrujavashti zabolqvaniq moje da vi izlezne pochti bezplatno.Shte vi nastanim da vi lekuvame i mejdu drugoto shte izvadim i mudreca.  newsm78 Znachi ako sum bolna i ot neshto si drugo mi e pochti bezplatno,a ako otidq samo za vadene na mudrec iskat 500lv. I se pitam zashto li plashtam zravni osigurovki i davam pari na durjavata,a tq ot svoq strana ......... ne se griji za horata. #Cussing out  #2gunfire

# 200
Здравейте, мами, моята зъболекарка ми каза, че в костта, зад последния долен кътник, имам мъдрец. Смята, че е необходимо да се консултирам с хирург. Бихте ли ми препоръчали някой, за когото имате лични впечатления в Пловдив?
Изчетох предишните мнения по темата, но така и не разбрах ваденето на мъдреците поема ли се от Здравната каса или не.

# 201
Виктория,доколкото знам,ваденето на мъдрец не се покрива от ЗК.
Надявам се някой по-осведомен да се включи.
Много ми се виждат парите. Thinking Доста....
"Полуполегнал" значи,че не разположен хоризонтално в челюстната кост,нали? Thinking

Ако е така и не е някакъв много тежък случай,бих те посъветвала да потърсиш друг хирург.

Аз вадих в частния кабинет на моя хирург,даже и за двата ми полукалцирани зъба ми взе по 150лв.(изваждането+всички консумативи+10 дни бележка за у-ще).
Успех! Hug

Азалилия,за съжаление не съм от Пловдив и не мога да помогна.
Пиши ни и успех! Hug

# 202
Аз също имам познат, на когото му вадиха полуполегнал и цената определено не е минала 150лв, а да си призная, за пръв път чувам за упойка 150лв newsm78

# 203
Da i az izchetoh mnogo statii za vadeneto na mudreci. Informirah se za vadeneto kolko struva i v srqda kato mi kazaha tazi cena me chokiraha.  Shocked Spored men v licevo-chelustna hirurgiq si igraqt s horata i im vzimat mnogo pari, zashtoto horata sa na zor.
Da mudreca ne mi e v kostta polovinata ot nego se e pokazal i leko ediniqt  krai se e navel kum kutnika mi. Spored men moje da se naloji samo leko da mi cepnat veneca. Drugata sedmica sum na konsultaciq pri drug hirurg.
A po otnoshenie na tova dali zdravnata kaza poema vadeneto na mudrec gi popitah i tqh, i vijte kakvo mi otgovoriha :  http://www.nhif.bg/bg/post.phtml?topicid=81025

"НЗОК заплаща за екстракция на зъб, без да е конкретизиран видът на зъба. Екстракцията на мъдреци може да бъде усложнена и затруднена. В случаите, когато зъбът е ретиниран – това е дейност, за която НЗОК заплаща по клинична пътека в условията на болнична помощ"

Nadqvam se da sum vi pomognala s otgovora na zdravnata kasa. Shte vi pisha kakvo mi e kazal drugiqt hirurg drugata sedmica.

Izvinqvam se ,che tu na latinica, tu na kirilica,no burzam ,a iskah da vi otgovorq i samo kopirah otgovora na zdravnata kasa.Blagodarq vi za razbiraneto

# 204
Леле и аз имам проблемни мъдреци
да видим, кога ще се престраша
да отида ама и при тези цени ooooh! тц,тц

# 205
Вики  Hug,
 от това,което съм разбрала,излиза,че болничният престой+манипулацията се заплаща само,когато зъбът е ретиниран(напълно в костта),така ли е? Thinking
И друго,ЗК заплаща само манипулацията,когато не е ретиниран зъб(като при теб). Thinking
Значи,формално,не дължиш нищо на хирурзите в Лицево-челюстната...
Ако всичко е правилно,те съветвам да ги зарежеш и да отидеш при друг(чета,че имаш и друга консултация,браво!).Просто 500лв. за по-лека екстрация е безумно много. ooooh!
Явно си попаднала на някой,който разчита на неосведомеността на пациентите,за да вземе пари на ръка...Ей,сега се радвам,че не се заврях при тях,а си реших проблемите без излишни нерви.
Успех другата седмица и пиши как вървят нещата! Hug

Никита Hug,зависи при кой ще попаднеш...
М/у другото ме подсети,как от 2 месеца имам зъб за лекуване,обаче ме е страх от голямата машина(както обикновено) и само отлагам.
Поздрави!  bouquet

# 206
В петък бях в лицево-челюстна хирургия в Пловдив - обясниха ми, че ваденето на задържан  в костта мъдрец не се поема от Здравната каса, защото пътеката, по която работят е за възпаления от зъбен произход. Могат да ми предложат лечение в болницата, включително и вадене на зъба, само ако развия възпаление около него. Насочиха ме към кабинет на зъболекар-хирург и казаха, че цената е около 150 лв. Ще му се обадя в понеделник.
Междувременно, ако някой може да ми препоръча зъболекар-хирург в Пловдив, моля да пише.

# 207
Някой може ли да ми каже, къде може да се предприеме такава екстракция на полуполегнал мъдрец, че една приятелка от Харманли има такъв проблем  bouquet

# 208
здравейте  Simple Smileизчетох цялата, но не намерих някой да е писал за миенето на зъби след операцията, че ми извадиха вчера проклетника(горе долу безпроблемно) Grinning, а забравих да питам доктора кога мога да си ги мия.благодаря предварително  bouquet

# 209
Днес най-после си извадих мъдреца - при др Печалова. Нищо не ме боля по време на изваждането на мъдреца, но миризмата от машинката, с която работи е отвратителна. Докторката е много внимателна и обяснява всичко. Накрая ми лъсна зъба и ми го даде завит в марличка. Предупреди ме да си мия горните зъби зъби с четка и паста и долу, докъдето мога да стигна без да си причинявам болка, да ползвам вода да уста /Елудрил/, а каза също, че мога да си направя настойка от тетра /студена/, с която да изплаквам. Преди малко започна да ме наболява и изпих един Аулин. Дано не ме боли много. В понеделник пак съм на преглед.

Общи условия

Активация на акаунт