Вадене на мъдрец...

• 1 170 797
  • 4 365
  •   2
Отговори
# 1 995
Тинити,  извинявай, че продължавам да питам, отокът ти къде беше?

Последна редакция: сб, 29 окт 2016, 21:04 от Kaktus s usmivka

# 1 996
Тинити,  извинявай, че продължавам да питам, оттокът ти къде беше?

От устната почти до ухото.

# 1 997
Здравейте, извадиха ми мъдреца в сряда следобед, т.е. днес е 3 ден. Не пия антибиотик. Почти веднага обаче забелязах, че сега от другата страна, където имам коронка, зъбите сякаш дават различен контакт и имам болка в 7-ми под коронката. Досега не е имало проблеми. Коронката е на 5-6г. Мъдрецът е изваден. Осевен това ме болят ставите на челюстта двустранно. Усещам стягане. През ноща не спах спокойно но през деня горе-долу бях добре. От около 15часа обаче боката започва да се усеща пo- силно. Вече имам слаба болка и в противоположното на извадения мъдрец ухо. Нямам температура, но си усещам лицето горещо. Стягането в челюстта сякаш предизвиква и главоболие. Дискомфортно ми е да говоря. Според мен имам съвсем лек оток двустранно, домашните ми не го отразяват, но усещането ми е такова, сякаш бузите ми са по-поддути вътрешно. Много моля, да се включите с мнение.

Последна редакция: сб, 29 окт 2016, 21:04 от Kaktus s usmivka

# 1 998
"Отток", "сешуар", и то написани от няколко различни потребители. ooooh! "Чудничко".

# 1 999
Извадиха ми мъдрец преди 1г и 3месеца не беше поникнал, беше разположен напречно и се наложи операция. След като ми сложиха упойката и след 10мин. вече не си усещах лявата страна. Започна операцията, рязаха ми костта, нямаше болка но усетих миризмата на изгоряло и точно когато ми го изваждаше накрая малко зор видя хирурга и усетих нещо като тъпа болка Praynig, незнам точно как да го опиша Sad И хирурга каза готовоооо  ooooh! Почистиха раната, каза без антибиотик и до тук всичко беше ок.... Дойде вечерта, а аз все още не си усещах лявата страна (беше долен мъдрец), звъннах на хирурга който се учуди, че не ме е отпуснало, но каза изчакай до утре.... И така чакам до днес да ме отпусне част от лявата страна Sad Мнението на опериращият ме хирург, както и на много други специалисти при които съм ходила в последствие беше, че нерва е бил много близо и за това така е станало.... И сега като ям супички и ми пада от лявата страна, защото не си усещам лявата част на устната.. Само се моля да нямам проблем и с десния долен мъдрец, че.....

# 2 000
Здравейте, трябва ми вадят мъдрец тези дни, но не знам къде да отида. Зъболекарката ми ме прати в стоматологичния факултет към ВМА (стая 100/101), но там не са ли само студенти? Мъдрецът ми расте накриво (като на линка по-долу, долният мъдрец) и не искам да стане някой сакатлък. Препоръчайте къде да отида в София за такава операция?

http://lekuvai.bg/wp-content/uploads/2016/06/muela-del-juicio-2- … x576-1024x576.jpg

# 2 001
Моля ако някои е ползвал услугите на доц.Деливерска да каже мнение. Може и на лични ще подлагам детето си на операция.

# 2 002
Здравейте,
Мой близък има проблем с челюстта и съответно с приема на определен тип храна. Моля за съдействие от Ваша страна, търся спешно телефонът на Др Генади Генадиев, той е завеждащ отделение по лицево-челюстна хирургия към Александровска болница.
Благодаря предвартелно за всякакъв вид информация Simple Smile
Хубав и слънчев ден Simple Smile

# 2 003
Здравейте, трябва ми вадят мъдрец тези дни, но не знам къде да отида. Зъболекарката ми ме прати в стоматологичния факултет към ВМА (стая 100/101), но там не са ли само студенти? Мъдрецът ми расте накриво (като на линка по-долу, долният мъдрец) и не искам да стане някой сакатлък. Препоръчайте къде да отида в София за такава операция?

http://lekuvai.bg/wp-content/uploads/2016/06/muela-del-juicio-2- … x576-1024x576.jpg
Отиди в Стоматологията, чувала съм много добри отзиви за вадене на мъдрец там, както и за други услуги. Студенти са да, но задължително има и преподавател с тях. Също така ще ти вземат и много малко пари, май около 20лв. Аз си бях вадила мъдрец при един зъболекар, който ми взе 200лв. За по-малко няма къде да намериш. Предстои ми да извадя още един и ще отида в Стоматологията.  Peace

# 2 004
.

Последна редакция: нд, 06 ное 2016, 09:57 от eccentric

# 2 005
  • София
Здравейте,

И на мен ми предстой вадене на долен ретиниран мъдрец в Сряда, та съм доста изплашена  Shocked Shocked Като цяло имам 4 ретинирали мъдреца за вадене, като долните са перпендикулярни на останалите зъби и са по-спешни.

Процедурата ще е при Р. Венков (София), и честно казано не знам дали съм направила добър избор - изобщо не ми хареса отношението му, но пък прочетох позитивни коментари за него, та съм объркана Thinking Thinking Ходих при Полихронов, но с тези 400 лв за 4 мъдреца ми идва малко в повече Sad

Две са нещата, които ме притесняват. Едното е, че имам проблеми с носоглътката (а и носа) и си кашлям постоянно, няма как да спра след ваденето на мъдреца, и се чудя дали това би било проблем. Четох, че на доста хора им казват да не кашлят, кихат и да не си духат носа - невъзможно при мен.  Tired Ако ще ми възлагата такива забрани и ако са важни за възстановяването, изобщо да не ходя - да се мъча двойно повече. На някой от вас казвали ли са му подобни неща?  Thinking

Другото - Р.Венков каза, че след ваденето на единия от долните мъдреци можело да ми изтръпне устната, и да си остане така няколко месеца  Shocked Shocked Shocked Това много ме шокира - разбирам болките, шевовете първата седмица, неразположението първия месец, но такива усложнения ми идват в повече Sad На някой случвало ли му се е?

Решила съм да не ходя на работа 2,3 дни, за да имам време да се възстановя и да си обърна внимание, но пък Венков не давал болнични, докато Полихронов давал, достта странно ... Не знам вече, искам правилно отношение и никакви усложнения - естествено, които никой не може да гарантира, но все пак .. Още се чудя при кого да отида.

Благодаря!  Peace Peace

# 2 006
За тези конкретно лекари не мога да дам препоръка, тъй като не съм ги посещавала. За останалото -бих ти препоръчала, ако не те мъчат твърде много да не си вадиш и 2-та долни мъдреца наведнъж, че съвсем няма да може да ядеш от нито една страна. За кашлянето, не знам, надали има такава забрана, но е вероятно ти сама да усетиш дискомфорт, ако се опиташ да се изкашляш, но каквото такова, ще се наложи да изтраеш. Като евентуална причина, ако въобще съществува такава забрана, може би се има предвид, че от усилието може да ти "падне" съсирека и после да се наложи да се спре кръвотечението с медикаменти. За устаната да ти изтръпне - преди да отида и аз четох, че имало такива случаи, но са малко - дали се случва от некадърност на лекаря или просто си е особеност на организма на малък % пациенти не мога да кажа. Аз съм скарана с някои упойки и затова помолих хирурга да ми напише какви упойки използват предварително и отидох да се изследвам предварително на алерголог, ако имаш съмнения за реакция към някои упойки направи същото. За изтръпването, да някъде половината устни от страната, от която ми беше мъдреца изобщо не ги чувствах няколко часа след упойката, като ме отпусна упойката ги раздвижих и след 2 дни им се върна нормалната чувствителност.

# 2 007
  • София
Almond eyes, благодаря много  Hug Няма да вадя двата наведнъж, а един след друг през около 20,30 дни  Peace

# 2 008
Не ти го препоръчвам и след 20-30 дни, ако наистина не е спешно, отокът и болката бързо минават, но дупката се затвори при мен след месеци. През това време много съм внимавала как ям и съответно съм почиствала мястото със специална четка, когато вече позволяваше това. С 2 думи изобщо не бих се навила да си вадя 2-ри мъдрец, докато дупката на 1-я не се е затворила напълно, но си е до човек и до спешност разбира се Simple Smile За болничния вземи си, ако имаш възможност - аз имах много работа и си мислех, че понеже е локална болката ще се справя, но проблемът на следващия ден беше не от болката, а от това, че ме втрисаше и имах 38 температура, което е нормално за 1-вия до 2-я ден, после антибиотика си свършва работата и я тушира. Та да поне 1 ден болничен не е излишен, и аз ще знам вече, ако ми се наложи за 2-ри мъдрец.

# 2 009
  • София
Мерси! Ами аз отдавна отлагам всичко това и вече се реших поне тези двата да извадя тази година. Причиняват ми проблеми, постоянно се подуват, болки в ушите и главата и така около седмица - не е приятно накратно. Редуват се - единия месец единия, другия месец другия  Laughing Направо е много fun, а сега покрай ваденето ще е още по  Laughing Но въоръжам се с търпение и действам. Поне после ще ми е мирна главата. Да видим как ще протече ваденето на първия и спрямо това ще реша дали да вадя другия след месец.

Общи условия

Активация на акаунт