Вадене на мъдрец...

• 1 151 814
  • 4 279
  •   1
Отговори
# 2 685
Ходих само на консултация в Полихронов (струваше 50лв...) за ваденето мисля че беше почти двойно (400лв)

Отидох при др. Л. Шейтанов и мина без проблеми (долен с рязане.. ), остана ми още един и мисля пак там да отида. Само не ми стана ясно във Военна б. как става работата и колко струва, защото в кл. Недялков ми го извади, а там идва в определени дни.

Много благодаря!
Леле, какви са тези цени?!  
Иначе отношението на Полихронов как Ви се стори и отдели ли Ви достатъчно време за 50лв. преглед? Въобще, цените ли Ви отказаха или и нещо друго? Как е с чакането, записването?

А за Шейтанов имам същите въроси, цени, отношение, чакане за час, за операция?

Извинете ме за многото въпроси,  но съм ошашавена, провалиха ми се плановете и сега се чудя към кого да се обърна..

Благодаря още веднъж!

# 2 686
Драги, моля, дайте мнения за
д-р Петър Полихронов. Някой оперирал ли е мъдрец при него?
Благодаря! Hands Pray

Да, аз си вадих и 4-те мъдреца при него. Взима доста скъпо-факт е, но е добър. Доволна съм.

# 2 687
Доволна съм от Др Перейра. Консултацията мина по ЗК и платих мисля 4 лв. Ваденето с упойка(сложиха няколко) струваше 200лв. Мина месец от ваденето (долен десен мъдрец) и се е затворила дупчицата нацяло. Препоръчвам!

# 2 688
тук цените са ненормални 200 евро ще дам за вадене

В София цените са горе-долу същите.

Личен опит, в София 400 лв. + 100 за упойката. Отделно 50 лв. за преглед преди операцията /става въпрос за изцяло ретиниран мъдрец/.

При кой хирург, ако не е тайна?  И 100лв. за каква упойка, за локална или за някаква пълна, с газ,  или за седация?

Благодаря.

# 2 689
Утре ми предстои вадене на много кофти и сложен мъдрец при лицево-челюстен хирург. В петък съм на концерт (отдавна купени билети, много чакан концерт). Ясно ми е, че ще съм подута, не ме притеснява това. Какво са ви изписвали и е действало за намалянето на отока след операция и по усещания дали ще съм съм съвсем неадекватна или ще мога поне малко да се насладя на концерта, ако съм глътнала 1-2 аулина?

# 2 690
Може и да нямаш нужда от аулин. Аз не съм пила след операциите.
За отока - горен или долен мъдрец е? Ако е горен, няма да имаш оток. При долен обаче е различно. Аз бях много подута, особено до 3-ия ден, после започна да спада.
Не е болка за умиране, но и не е приятно.
Мисля, че след операцията трябва да пиеш антибиотик.

# 2 691
Долен, не избил въобще, с корени в канала на нерва. Там знам че се подува. За антибиотика също знам, вече нещо за самия оток да мине по-бързо разни трикове или лекарства?

# 2 692
Утре ми предстои вадене на много кофти и сложен мъдрец при лицево-челюстен хирург. В петък съм на концерт (отдавна купени билети, много чакан концерт). Ясно ми е, че ще съм подута, не ме притеснява това. Какво са ви изписвали и е действало за намалянето на отока след операция и по усещания дали ще съм съм съвсем неадекватна или ще мога поне малко да се насладя на концерта, ако съм глътнала 1-2 аулина?
Мен ако питаш изобщо няма да ти е до концерт. Аз дори устата не можех да си отворя. Пих прахчета, нещо като аулина. Лед може да слагаш. Да не те плаша, при всеки е различно, зависи от мъдреца, от хирурга и така...Успех и кажи как си след операцията!

# 2 693
Долен, не избил въобще, с корени в канала на нерва. Там знам че се подува. За антибиотика също знам, вече нещо за самия оток да мине по-бързо разни трикове или лекарства?

Веднага след ваденето сложи лед и дръж колкото можеш. Замразена бутилка от 0.5 л или замразена гумена ръкавица, пълна с вода, са подходящи за целта.

# 2 694
А как е положението с цигарите след вадене? След колко време може, че забравих да питам?

# 2 695
А как е положението с цигарите след вадене? След колко време може, че забравих да питам?
След като махнат конците предполагам. Как мина днес? Добре ли си?

# 2 696
Аз забравих за цигари след операциите. Не е препоръчително, най-вече заради инфекции.
Мисля, че ако си сериозен пушач, може да пушиш на 3-4-ия ден, но ако не ти е спешно, бих изчакала повече, даже и след махане на конците.

# 2 697
След като махнат конците предполагам. Как мина днес? Добре ли си?

Ужасно съм. Вярно, че мъдреца беше мноооого кофти, ама цялото вадене беше малко садистично проведено, че и за 500 лева. Подута съм много, въпреки 5 часа държане на лед, устата се отваря колкото за празна лъжица, още кървя. Мнооого болезнено преглъщам, това не го очаквах. Другото сякаш не боли толкова, колкото преглъщането. Още усещам устната като в упойка, не знам дали това е нормално? Каза ми да не жабуря с нищо, което ме учуди,  но имам някакъв гел за мазане уж, ако успея да си отворя устата. Аулина + паракофдал в първия ден почти не ме бяха хванали, сега не ми е толкова болезнено, въпрели че още не съм пила нищо.

# 2 698
Леле! При мен също беше ужасна болката при вадене въпреки няколкото упойки поставени навсякъде около зъба, но имах и възпаление и затова не са хващали като хората. Цигарите ги спрях за една седмица. Започнах да се храня с нормална храна на 4-5ден . Още на 30тия ден дупката се беше затворила. Вярно, че поех аулин в продължение на седмица, но нямах нито подуване нито нищо от изброеното по горе. Кървях точно 1ден. Зъба беше огромен и с криви корени + че единия се счупи при вадене и се наложи “леко” да почовъркат за да го намерят и изкарат. 200лв ми струваше. Не знам защо при Вас се е случило така и Ви пожелавам бързо възстановяване!!
ПП Аз жабурех със Сандрин и нищо друго.

# 2 699
При мен самият зъб беше възможно най-гадният, който може да бъде - 8 зъболекаря ми отказаха и ме пращаха при хирург. Че той е напълно хоризонтален, надълбоко в костта, съвсем не пробил, изчоплил част от другия зъб до него и с подвити корени на другата посока. Днес ме погледна пак, проми ме, каза че в понеделник ще ми каже с какво да почна да жабуря, до тогава да не барам с нищо, освен с гелчето (gengigel) и така обнадеждаващо ми каза в тон с трите сестри - оо, ти си много добре, не си подута почти в момента, утре ще си по-зле. Grinning Като цяло  устата ми още е изтръпнала, и преглъщането е ад, но друга болка толкова страшна нямам... Като си изсмуча киселото мляко и съм в топ форма за концерта Grinning

Общи условия

Активация на акаунт