Вадене на мъдрец...

• 1 151 681
  • 4 279
  •   3
Отговори
# 2 700
Всеки път се каня да питам, когато се пише, че дупката се била затворила. Аз имам ретинирал долен мъдрец, ваден преди повече от 3 години - ами, има си дупка в костта. Вярно, отгоре е покрита с венец, но извадиха огромно нещо и не вярвам, че някога ще се запълни костта.

Иначе пушенето не е препоръчително, но чак толкова не се отразява, според мен, при вадене без някакви усложнения.

# 2 701
А как е положението с цигарите след вадене? След колко време може, че забравих да питам?
След като махнат конците предполагам. Как мина днес? Добре ли си?
Tiniti, ти при кой хирург си вади долния мъдрец? В Бургас ли ходи?

# 2 702
А как е положението с цигарите след вадене? След колко време може, че забравих да питам?
След като махнат конците предполагам. Как мина днес? Добре ли си?
Tiniti, ти при кой хирург си вади долния мъдрец? В Бургас ли ходи?
Писала съм назад в темата. В Пловдив то вадих. В Бургас съм била за киста на зъба при Радев.

# 2 703
При кърмене може ли да се извади ретиниран мъдрец. Имах такъв от преди 5 г. но от страх нищо не направих с надеждата да не се обажда но взе вече да ме наболява от тази страна. Кърмя и се чудя какво да правя. И другото което ме притеснява имам един друг десен долен мъдрец уж изцяло поникнал от преди 2г но почна да ми изкривява 5ият зъб и се чудя от него ли е или не Thinking, зъболекарят ми в четвъртък миналата седмица пак ми каза, че е излязъл напълно но защо тогава 5ят ми зъб от нейна страна продължава да се изкривява, аз го виждам видимо и то за 1 седмица? Мислите ли ако го изкарам и него ще се върне на местото си не е минало много време. Всичко почна преди 1м ? Моля за съвет, аман вече от зъболекари никой не
ми вярва че този зъб така се е обърнал в рамките на 1-2седмици тъй като Уж мъдрецът е напълно излязъл. Ходих при 3-ма.

# 2 704
За кърмене и упойки при вадене  на зъб попитайте избрания за манипулацията зъболекар. Споделете, че кърмите и той ще Ви каже доколко съвместима е упойката, а и антибиотикът, ако ще има предписан такъв.

Аз вадих зимата, бебето беше на десет месеца и си казах, че кърмя и искам да си продължа. Зъболекарят каза, че няма проблем да кърмя, що се отнася до упойката. Антибиотикът беше Аугментин, мисля. Ако има значение, моят мъдрец не беше ретинирал и го извадиха с един напън Simple Smile

# 2 705
Слага се упойка без адреналин, доколкото съм разпитвала.

# 2 706
Благодаря ви  за бързите отговори Flowers Hibiscus, още утре ще направя снимка на този ретиниран мъдрец да го видим.
А относно вторият ми мъдрец и уж поникнал нацяло и изкривяването ми на 5ия зъб какво мислите? Ако го извадя и него дали този 5ти зъб ще си възвърне положението си?
Иначе мъдрецът е здрав и без кариес но това изкривяване ме притеснява

# 2 707
И мен това ме интересува. Челюстта ми е тясна явно..на мен също долен мъдрец ми разбута резците и един се завъртя. Мисля да махам мъдреца...

Последна редакция: нд, 07 юли 2019, 17:30 от teta75

# 2 708
И мен това ме интересува. Челюстта ви е тясна явно..на мен също долен мъдрец ми разбута резците и един се завъртя. Мисля да махам мъдреца...
Малко извън темата сме но кога ви се разместиха резците, моят зъб се завъртя последните 1-2 седмици и мисля дали ще се завърти още или вече ще спре.
Мисля си ако го изкарат мъдреца има ли шанс да се върне на мястото, защото бях чела за брекети те че след 2г носене и след тяхното сваляне трябвало да се носят някакви шини известно време за да не се върнат зъбите на местата си преди брекети те.

# 2 709
От около месец го набрюдавам това струпване е много ме е яд.

След брекети ...ритейнър се носи до живот- или сваляем, или постоянен са вариантите.

# 2 710
Благодаря ти тета точно и мен за това ме е яд, че забелязах това завъртане и никой от 3мата зъболекари не ми повярва за това, уж мъдрецът е бил пораснал нацяло и поникнал, и на мен така ми се е струвало  а не било така  и той причината Sad. Чудя се към какъв точно доктор ( ортодонт, зъболекар, хирург) да се обърна за този проблем, ако ти научиш нещо моля те да ми пишеш. Точно от това зависи и животът на този мъдрец дали да го махна или вече няма смисъл Sad

# 2 711
Аз мисля моя да го извадя. Не знам ще се върне ли завъртяния резец...но поне да не стане още по-зле.

# 2 712
Аз съм с друг въпрос, след вадане на долен ретиниран ми е изтръпнала брадичката и устната вече 10 ден. Тъй като е бил мнооого близо до канала на нерва, имам подозрение заради садистичното вадене, че този нерв е засегнат. Хирургът ми каза да пия малгама н, и че това рано или късно ще се оправи - но въпросът ми е - трябва ли да раздвижвам мястото или обратното - да е възможно най-спокойно, за да се възстанови този нерв по-бързо?

# 2 713
Аз съм с друг въпрос, след вадане на долен ретиниран ми е изтръпнала брадичката и устната вече 10 ден. Тъй като е бил мнооого близо до канала на нерва, имам подозрение заради садистичното вадене, че този нерв е засегнат. Хирургът ми каза да пия малгама н, и че това рано или късно ще се оправи - но въпросът ми е - трябва ли да раздвижвам мястото или обратното - да е възможно най-спокойно, за да се възстанови този нерв по-бързо?

Не съм сигурна, но доколкото знам трябва да се раздвижва. Хирурга би трябвало да ти каже дали е засегнат нерва или не. Единият от моите долни мъдреци също беше много близо до нерв и затова ме беше страх преди операцията какво и как ще стане, но нямаше проблеми след възстановителния период. Ако мислиш, че нерва е засегнат обърни внимание докато е време.

# 2 714
Здравейте!
Можете ли да препоръчате къде да отида да извадя един мъдрец и да не ми искат 200 лв. и то преди да са ми направили снимка дори? Говорим за София, по възможност района на Люлин. Мъдрецът е напълно поникнал и даже се и поклаща леко. Според мен е безумно да ми искат такива пари за неоперативна намеса.

Общи условия

Активация на акаунт