Вадене на мъдрец...

• 1 151 346
  • 4 279
  •   1
Отговори
# 2 715
Здравейте! И аз се интересувам от зъболекар - хирург (гр. София), за вадене на поникнал мъдрец, но по възможност да не е кожудер. Ходил съм при д-р Кристиян Иванов от Натурадент, но 350лв. за вадене на поникнал мъдрец ми се виждат доста. Сега съм се спрял на д-р Радослав Ралев, цените в ценоразписа ми се виждат по поносими, някой ходил ли е при него да сподели нещо? Благодаря предварително!

# 2 716
Аз съм с въпрос към тези, които са имали тежки операции на долни напълно ретинирани мъдреци - след колко време спря да ви боли?

# 2 717
Аз съм с въпрос към тези, които са имали тежки операции на долни напълно ретинирани мъдреци - след колко време спря да ви боли?
Месец поне.

# 2 718

Преди три месеца извадиха моя, доста ме наболяваше през първите два месеца, а и сега от време на време ме стяга костта.

Отидох да ме види хирургът, понеже се притесних, той ми направи снимка и каза, че се виждало, че костта още не се е възстановила и е нормално да ме боли. При вадене като моето болките можели да продължат до 6 месеца.

Явно наистина при долни мъдреци е в реда на нещата да се възстановяваш по-бавно...

# 2 719
Здравейте, при дъщеря ми е много зле положението с двата добни мъдреци. Напълно полегнали, но корените им са преплетени с нерва, ето като на тази снимка, но и двата корена
затова хирург каза че не иска да рискува да ги вади, защото ще се засегне нерва, може каза 6-8 месеца да няма чувствителност а може и повече. Ходихме при хирург във Варна, и в Русе ходихме за друго мнение- пак същото. И вече не знам какво да правим. В края на май за първи път започнаха да й създават проблеми, поду се първо от едната страна. Пи антибиотик, след една седмица другия мъдрец но само венеца се поду и наболяваше. Сега пак венеца е подут, но лошото е че няма вариант...
При първото ходене при  хирурга предложи  консултация с ортодонт, тя каза че може да се открие мъдреца/изреже венеца/ и тя да постави нещо като брекети които постепенно да поиздърпат мъдреца и да се освободи канала за да може тогава да се извади. Но щели да отиват към гърлото и да пречели, а и нещо не ми се видя много убедена в това което предложи.
Вчера пак се свързах с хирурга, сега предложи да се изреже венеца, костта и маст от мъдреца която опира в съседния, за да може да расте и да се освободят корените от нерва. Но не знам дали да се решим на това....Пак си е операция но без вадене на мъдреца, а и пак ще има дупка. Но така няма ли пак да се пълни с храна и пак да възпалява? Направо сме в задънена улица. А и като чета колко време е възстановяването след операция...

Нервен_Хамстер, ти в кой град и при кого вади мъдрец?

Последна редакция: чт, 25 юли 2019, 09:37 от stani.1997

# 2 720
Една консултация с лицево челюстен хирург например? Той може да предложи друг вариант....
Внимавайте с нерва, защото една дама тук във форума от такова засягане на този нерв изгуби чувствителност за доста дълго време...а и нещо като пареза май имаше.

# 2 721
Аз нямах чувствителност половин година след вадене на долен ляв мъдрец, а моя случай не беше толкова сложен. Моите мъдреци са си поникнали уж нормално, но въпросният не можеше да излезе и зъболекарят го извади след малък разрез на три или четири части. Не знам дали от поставянето на упойката или от цялото ровене, човъркане и натискане, но няколко  месеца нямах чувствителност я половината долна устна и брадичката под нея. Тогава зъболекарят ми каза, че в рамкмите на година в повечето случаи нервът се възстановява, но има хора при които това така и не се случва.

# 2 722
Да, точно затова и тези хирурзи при които ходихме не се наемат да ги вадят, те самите казаха че е много опасно. Даже единия каза че може и до живот..много съм изплашена. Не знам дали варианта който предложи вчера с тази операция да се открие зъба и изпили малко дали е удачна? Но лошото е че той работи в една клиника с лицево-челюстния хирург към който мисля сега да се насочим. Ще ни види там при колега... не знам как да постъпим. Това за Варна, София ни идва далеко , а и колко ще се ходи и ако има манипулации струва ми се не е удобно. След операция като чета се ходи на промивки, други работи, конци....
Този от Русе беше казал че ако не създават проблеми или веднъж годишно, да ги оставим така, след 25година /сега е на 22г. / вече не създавали проблеми мъдреците. Но в рамките на два месеца за втори път се възпалява венец...Ох, такава безизходица...

# 2 723
Да, точно затова и тези хирурзи при които ходихме не се наемат да ги вадят, те самите казаха че е много опасно. Даже единия каза че може и до живот..много съм изплашена. Не знам дали варианта който предложи вчера с тази операция да се открие зъба и изпили малко дали е удачна? Но лошото е че той работи в една клиника с лицево-челюстния хирург към който мисля сега да се насочим. Ще ни види там при колега... не знам как да постъпим. Това за Варна, София ни идва далеко , а и колко ще се ходи и ако има манипулации струва ми се не е удобно. След операция като чета се ходи на промивки, други работи, конци....
Този от Русе беше казал че ако не създават проблеми или веднъж годишно, да ги оставим така, след 25година /сега е на 22г. / вече не създавали проблеми мъдреците. Но в рамките на два месеца за втори път се възпалява венец...Ох, такава безизходица...

А правили ли са й снимка на скенер? При мен имаха съмнения, че зъбът е преплетен с нерва, ето така изглеждаше:

Затова си направих и скенер, за да се види триизмерно дали наистина се преплитат. Оказа се, че нервът леко заобикаля зъба и го извадиха. Нямам пареза сега, само ме боли все още.

# 2 724
Не е вярно, че след 25г не създават проблеми мъдреците. Според мен е точно обратното. Те са като бомба със закъснител и могат да се активират по всяко време.
Единия от долните ми мъдреци беше много близо до нерв и аз го извадих при челюстен хирург. Изръсих се доста пари, но и моя случай беше опасен.

# 2 725
Да, правихме скенер, оттам се видя че е преплетен нерва. Първо отидохме само с панорамна снимка, но хирурга във Варна се съмни може би корените се преплетени с нерва и ни прати на скенер. И тогава вече разбрахме за сложната ситуация. Двата долни са така. Жив ужас е, не знам какво да правим.

Ето първата снимка от която разбрахме в какво положение са мъдреците

Последна редакция: чт, 25 юли 2019, 12:02 от stani.1997

# 2 726
Аз съм на 32г и сега ми направи голям проблем долният десен мъдрец, избута ми всичките зъби от дясната страна, той си растеше с години около 10г пих няколко пъти антибиотик заради възпалението. И вече съм със струпани зъби. Другият ми е ретиниран и ми направиха 3Д снимка и двамата лицево челюстни хирурзи ми казаха да не го пипам за сега ако не ми направи проблем. Има още няколко ММ да стигне до корените на 7мият ми зъб но за сега чакаме да видим какво ще се случи, защото имало вероятност да си остане така и да не ми създава проблеми

# 2 727
  • на земята
И аз не съм съгласна с това,че след 25 год.не създават проблеми,напровотив активират се тогава най много.
Аз съм на 40год. и съм извадила три досега и сега предстои последния,оперативно.
Много сложна ситуация,но мисля има разрешение.
Добър хирург би трябвало да намери решение,има доста случай в  нета съм чела с такова разположение и успешен финал.
Иначе в Стара Загора има добър хирург д-р Хараланов.

# 2 728
Нервен_Хамстер, ти в кой град и при кого вади мъдрец?

В Пловдив, при Стефка Пейчева (не препоръчвам) Моят беше същият като на снимката, напълно в костта, вътре в нерва. След половингодишно приключение в търсене на някой, който да го извади, 5 снимки и 2 скенера по-късно тя се нави,  без дори да ги погледне - а, всичко е 6, ей сега го вадим. Доста садистично го извади, и разбира се, засегна нерва - безчувствена ми е брадичката и малка част на долната устна + няколко предни долни зъба. Имам надежда, че след разни витамини/милгама и скоро ще започна физиотерапия, ще го оправя по-бързо.
За манипулации след операцията не се притеснявайте, няма кой знае колко  -  първата седмица ми каза въобще да не промивам, отидох на другия ден само да ме погледне дали е наред всичко. Конците ми сваляха вече в Русе (два от тях си свалих сама когато ми се отвори повече устата, че тя ми беше оставила по 5 сантиметра конци в устата да се развяват) Всичко след самата операция евентуално може да се прави/наглежда от друг зъболекар/хирург във вашия град, аз си тормозя моя си зъболекар.
Но пък за сметка на това, поне е изваден, ако не друго, че се мъчих повече от половин година с него, и 10 човека отказаха да го вадят (минах Русе, Варна и Пловдив)

# 2 729
Много трудни решения с тези мъдреци – ако не ги махнеш, а са ретинирани, рано или късно ще ти създадат големи проблеми, ако пък решиш да ги махнеш са възможни усложнения и то с перманентни последици...

Общи условия

Активация на акаунт