Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Вадене на мъдрец...

 • 888 715
 • 3 125
 •   1
Отговори
# 3 030
 • Мнения: 47 677
Жабурене НЕ се препоръчва. Само обливане. Разлика има немалка.

# 3 031
 • Мнения: 129
т.е тетрата от днес или утре? в четвъртък го вадиха..ако се докопам до лекаря ,който го вади ,ще коментирам упойката.дано работи между коледа и нова година..

Изчакай поне до утре и да, жабуренето е много внимателно.

# 3 032
 • Мнения: 2 078
да,внимавам..не жабуря..нещо бяло се е образувало до конците.. не е май храна,не се отмива.дано не е гной...нормално ли е?
Благодаря ви за включването Two Hearts

# 3 033
 • Мнения: 133
nаno, бялото е или храна, или плака, мисля, че е нормално.

# 3 034
 • Мнения: 4 107
Зададох въпроса си в темата за здравословните проблеми, но ще пробвам да събера мнения и тук.
Питането ми е по-скоро от административен характер: на мъжа ми му махнаха два ретинирани мъдреца, той има допълнително здравно в "Доверие", предоставено от работата му. Пратихме им фактура - от "Доверие", обаче, отказаха да покрият стойността на манипулацията, защото мъжът ми разполага с лимит от 300 лв. за дентални услуги, който вече е изразходил за тази година (има още от другия лимит, който е за медицински манипулации, различни от денталните). Е, хубаво, но това не се води дентална процедура, а лицево-челюстна операция, един вид. Извършва се от хирург, както всички знаем, не от зъболекар. ММ се свърза с "Доверие" след отхвърлянето на фактурата, но оттам му обясниха, че тяхната политика е такава и цялостно няма какво да се направи. Предложиха му да пусне възражение, но му намекнаха, че едва ли ще има различен резултат.
Какво е вашето мнение? Прави ли са в случая? Не съм запозната в детайли със спецификите на допълнителното здравно осигуряване, защото не разполагам с такова, но на чисто логическо ниво, не ми се вижда правилно да числят процедурата към денталните услуги и да отказват да покрият стойността на манипулацията...
В клиниката на хирурга, извършил операцията, също ни казаха, че това не се води зъболекарска услуга.

# 3 035
 • Мнения: 47 677
Лицево-челюстен лекар е различно от дентален лекар-хирург.
Манипулацията е била извършена от дентален лекар. Значи е дентална операция.

# 3 036
 • Мнения: 4 107
Лицево-челюстен лекар е различно от дентален лекар-хирург.

Конкретният лекар, извършил манипулацията, се води точно лицево-челюстен хирург. Такава специалност е завършил, с това се занимава. Никъде в биографията му не се споменава нищо за дентални специализации.
Но извън това уточнение, предполагам, че така или иначе, няма какво да се предприеме. Просто реших да чуя различни гледни точки. Вероятно от "Доверие" са се подковали бюрократично, ама все пак, ще проуча още малко въпроса.

# 3 037
 • София
 • Мнения: 991
Тъй като самата манипулация е в обхвата на медицински стандарт по дентална медицина няма как да му изплатят още пари. Без значение дали ваденето на мъдрец е в стоматологичен кабинет или в отделение по лицево-челюстна хирургия. Още повече че НЗОК поема такава процедура и не би следвало пациента да доплаща за избор на лекар. Прави са в случая от гледна точка на застрахователната полица която имате подписана с тях.Изразходвали сте си лимита.

# 3 038
 • Мнения: 133
Изразходил си е лимита за зъби - 300 лв.  Няма да му възстановят нищо за тази фактура.
Другите му лимити не са за зъби, не може да ги ползва за зъби

# 3 039
 • Мнения: 74
nano, това бялото го имах и аз при единия мъдрец. Пробвах да го изчистя, но не стана. Когато отидох при хирурга, той каза, че това е нормално заздравяване на раната. Не се притеснявай!

# 3 040
 • Мнения: 2 078
nano, това бялото го имах и аз при единия мъдрец. Пробвах да го изчистя, но не стана. Когато отидох при хирурга, той каза, че това е нормално заздравяване на раната. Не се притеснявай!
Да,явно е така..то изчезна..До колко време  е възстановяването?Почти седмица стана,а бузата ми е леко надута..

# 3 041
 • Мнения: 74
Ами при мен само при единият имаше леко подуване, което спадна за 3 дни. При останалите 2 все едно не ми бяха вадени мъдреци. Иначе аз още на другия ден си се чувствах много добре, при мен най-кошмарен беше самият ден на операцията. Иначе зарастването на дупките ми отнемаше от месец до месец и половина. При всичките 3 мъдреца изобщо не се хранех на страната на която бяха вадени,ама изобщо! Може би това спомогна и за бързото възстановяване. А по-назад бях споделила и начин за почистване на дупките. При всичките, след махането на конците, пълнех спринцовка с вода(хладка) и я изпръсквах директно в дупката. Гарантирано чисто! Защото въпреки че не ядях на страната на която са вадени, знаеш,понякога пак си влиза нещо.

# 3 042
 • Мнения: 2
Може ли да споделите при кого вадихте мъдреците си? Благодаря!

# 3 043
 • Мнения: 23 241
Може ли да споделите при кого вадихте мъдреците си? Благодаря!

В смисъл - на каква възраст ли? Аз един вадих, кривия, пречеше просто много и не си струваше да му лекувам кариеса - на 43 години. Другите си ми стоят до останалите зъбки. Ценнички са ми. Smile

# 3 044
 • Мнения: 241
Здравейте! Писала съм и преди в темата. Извадих и вторият, долен, ретинирал мъдрец. Предния път не ме зашиха, стана някакво възпаление и ходих сума време на дренажи. Доктора каза, че трябвало да ми изпише Аб. Затова сега, когато седнах при д-р Хараланов да ме оперира, той каза- и аз няма да ти изпиша Аб. Но ще те зашия. Хора, повярвайте ми- вече трети ден умирам от болка, не мога да спя, унеса ли се, имам чувството, че се задушавам. Не съм много отекла уж, правих студени компреси, както той ми каза. Изписа ми Нурофен, медрол и елудрил. Взех си днес и хексалгин, че не се трае. Въпросът е в това, че знам, че ще боли, но се притеснявам в интензитета на болката, от тази вечер изпитвам силна болка и единия синус. Колко още да се правя на герой преди да го търся. Ще рече, че си прося антибиотик...

Общи условия

Активация на акаунт