Вадене на мъдрец...

• 1 138 929
  • 4 231
  •   3
Отговори
# 3 135
До 350 за трите ли? На ММ за един  ретинирани плати 250лв. в София.
350 лв. за един.... иначе и аз съм в София

# 3 136
До 350 за трите ли? На ММ за един  ретинирани плати 250лв. в София.
350 лв. за един.... иначе и аз съм в София

А ти къде си ходила за консултация?

Последна редакция: ср, 03 мар 2021, 17:15 от Пролетно цвете

# 3 137
Всъщност това не са високи цени за този тип операция. Горе -долу 300лв е долната граница. Освен това цената зависи и от това дали ще се налага да се запълва дупката с костно вещество, което допълнително оскъпява. За съжаление здравната каса не покрива нищо. Моят съвет е да не гледате само цената, а да потърсите наистина добър специалист. Последствията могат да са сериозни, ако не се направи както трябва.

# 3 138
Всъщност това не са високи цени за този тип операция. Горе -долу 300лв е долната граница. Освен това цената зависи и от това дали ще се налага да се запълва дупката с костно вещество, което допълнително оскъпява. За съжаление здравната каса не покрива нищо. Моят съвет е да не гледате само цената, а да потърсите наистина добър специалист. Последствията могат да са сериозни, ако не се направи както трябва.
Да аз за това реших да се допитам,  защото ако трябваше да ми вадят 1-2 по-добре, но с цели 4 ми се стори малко по-скъпо. Бях чела в интернет , но от 2015 година коментари , че са си вадили най-много за 250лв зъб, но от тогава явно са се променили нещата.

# 3 139
Вадих в Пловдив за 550 миналата година. 300 е възможно най-долната граница. 
По-ниски от 300 едва ли ще намерите, а ако намерите - не бих ви препоръчала да си ги вадите там.
Малко като - ако навсякъде кило месо върви за 10 лева, а аз намеря за 5 - бих се притеснила да го купувам.

# 3 140
Бях платила двеста и нещо през 2019 февруари за оперативно вадене с последващо слагане на костно вещество. За 2 години цените се повишиха доста.

# 3 141
Бях на консултация при двама специалисти, които предложиха съвсем различен подход. Става дума за хирургично вадене на двата долни зъба. Първият предложи да извадя единия, а след месец, два – втория. Другият ЛЧХ каза, че така или иначе челюстта ще е травмирана и няма да мога да се храня нормално поне седмица, по-добре да се извадят наведнъж и да мина с едно пиене на антибиотик, едно неразположение и възстановяване.
Идеята за двата наведнъж нещо не ми се нрави... Моля, споделете мнение, както и опит, ако някой е вадил и двата наведнъж. Благодаря Simple Smile

# 3 142
Аз съм вадила два в едно посещение. Срещуположни бяха, горен и долен, от едната страна тоест. Никакъв проблем.

Принципът е че се пипа веднъж от ляво, на друго посещение-от дясно, за да можеш да се храниш на здравата страна все пак.

Така бях и аз. Три мъдреци имах за вадене.

Едното посещение вадихме двата в дясно.
След около три седмици-този в ляво.

# 3 143
При мен също за два долни предложиха поетапно вадене, в моя случай през 2 месеца (зависи мястото кога точно ще се възстанови). Идеята, както вече е казано, е да се храниш приоритетно от едната страна, а после от другата. При мен бяха доста големи, дупката след вадене беше огромна, трябваше си пазене и изискваше повече време. Не съм пила антибиотик, докторката много леко бута и не съм имала и болки.

# 3 144
Малко извън въпроса, но водих наскоро точно този разговор в един форум с американци - те пък не разбират как така ще вадим първо един, после друг, после трети и т,н. Те отиват,  лягат с пълна упойка и вадят 4 на един път и не се занимават повече. И никой лекар няма да им предложи да вадят първо един и после друг. (Освен съвсем леки случаи, където си ги вадят нормални зъболекари с местна упойка)

# 3 145
Бих извадила два наведнъж само ако са от една и съща страна, иначе не. Как ще се храниш после? То е трудно дори само с един изваден. И защо са тези антибиотици не разбирам. Имам два извадени мъдреца и не съм пила антибиотик.

# 3 146
Аз не бих извадила 4 наведнъж. Много голям стрес за организма, плюс това наистина няма да може да се храни човек. Моите ги вадих 2 на 2.
А за антибиотиците, как така защо са? Това е операция все пак, антибиотика е задължителен, без него риска от инфекция е много голям. Изключвам случаите, когато мъдреците са добре поставени,  избили изцяло и се вадят с едно дръпване. Тогава може и да не се налага.

Последна редакция: чт, 04 мар 2021, 11:21 от Adriana11

# 3 147
Азне бих вадила изобщо здрав зъб. Сега ако имам два болни от едната страна и мога да ги извадя с една упойка - ще го направя. Една позната направи точно това. Но при един болен и три напълно здрави и прави мъдреца - не бих пипала здравите. Вече минаха няколко години откак си извадих мъдреца - останалите си ми вършат добра работа, нормални зъби са си.

# 3 148
Мине не мине време, и се подхваща този спор.

Всичко е индивидуално. Писала съм - здрави ми бяха и трите мъдреца. Но челюстта ми е тясна и с изникването им, се разбута редицата и нарушиха контактите.

Е, да ги оставя, само защото са здрави ли?

Не е толкова просто. И не се гледа само дали са здрави.

# 3 149
Не знам за какво сте спорили - не следя. Щом има дискусия в момента - хората, които се интересуват, пишат по нея. Ако не ги интересува - не пишат.

Щом ти е била тясна челюстта - значи си имала реални проблеми. Затова си махнала здрави зъби.
Аз говоря за здрави зъби и без проблеми - няма смисъл от такава интервенция.
Друг може да реши да си махне всичките зъби и да ги замени с изкуствени, понеже ... ами така. Също има право да сподели. Макар и едва ли повечето хора ще споделят подобно решение също като правилно за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт