Вадене на мъдрец...

• 1 151 984
  • 4 279
  •   1
Отговори
# 4 005
  • София
В клиниката на проф. Джоров, Amadent, също имат такава упойка, но не знам за цените. То вече и с местна упойка е доста скъпо навсякъде.

# 4 006
Д-р Полихронов. Феноменален. Извадих два мъдреца, долен и горен, долния сериозно врастнал в челюстта. Под венозна упойка, не помня нищо, леко замаян си, след процедурата си тръгваш веднага. Упойката беше 200 лв.

# 4 007
Здравейте! Преди 5 дни извадих долен десен мъдрец. Операцията и възстановяването бяха безпроблемни и без никакви болки. И на 4 тия ден отидох на рутинен преглед и зъболекарят ми каза че е още сега може да махне конците. Махна ги отново безпроблемно но обаче като се прибрах вкъщи при обилно разглеждане на раната поради големия ми интерес, видях че има едно останало конче. Проблем ли е?

# 4 008
Не е проблем. Ако искате, вървете да го махнат.

# 4 009
Моето възпаление на мъдреца мина. Все още го усещам от време на време как напира. Записах час за преглед след 2 седмици при хирург. И ще го вади след това. Много ме е страх, като знам с първия какво преживях.
Могат ли да ми издадат болничен след операция? Няма как да работа с оток и рана в устата…Все пак работата ми е свързана с много говорене.

# 4 010
Здравейте!

Имам 2 долни мъдреца, излезли, но не целите зъби, само част от тях.

В рамките на 1 месец ми направи проблем десния, оправих го с някакво лекарство, което ми сложи зъболекарката ми, сега обаче се възпалителни левия - ухо, зъб, гърло, болката е ужасна и от днес съм на антибиотик, разтвор Тантум верде за промивки и Парацетамол за болката (кърми и не може друго).

Моля за препоръки за град София за кадърен хирург, който да се справи с ваденето им? Благодаря!

# 4 011
  • София
Това са полуретинирани мъдреци, и моят единият се възпали преди години и правех жабурене със смрадлика плюс антибиотик, за да се махне възпалението и да може да се извади. Ако се вади както е с възпалението, може да не хване упойката. Хирургът ще иска снимка, в повечето случаи панорамна, но някои са ми искали и секторни. Последното ми вадене беше при д-р Антон Козаров, а преди години д-р Людмил Гагов ми вади другите два, без грам оток. Не е добре да вадите и двата едновременно, защото са от двете страни и е добре едната да остане здрава, за да можете да дъвчете.

# 4 012
Моето възпаление на мъдреца мина. Все още го усещам от време на време как напира. Записах час за преглед след 2 седмици при хирург. И ще го вади след това. Много ме е страх, като знам с първия какво преживях.
Могат ли да ми издадат болничен след операция? Няма как да работа с оток и рана в устата…Все пак работата ми е свързана с много говорене.
Стига клиниката да има договор с НЗОК. Могат да издадат до 14 дни. Ако не, помолете Личен лекар.

# 4 013
Здравейте. Предстои ми вадене на изцяло ретиниран кътник от едната страна и мъдрец от другата отдолу. От провинцията съм. Моля, препоръчайте ми лицево челюстен хирург, от когото сте доволни. Също ако има някой като мен, който не го хващат много много упойките и е минал през такова вадене, може ли да сподели опит? Според стоматолога ми, не ме хващат упойките от страх( от високия адреналин), но е имало моменти, в които грам не ме е било страх и пак не са ме хващали..Ще бъда благодарна ако споделите мнения. Последните пъти преживях големи болки и ужас, когато ми рязаха киста отгоре и после като ми вадиха кътник отдолу, поради това че упойките не ме хващаха и сега умирам от страх как ще извадя тези ретинирани зъби..

# 4 014
Чух добри отзиви за Клиника Салиев в София, Студентски град.

Някой с мнение за тях?

Благодаря предварително!

# 4 015
  • София
Упойките може да не хващат, ако има инфекция, защото тя е кисела среда, а упойката е основа и се неутрализират. Може и просто да не я поставят на правилното място, някои слагат на няколко различни места и по няколко пъти, за да са сигурни, че ще подейства. Трябва и да се изчака малко след това, не веднага да се започва. Аз вадих наскоро кътник, от който беше останал само корена вътре и почти нищо от короната, това беше кошмарно вадене, в пъти по-лошо от мъдрец, хем беше на горна челюст. Обикновено на горна мъдреците ми ги вадят без никакво усилие, едно дръпване и готово, ретинираните включително. Е, този корен, коренище тоест, не искаше да излезе, усещах всичко въпреки упойката, пукането накрая, кошмарно беше. Накрая като го извадиха, беше с размери все едно цял зъб. След това обаче се възстанових за три дни и оток нямаше. Не съм вадила при ЛЧХ, не знам с какво е по-различно от обикновен орален хирург, всичко е въпрос на рутина. Не съм имала чак толкова сложно позиционирани мъдреци, за да се налага ЛЧХ да ги вади, хем челюстта ми горната е с компресия и се налага да търся такъв специалист за коригирането ѝ, но това е друга област, ортогнатна хирургия. Знам, че някои си вадят зъби в Пирогов и ВМА и са доволни. Не съм пробвала там, вече приключих с мъдреците и нямам повече.

# 4 016
Упойките може да не хващат, ако има инфекция, защото тя е кисела среда, а упойката е основа и се неутрализират. Може и просто да не я поставят на правилното място, някои слагат на няколко различни места и по няколко пъти, за да са сигурни, че ще подейства. Трябва и да се изчака малко след това, не веднага да се започва. Аз вадих наскоро кътник, от който беше останал само корена вътре и почти нищо от короната, това беше кошмарно вадене, в пъти по-лошо от мъдрец, хем беше на горна челюст. Обикновено на горна мъдреците ми ги вадят без никакво усилие, едно дръпване и готово, ретинираните включително. Е, този корен, коренище тоест, не искаше да излезе, усещах всичко въпреки упойката, пукането накрая, кошмарно беше. Накрая като го извадиха, беше с размери все едно цял зъб. След това обаче се възстанових за три дни и оток нямаше. Не съм вадила при ЛЧХ, не знам с какво е по-различно от обикновен орален хирург, всичко е въпрос на рутина. Не съм имала чак толкова сложно позиционирани мъдреци, за да се налага ЛЧХ да ги вади, хем челюстта ми горната е с компресия и се налага да търся такъв специалист за коригирането ѝ, но това е друга област, ортогнатна хирургия. Знам, че някои си вадят зъби в Пирогов и ВМА и са доволни. Не съм пробвала там, вече приключих с мъдреците и нямам повече.
Много благодаря! В интерес на истината и аз вадих такъв кътник, но отдолу. Беше само корен почти без корона, но и беше тръгнало възпаление, както казвате и усещах всичко, беше ужасно. А упойката, когато вадят нормален зъб и когато оперират ретиниран, различна ли е?

# 4 017
  • София
Същата е, дентокаин и подобни. Има и някакви други допълнителни екстри, седация, където човек го упояват повече, да не помни нищо от процедурата, но пак е в съзнание, не е като с пълна упойка. Има и с райски газ, но не съм искала, обикновено е за деца или за хора с много силен страх от зъболекари. Това се заплаща допълнително, примерно за райски газ таксуват за всеки 15 минути и може да оскъпи много. Не всички зъболекари предлагат такива екстри, та аз си карам само с местна упойка, повече ме притесняваше да не започне да ми се гади, защото мъдреците са много назад и малко ми трябва.

# 4 018
Същата е, дентокаин и подобни. Има и някакви други допълнителни екстри, седация, където човек го упояват повече, да не помни нищо от процедурата, но пак е в съзнание, не е като с пълна упойка. Има и с райски газ, но не съм искала, обикновено е за деца или за хора с много силен страх от зъболекари. Това се заплаща допълнително, примерно за райски газ таксуват за всеки 15 минути и може да оскъпи много. Не всички зъболекари предлагат такива екстри, та аз си карам само с местна упойка, повече ме притесняваше да не започне да ми се гади, защото мъдреците са много назад и малко ми трябва.
Ужас, аз също съм много зле с гаденето..

# 4 019
  • София
Здравейте. Вадила съм два мъдреца - двата горни. Всичко мина и замина, но съм чела, че те се вадят по-лесно. В момента единият ми долен е с кариес и започва да ме боли сериозно и обмислям да го махна след празниците. Тук четох, че има място, на което се правят 3Д снимки, за да се види дали минават корените близо до лицево-челюстния нерв. Някой, ако се сеща, ще съм благодарна да каже. Иначе зъбът е изцяло пораснал. Горните не бяха излезли напълно, но този е. За това и се чудя дали да търся лицево-челюстен или мога да се доверя на зъболекар-хирург.

Общи условия

Активация на акаунт