Вадене на мъдрец...

• 1 151 825
  • 4 279
  •   2
Отговори
# 4 020
Ако е напълно израснал, може и на зъболекар-хирург да го извадиш. Ако работи със ЗК, сигурно и ще ти приспадне от цената, защото ЗК поема вадене на зъб.

Ако има инфекция, най-добре първо един курс антибиотик и после вадене. Аз така бях, беше ми се надуло половината лице и шията от ретиниран мъдрец, не се съгласи да го вади, без да пия антибиотици и да мине подуването.

# 4 021
  • София
О, да. И аз с единия горен го преживях. Беше много инфектиран и не ме хвана упойката. Не бих си го причинила пак.

# 4 022
Вадене на мъдрец в клиника "СМ дентал консулт" = 840лв.

# 4 023
Това е прекалено.
Може да става въпрос за ретиниран мъдрец, за рязане на кост и т.н.
Каквото и да е, прекалено е.

# 4 024
  • София
Да, доста е. Аз платих по 550 лв на мъдрец, с носталгия си спомням как преди няколко години си извадих два за общо под 400 лв и докторът се шегуваше: "Толкова ще ти хареса, че пак ще искаш да ти вадя". Сега е много по-скъпо. Вярно, че има много лошо разположени за вадене мъдреци, но те и за лесни пак толкова взимат.

# 4 025
При Иван Марков в "Марков Дент" е 1000 лева нищо че в сайта му е обявена цена от 300 левчета.

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 21:38 от Muldar

# 4 026
Преди години в Пловдив платих 300-350 лв някъде. Скоро ще разбера колко се е увеличила… Надявам се да не е хиляда…

# 4 027
  • Sofia
А ако мъдрецът има малък кариес, пак ли директно го вадят? Или все пак се пробват да го лекуват?

# 4 028
А ако мъдрецът има малък кариес, пак ли директно го вадят? Или все пак се пробват да го лекуват?
Би следвало да го излекуват, ако няма друг проблем. Моите ги вадя, защото са ретинирали.

# 4 029
  • Sofia
Моите не са, но в чужбина искаха всичките да ми ги вадят, просто защото са мъдреци и мястото им не е в устата. Не ги лекуват 🙁

# 4 030
  • София
Може и да го лекуват, ако е изникнал и не създава проблеми.

# 4 031
  • София
По-вероятно да предложат директно да го извадят. Те щом видят, че имаш мъдреци в устата, директно предлагат вадене, защото пречат на останалите зъби, бутат ги и т. н. В моя случай и рентгеновите снимки показваха това на места, а и нямам достатъчно място в устата си да си отглеждам мъдреци. Колко хора в днешно време имат достатъчно широки челюсти за 16 зъба отгоре и отдолу? Казват, можело един ден да служат за опора за мостови конструкции - отново невинаги, горните мъдреци са твърде слабо захванати в челюстта, за да бъдат стабилна опора, евентуално само долните, но те при повечето хора растат много накриво и не под прав ъгъл. В днешно време има импланти и те вършат по-добра работа като опора.

# 4 032
  • София
Тук често предлагат лекуване, ако не са криви и не създават проблеми. Имплантите са все още скъпи, а и не са за всеки.

# 4 033
Здравейте, сложно е да прегледам толкова много страници и имам нужда наистина от хора с опит. Долу в дясно мъдрец. Не е избил изобщо, расте към корена на другия зъб и дори му е направил кариес. Трябва да го премахна оперативно. Огромния проблем е, че назад в челюстта ми няма място за голям разрез и може да се наложи и настрани. Страхът е голямо нещо, но трябва да го направя. Коментирала съм с хирург в ео дент, но никой не ми казва цена. Как стоят нещата в лицево-челюстната на ВМА. Обясниха ми, че има вероятност и да ми засегнат някой нерв… объркана съм къде да ида, все пак са зъби и наистина ме е страх от усложнения

# 4 034
Здравейте, сложно е да прегледам толкова много страници и имам нужда наистина от хора с опит. Долу в дясно мъдрец. Не е избил изобщо, расте към корена на другия зъб и дори му е направил кариес. Трябва да го премахна оперативно. Огромния проблем е, че назад в челюстта ми няма място за голям разрез и може да се наложи и настрани. Страхът е голямо нещо, но трябва да го направя. Коментирала съм с хирург в ео дент, но никой не ми казва цена. Как стоят нещата в лицево-челюстната на ВМА. Обясниха ми, че има вероятност и да ми засегнат някой нерв… объркана съм къде да ида, все пак са зъби и наистина ме е страх от усложнения

Обади в отделението и попитай. Моят мъдрец беше същият. Хубавото е, че твърда цената там, независимо колко е сложен случаят, за разлика от частните клиники

Аз съм вадила във високата сграда на Георги Софийски 1, на 11 ет., но по време на пандемията някой беше казал, че са се преместили/слели с Пирогов.

Общи условия

Активация на акаунт