Вадене на мъдрец...

• 1 138 494
  • 4 231
  •   3
Отговори
# 4 185
Аз имах подобна ситуация. Боляха ме 3 зъба преди мъдреца и ми ги отваряха всички,  докато се разбере, че болката идва от мъдреца. Извадих го и всичко се оправи

# 4 186
Търся спешно мнение за Доктор Хараланов в Стара Загора.По точно за поставяне на импланти.
Благодаря!

# 4 187
Ползвали сме за вадене на мъдреци и е брилянтен, щом мислех да вдигна сина от София до там. За импланти не знам, но в региона по-добър специалист ме вярвам да има. Отношение, хигиена и цени също отлични

# 4 188
Здравейте, моля да ми препоръчате добър хирург за София за вадене на мъдреци, при мен случая ще е по-сложен тъй като имам два мъдреца от едната страна на долната челюст. Много се страхувам и търся лекар, който ще се отнесе спокйно и внимателно към цялата процедура, ще съм благодарна за мненията ви.

# 4 189
Аз съм довона от д-р Полихронов. Но се чака за час. Може и с венозна упойка, за да не разберете нищо 🙂

# 4 190
Мина месец от операцията за вадене на долен мъдрец . Беше много надолу ,твърда кост ,трудна операция . Доктора каза ,че нерва не е засегнат ,но все още имам намалена чувствителност на част от брадичката ,устната и зъбите (в предната част ) Все още не ям от тази страна . Но усещам ,че тези зъби които са в частта с намалената чувствителност ,от два дни когато ги чукна с нещо има болка . Много се притесних . Не ми изглежда като нещо нормално . Няма да съм в България няколко месеца ,а тук зъболекарите са доста зле. Все пак възможно ли е да е нормална реакция ,примерно нерва да се “събужда “ и да има временно дискомфорт или е по скоро нещо сериозно ?

# 4 191
Мина месец от операцията за вадене на долен мъдрец . Беше много надолу ,твърда кост ,трудна операция . Доктора каза ,че нерва не е засегнат ,но все още имам намалена чувствителност на част от брадичката ,устната и зъбите (в предната част ) Все още не ям от тази страна . Но усещам ,че тези зъби които са в частта с намалената чувствителност ,от два дни когато ги чукна с нещо има болка . Много се притесних . Не ми изглежда като нещо нормално . Няма да съм в България няколко месеца ,а тук зъболекарите са доста зле. Все пак възможно ли е да е нормална реакция ,примерно нерва да се “събужда “ и да има временно дискомфорт или е по скоро нещо сериозно ?
[/quo

Според мен болката идва от самата операция, все пак е била тежка. Аз също вадих ретинирал мъдрец, бях със 3 шева , вадиха ми го буквално над 3 часа и беше кошмар, доста време ме боля след това, живеех на обезболяващи, вадих го месец март, сега когато пия студено реагира малко, но предвид каква болка беше, сега си е песен !

# 4 192
В понеделник следобед ми извадиха долен ляв мъдрец. Процедурата беше около 20-30 мин. Имам 3 шева. Докторът препоръча аулин,  студена кърпа на мястото и след 24часа изплакване с кислородна вода  Днес вече почти 48 часа след процедурата, болката сякаш е малко по-силна от вчера.  Търпи се. По-късно ще взема обезболяващи. Имам оток, все едно съм напълнила устата с бонбони.  Болката продължава  леко и към гърлото от страната на мъдреца, също толкова и  областта на максиларния  синус от същата страна. Четох, че може би е лимфа, щом боли и гърлото. Сега не знам да продължавам ли със студени компреси или вече да ги заменя с топли и масажиране на подутината, за да се разнесе по-бързо. Изплаквам с кислородна вода и вода за уста със смрадлика. Ако имате и други съвети, за по-бързо възстановяване, ще съм благодарна на съвет. Ям само кисело мляко и сладолед. Зъбите ми са още силно чувствителни.

# 4 193
В понеделник следобед ми извадиха долен ляв мъдрец. Процедурата беше около 20-30 мин. Имам 3 шева. Докторът препоръча аулин,  студена кърпа на мястото и след 24часа изплакване с кислородна вода  Днес вече почти 48 часа след процедурата, болката сякаш е малко по-силна от вчера.  Търпи се. По-късно ще взема обезболяващи. Имам оток, все едно съм напълнила устата с бонбони.  Болката продължава  леко и към гърлото от страната на мъдреца, също толкова и  областта на максиларния  синус от същата страна. Четох, че може би е лимфа, щом боли и гърлото. Сега не знам да продължавам ли със студени компреси или вече да ги заменя с топли и масажиране на подутината, за да се разнесе по-бързо. Изплаквам с кислородна вода и вода за уста със смрадлика. Ако имате и други съвети, за по-бързо възстановяване, ще съм благодарна на съвет. Ям само кисело мляко и сладолед. Зъбите ми са още силно чувствителни.

Нормално е да ви боли и гърлото. При ваденето на всичките ми мъдредци имах болка и в гърлото някакво време, не е защото сте болна. Болката се разнася.

# 4 194
  • София
Мога да ви препоръчам и бебешки пюрета за разнообразие. Отделно дали взимате и антибиотик освен обезболяващи? За първи път чувам за жабурене с кислородна вода. Елудрила си е класика.

# 4 195
Мога да ви препоръчам и бебешки пюрета за разнообразие. Отделно дали взимате и антибиотик освен обезболяващи? За първи път чувам за жабурене с кислородна вода. Елудрила си е класика.
Благодаря,  вече хапвам и други по-меки храни. Исках да избегна антибиотика, но на 6 -ия ден се наложи да го включа, защото болките се усилиха и отново се появи такава към ухото и гърлото. Първите 5 дни пием по един аулен на ден.Отокът ми поспадна видимо, но на пипане все още го има. Освен мястото на мъдреца беше засегнат и венеца на предния зъб,  там имам също шев. То също е подуто и възпалено.Утре ще ми ги махнат конците  и се надявам всичко да е наред. След ваденето на мъдреца  венците на всички зъби са много чувствителни,  на някои зъби са се оголили и е много неприятно, болезнено.

# 4 196
Здравейте,
Някой имал ли е случай на недоизникнал мъдрец?
Зъболекарката мисли, че може тя да го извади след като другия долен не в имал проблем(тя ми вади другите 3). По принцип последния изваден мъдрец, който  имам си ми създаде проблеми-имах Т, не ми беше ок и пих Аб тогава.
Мисля да търся хирург в случая. Някой вадил ли е скоро мъдрец при Стоянов-на спирката на ХМС(гр София) ?

# 4 197
  • София
При хирург, недоизникнал означава, ретиниран или полуретиниран, те се вадят хирургично.

# 4 198
Здравейте, предстои ми вадене на горен дъвкателен зъб в Плевен при хирург д-р Цветомир Стоянов. Много ми е притеснено. Моля за мнения и отзиви. Благодаря Simple Smile

# 4 199
Някой има ли мнения за др.Балкан, гр. София?

Общи условия

Активация на акаунт