Вадене на мъдрец...

• 1 153 670
  • 4 284
  •   2
Отговори
# 510
  • в матрицата
gereme, защо реши, че с операция, ще вадят мъдреците ти??? На мен ми извадиха 1 без никакъв проблем, стана бързо и  неусетно, сложиха ми упойка и нищо не разбрах. Според мен е безпредметно да лекува развалени мъдреци, като пак ще развалят. Отивай да си ги вадиш и не му мисли  Peace

# 511
gereme , то ако си с пулпит значи имаш нетърпими болки и не виждам начин да си ходиш с развалени зъби.... Мястото наистина е недостъпно и почти е невъзможноспоред мен да се направи пломба.  ooooh! Трябва да ти кажа, че на мен единствения мъдрец, който ми излезе лесно за две минути и дори на следващия ден все едно нищо ми нямаше - беше горен, с огромна дупка. Събирай смелост! Няма смисъл да отлагаш!
С операция се вадят само ретинирали мъдреци / намиращи се под венеца, непораснали/! Доколкото разбирам твоите не са такива.

# 512
преди 8 дена ми извадиха ретинирал мъдрец, но продължава да ме боли, пих антибиотик сега правя физиотерапия, хирурга каза,4е е работил много на дълбоко до някакъж канал с нерв, някои преживял ли е подобно нещо , кога ще спре да ме боли

# 513
  • Русе, у дома
Моя ретенирал (втори поред) мъдрец ми го извадиха преди 14 дни, още ме боли. Почти всеки ден пия Ибопром (ибопрофен), не мога да я търпя болката. Спомням си че първия път ме боля почти месец. Но този път имам засегнат нерв. Нямам чувствителност. Според доктора ще се възстанови до месец, два, предписа ми Милгама (витамини от група Б). Физотерапия не са ми предписали, в какво точно се състои тя?

# 514
И аз имах проблеми с травмиран нерв при вадене на долен ретинирал мъдрец. Като оставим настрана болката от самата операция, болеше ме нерва много неприятно, да не кажа непосонимо, може би около два месеца. Аз също нямах чувствителност. Дълго време карах на Аулин заради болките. Опитах да пия Нивалин, че изхранвал нерва, но не ми понесе - получавах сърцебиене. Трябва да ви споделя, че при мен това изтръпване така и не изчезна напълно - намаля с течение на времето до някакви минимални размери, но не изчезна.  Sad А вече минаха повече от три години. Свиква се, де.

# 515
преди 8 дена ми извадиха ретинирал мъдрец, но продължава да ме боли, пих антибиотик сега правя физиотерапия, хирурга каза,4е е работил много на дълбоко до някакъж канал с нерв, някои преживял ли е подобно нещо , кога ще спре да ме боли
Здравей мила ,всичко зависи от нервната система на човека за времетраенето на болката .Мен лично ме боля  20-22 дни .Наистина както пишеше по горе една дама ,всичката болка спря неусетно .Така че ти най -голямата болка си е минала ,стискай зъби Simple Smile още малко..
Пробвай с Диклофенак Дуо този препарат ми действаше най добре .

# 516
Операцията ми продължи два 4аса,издълбана е многа кост и така се е стигнало до този нерв.На мен бради4ката ми е изтръпнала,все още не мога да си отварям устата добре,но тожа е нищо всравнение с болката. Дори когато взимам аулина не из4езва напълно,но когато свърши деиствието му става непонисимо.Също не зная колко време мога да взимам аулун.Сега го пия по 2 пъти на дех ве4в 8 дена.

# 517
  • Варна
Милички като чета какви мъки изживявате, сте големи герои да изтърпите всичко това, и най-важното сте преминали през целия този стрес. Преди месеци в предаването на Камелия имаше един гост зъболекар, който работи с хипноза.Много приятен мъж, разказваше как всички излизат усмихнати от неговия кабинет, независимо каква манипулация са им е правена. Ей такъв и във Варна ако имаше..... Grinning

# 518
gereme няма защо да се притесняваш толкова,самото вадене на мъдреца не е толкова страшно.Слагат достатъчно упойки,за да не усещаш почти нищо и няма нищо травмиращо в процедурата.Въобще няма място за притеснение.Може просто леко да усетиш самото вадене,което не е болка за умиране.Така че не се бави повече и не се шашкай сама излишно като си мислиш всякакви ужасни истории.И недей да се травмираш допълнително като четеш всеки какво е писал тук,защото всички се жалваме за след ваденето,което си е по-лошия момент.Проблемът не е в самото вадене,а във възстановяването след това!Не си хаби времето да обикаляш и да търсиш зъболекар,който ще тръгне да ти лекува мъдрец при положение,че те даже препоръчват вадене дори и когато са си напълно здрави,а камо ли  с такъв проблем като твоя.Събирай кураж и отивай на време,защото ако не днес или утре,то със сигурност някога ще трябва да ти ги извадят.По-добре сега докато не те болят толкова много,отколкото след дълги болки и притеснения,когато може да има и усложнения Peace

# 519
Може би вече някой ме е изпреварил с въпроса ми, но нямам нерви и търпение да чета толкова много за да търся ( 35 стр са ми много Simple Smile  ) та днес ми извадиха горен десен мъдрец с голяма дупка.Почти не ме боли и аулина спасява положението.Малко се надух като ми слагаха упойка, но не е страшно (аз попринцип бягам само докато помириша зъболекаря  Crazy ) та въпроса ми е колко време ще приплювам кръв, че съвсем забравих да попитам днес за това.

# 520
  • София
недей да я плюеш, трябва да остане съсирек, за да нямаш проблеми с кръвотечението...и да спре по-бързо. Освен това без топли и студени напитки, или да го затопляш с ръка и тнт..това е накратко и зависи от самата теб колко време ще те държи.

аз няколко пъти казвам: хора не пийте Аулин..забранен е в Европа, защото оставя карцерогени в
черния дроб, е много по-големи количества от останалите лекарства и много по тежки разновидности  ooooh!

Успех

# 521
Десидеската Благдаря ти за бързия отговор.Това също не го знаех, че не трябва да плюя през 5мин ама като ме дразни.Сега като знам ще си трая bowuu Благодаря пак 

# 522
Моля, кажете с какво мога да заменя аулина,след като болките са непоносими ве4е 12 дена след операзията.Хирурга днес ми сложи тампон напоен с нещо дулбоко до този нерв и пак ме боли,така 4е стигам пак до аулина.

# 523
  • Русе, у дома
На мен много ми помага Ибопром - синус, това е ибопрофен с ефедрин. Но аз имам проблеми със синусите. Ибопрофена вътре е 200 мг., твърде малка доза, но ме държи през целия ден. Само се притеснявам, че вече 3 седмици след операцията още ми се налага да пия обезболяващо. В понеделник мисля да ида да видя как стоят нещата с нагревките, заради засегнатия нерв.

# 524
  • София
Аз си пия Диалгин 1000 и след 10мин сам забравила Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт