Вадене на мъдрец...

• 1 168 906
  • 4 365
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Потърси д-р Ради Венков.
deni1902 е утре при него за вадене. Желая й късмет  Peace

Благодаря ти за пожеланията, Шани! Simple Smile

Малко със закъснение се включвам, но по-добре късно, отколкото никога Stuck Out Tongue Вечерта преди операцията бях в тих шок и на косъм на следващата сутрин да се обадя и да си отменя часа... На самия ден вече треперех перманентно...

Не правете обаче грешка като мен - предишната вечер се бяхме събрали с приятели и изпих една чаша бяло вино за РД-то ми - на следващия ден упойката не ме хващаше заради алкохола и се наложи д-р Венков да ми бие 3 инжекции, защото усещах!!!

В крайна сметка последната доза упойка така ме хвана, че ме държа до вечерта Grinning Цялата операция с шиене беше в рамките на 10-тина мунити, а "удоволствието" ми струваше 180 лв. На следващата сутрин нямах синини, а само се бях подула - отокът спадна след няколко дни, като ходих 2 пъти на преглед при него, а след една седмица ми свали конците. Първата седмица бях на антибиотици, витамин Б-комплекс и обезболяващи по 3 пъти на ден, като последните ги спрях на още на 5тия ден. Дадоха ми и вода за уста, с която да се жабуря сутрин и вечер...

Първоначално не можех да си отварям устата (дори и за да си измия зъбите) и ядях само кашички, пюренца и шейкчета. След около седмица постепенно започнах да си похапвам и по-разнообразни храни, а в момента вече се храня нормално Simple Smile Продължавам да се жабуря с водата за уста, за да почиствам дупката, която ми остана от мъдреца - д-р Венков ми каза, че трябва да се затвори до 1-2 месеца, така че чакам.

До момента (да чукам на дърво) нямам никакви оплаквания и се чувствам добре!

Много съм доволна от д-р Венков и сега вече разбирам, че е нямало за какво да се притеснявам Simple Smile Той се държи в стил "Какво си се впрегнала толкова за един зъб?!", защото за него това наистина е една рутинна процедура... Останах с много добри впечатления от работата му и от сестрата, с която работи и ги препоръчвам на всички!

# 721
  • с/у ОколоМръсТното
Радвам се, че всичко е зад гърба ри, deni1902   bouquet И че не съм те подвела, към кого да се обърнеш  Hug
Сестрата е много лъчезарен човек  Grinning

# 722
  • София
Радвам се, че всичко е зад гърба ри, deni1902   bouquet И че не съм те подвела, към кого да се обърнеш  Hug
Сестрата е много лъчезарен човек  Grinning

Така е! Благодаря отново  Hug

# 723
  • София
Скоро ще си направим клуб "При Венков" Simple Smile

Много е хубаво като се разделяш с хубаво с "един зъб" Simple Smile

# 724
Днес ми извадиха горен мъдрец без операция с кариес на половината зъб. Тия мъдреци излизат направо с кариесите. Извадиха ми го във Студенска поликлиника в Студенски град и ми казаха, че за ваденето на мъдрец таксата е 100лв. от здравната каса (-20лв.) + (-10лв.) като редовен клиент.
Ако знае някой колко е точната такса за вадене на мъдрец за студенти и ученици, нека бъде така добър да ми пише на tetraedur@gmail.com моля.

# 725
  • в матрицата
GRANID,  на мен горен мъдрец без операция ми извадиха за 50 лв. Преди 10 дни, долен ретинирал, под костта с операция - 120 лв. Всичко това в частен кабинет, без 1 ст. да е поета от здравната каса  Peace Peace

# 726
  • Варна
Здравейте! От няколко дена ме наболява долен десен мъдрец. Челюстта ми от тази страна е като схваната, дясната ми сливица е подута, както и един лимфен възел под челюстта. Не успях да отида на зъболекар веднага, защото просто нямаше кой да ми гледа детето. Имам час за понеделник. Много ме е страх заради подутия лимфен възел Sad Това нормално ли е? Заради мъддреца ли се е подул? Значи ли вадене на мъдрец щом ме боли толкова? Трябва ли да си направя снимка преди да отида при зъболекаря?

П.С Извинете ме за многото въпроси.

Благодаря Ви   bouquet

# 727
  • София
Най-добре си направи панорамна снимка, за да може да се види разположението спрямо останалите.
За лимфния възел нямам представа, но от  мъдрец аз лично всичко очаквам Simple Smile

Успех и ще чакаме новини!

# 728
  • София
Не е ненормално да се издуе лимфен възел заради мъдрец.

# 729
  • Sofia
Абсолютно е нормално - подути възли се получaват, болки в ушите и гърлото и всякакви други гадости от въпросната страна. Не се притеснявай, ако мъдреца не е ретинирал, си е като вадене на всеки друг зъб Hug

Последна редакция: сб, 17 мар 2012, 18:26 от Vesana

# 730
  • Варна
Благодаря ви момичета, поуспокоих се малко   bouquet В понеделник ще се разбере  Hug

# 731
И аз съм на този хал - преди месец ми вадиха ляв долен ретиниран мъдрец, а преди 2 дена ми оперираха и десния, който бе напълно хоризонтално легнал. Операцията продължи 2 часа, зъба си беше гадина до последно, с ужасно извити 2 корена.. Както и да е .. днес тъкмо ми беше спаднал малко отока и болките бяха спрели и какво с е случи - както си се плакна с лайка и не знам как стана, но се задавих жестоко и се почна лудото откашляне.. И болката се върна,  даже единият ми шев е леко излязъл и го прехапвам с другия зъб. Много ме е  яд, тъкмо се бях успокоила, че всичко е наред засега, но сега съм силно притеснена, а чак в Понеделник съм на преглед.. на някой случвало ли се е и как са процедирали?

# 732
Мисля, че вече всичко е наред, оттока е намалял, боли ме само самото място на "покойния" зъб, но то си беше кофти операция.. (днес е 3ти ден)
Иначе за който е във Варна и му се налага оперативно вадене, препоръчвам с 2 ръце Д-р. Даскалова в Стоматологията на Съборни.  Wink
Направи ми впечатление обаче, прочитайки абсолютно цялата тема, че само на мен ми препоръчаха плакнене на устата с разредена с вода Кислородна Вода 3% за след хранене, не е лошо, премахва хранителната плака, освен това аз ползвам и вода Глимбакс и лайка, АБ Аугментин и Витамин Ц.
Забелязах, че имаше въпроси относно  зарастването на джоб на ваден мъдрец : много зависи от това какво е било местоположението и посоката на зъба, и съответно възможността и начина на зашиване. При мен още не е зараснал напълно, отпреди месец го вадиха и беше почти напълно легнал (долен) .
Дано съм помогнала на някой, че като знам аз каква съм паника..   HugGrinning

# 733
Абсолютно е нормално - подути възли се получaват, болки в ушите и гърлото и всякакви други гадости от въпросната страна. Не се притеснявай, ако мъдреца не е ретинирал, си е като вадене на всеки друг зъб Hug

В този ред на мисли, ако мъдрецът не е ретиниран и ваденето мине безпроблемно, задължително ли е пиенето на антибиотик след интервенцията? И ако да, кой е максимално пречистен?

# 734
  • в матрицата

В този ред на мисли, ако мъдрецът не е ретиниран и ваденето мине безпроблемно, задължително ли е пиенето на антибиотик след интервенцията? И ако да, кой е максимално пречистен?
Разбира се, че не. И да е ретинирал, пак не е........

Общи условия

Активация на акаунт