Вадене на мъдрец...

• 1 168 617
  • 4 365
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Една позната ги извади и 4те на веднъж!...

Ааа, това е  брутално. Чудно, как е изтърпяла?

Зависи от това какви са мъдреците - стандартни (извинявам се за лаишкия израз!) или ретинирани. Ваденето на "стандартен" мъдрец е значително по-бързо, отколкото ретиниран. Повечето от ужасиите, за които пишем тук, са за втория случай, когато интервенцията е по-сложна, по-продължителна и по-болезнена като възстановяване.
Ако ще ти махат обикновен мъдрец, няма смисъл да четеш другите истории и да се психясваш излишно.

# 661
Мисля, че е много индивидуална болката.
Моят единия мъдрец беше с криви корени и изваждането му беше голямо мъчение за мен. Не е ретинирал но си беше кошмар. Така, че индивидуално е всичко  Crossing Arms
Въпреки кошмара при вадене след операционни болки съм нямала. Да се чуди човек Thinking
Но сега имам проблеми с пълнене на джобовете след хранене  Embarassed

# 662
милинка, ретинирани са за съжаление. Захапвам си бузата с тях понякога, а и така завъртяно растат, че къртят съседните кътници. Толкова главоболия ми създават, че нямам търпение да ги махна. Та ще изтърпя каквото трябва. А с другите зъби никога не съм имала проблеми.

# 663
На мен така ми извадиха 3 наведнъж (толкова си имам).
Единият само беше завъртян.

Изключително лесно мина всичко, след 15 мин си тръгнах Simple Smile

# 664
  • София
милинка, ретинирани са за съжаление. Захапвам си бузата с тях понякога, а и така завъртяно растат, че къртят съседните кътници. Толкова главоболия ми създават, че нямам търпение да ги махна. Та ще изтърпя каквото трябва. А с другите зъби никога не съм имала проблеми.

Това е кофти.  Confused Тогава по-добре ги вади поотделно. При мен беше аналогичен случая - беше тръгнал вече да подкопава корените на съседа и ме болеше. Над венеца нямаше нищо, изобщо не се беше подал. 

# 665
горица, мен моят лекар ме посъветва да ги вадя един по един, понеже имам кост отгоре, която трябва да се отстрани, отделно вероятността от инфекция намалява. каза, че принципно е дълга операция и ще ми се схване устата за повече от един, друг е въпроса, че ако махна четирите на веднъж няма да мога да се храня нормално... То аз така съм се засилила да ги махам, че не е истина  hahaha

# 666
Леле, не съм предполагала, че едно вадене на зъб е чак такава хамалогия.  Thinking

Макар, че преди малко споменах на майка ми за операцията, а тя ми вика - О, на мен ми извадиха един мъдрец преди няколко години. Седнах и след пет минути бях готова.

Явно, всеки с късмета си.  

Момичета, понеже видях, че срещате трудности с почистването на раната, образували се джобове.
Препоръчвам ви да си купите дентален душ, ако имате възможност. Аз имам такъв от доста време и съм много доволна. Той ви осигурява струя с вода под налягане, която изтласква и отмива всичко, което се е заклещило между зъбите и венците ви.

Само с конец и обикновена четка за зъби не се почистват добре зъбите. Остава храна между тях, особено между по- задните, където е трудно да се бръкне и да се търка без да получите позиви за повръщане. А повечето хора просто не го правят - не са научени. Денталният душ се продава и в комбинация с електрическа четка. С нея достъпът до всички кътници е много улеснен.

А струята с вода е незаменима. Аз имам чувството, че не съм си измила зъбите, ако не съм я ползвала, независимо колко съм търкала с четката.

# 667
  • София
За джоба, лесно и евтино се чисти с интрадентални четки. Харесваш си размер, не много малък, не много голям..има с дълги дръжки..и лекичко си бъркаш там и изкарваш. Wink

Аз имам всички размери, но то при мен е и заради брекетите Wink

И вода за уста, за да дезинфекцираш Simple Smile

# 668
Дами, препоръчайте ми  добър хирург в Плевен. Имам 2 непоникнали мъдреци и трябва да се вадят. Може да ми отговорите тук, може и на лично съобщение.  Peace

# 669
Здравейте,
Мина операцията ми, въпреки мен. Благодарна съм на хирурга, който свърши работата си перфектно.

Не болеше, макар, че в началото треперех от страх и не можех да се овладея. Излъгах доктора, че ми е студено  Laughing. Изплаших се още като влязох в операционната - веднага ми сложиха калцуни, шапка, една престилка с ръкави, дето се връзва на гърба, лицето мазаха с разни дезинфектанти... абе все едно не вадене на зъб ми предстоеше, а поне мозъчна операция. Като ми метнаха и едно платно връз главата, с дупка само за устата и носа, вече чувах само ударите на сърцето си, което в този момент поставяше някакъв негов си скоростен рекорд. Laughing
Не знам защо така се притесних. Преживявала съм много по-сериозни операции и съм се държала доста по-адекватно. Сега като се сетя, че по едно време докторът се смееше и рече  "Безсмислено е да ми се дърпаш"...  ooooh!  Laughing

Та, бързам да ви успокоя - няма място за страх, стига да сте попаднали в добри ръце. Болка има после, като мине упойката, но с подходящи обезболяващи, се търпи. Изписаха ми и Хексоралетен N- таблетки за смучене. Много помагат.

Кураж!  Hug

Последна редакция: чт, 02 фев 2012, 15:36 от горица

# 670
Горица дано ти мине по-бързо. Сложиха ли ти костно вещество? И ако не е тайна къде е този кабинет, че калцуни и така хубаво те дезинфектират  Embarassed

# 671
Сложиха костно вещество, такава била тенденцията в модерната дентална медицина /в случай, че не се поставя имплант/. Иначе, оперираха ме в Стоматологията /сградата до Военна болница/.

Последна редакция: чт, 02 фев 2012, 14:50 от горица

# 672
  • София
Радвам се, че всичко е минало добре. Максимално бързо възстановяване пожелавам. Simple Smile
И нали знаеш - никакви топли работи, не затопляш мястото и не спиш на оперираната страна.

# 673
За каква цена те оперираха?
И моля, някой да ми препоръча стоматолог-хрург от Плевен.

# 674
милинка, знам, знам. Wink Благодаря  Hug

svetkonti, писах ти ЛС.

Общи условия

Активация на акаунт