Вадене на мъдрец...

• 1 152 869
  • 4 283
  •   4
Отговори
# 1 485
Здравейте, преди мъничко се връщам от зъболекар. Извадих горен десен мъдрец. За пръв път вадя зъб и ме беше адски страх. Беше счупен, не ме болеше, но трябваше да се извади. Стана за няма и две минутки и докато се усетя вече ставах от стола. сега съм с марлята още в устата, пропуснах да питам, колко време трябва да я държа?

# 1 486
Здравей !
Тази марля се слага, за да се образува кръвен коагулум и да се "затвори" образувалата се празнина и да може по този начин да започне възстановителен процес. Тази марля трябва да стои в устата НЕ повече от 10 мин. !

# 1 487
  • cloud number 9
хайде и аз с -1 зъб.... след правене правене правене дъъъълги години, от както се помня все го правя този зъб миналата седмица ми изпадна коронката заедно с изграждането и щифта... просто ми изхлопа в устата Shocked оказа се, че се е сцепил корена и няма как ще се вади..... вчера го извадих, но колко ли време ще се затваря дупката? и кога ще мога да ям нормална храна? как промивахте... казаха ми да не ровя с четка 2-3 дена...

# 1 488
  • София
Промивах с Елудрил.

# 1 489
хайде и аз с -1 зъб.... след правене правене правене дъъъълги години, от както се помня все го правя този зъб миналата седмица ми изпадна коронката заедно с изграждането и щифта... просто ми изхлопа в устата Shocked оказа се, че се е сцепил корена и няма как ще се вади..... вчера го извадих, но колко ли време ще се затваря дупката? и кога ще мога да ям нормална храна? как промивахте... казаха ми да не ровя с четка 2-3 дена...

Раната ще епителизира ("затвори") напълно до 2 седмици. Ще усещате нещо като мини хлътване на мястото, но това е нормално. Хубаво е да се плакне с р-р съдържащ хлорхексидин (през 2 дена) за 1 седмица. След това може и вода за уста без хлорхексидин. Да не се прекалява с хлорхексидиновите препарати, защото може да се оцвети лигавицата  и зъбните повърхности !  Hug

# 1 490
От Пловдив съм.Предстои ми вадене на ретиниран мъдрец .Може ли някой да ми препоръча хирург на който да се доверя?И колко ще ми струва ?

# 1 491

Раната ще епителизира ("затвори") напълно до 2 седмици. Ще усещате нещо като мини хлътване на мястото, но това е нормално. Хубаво е да се плакне с р-р съдържащ хлорхексидин (през 2 дена) за 1 седмица. След това може и вода за уста без хлорхексидин. Да не се прекалява с хлорхексидиновите препарати, защото може да се оцвети лигавицата  и зъбните повърхности !  Hug

Докторе, а какво Ви е мнението по друг въпрос - при вадене на мъдрец се оголва доста съседния зъб, често дори се вижда и корена на зъба.Тази зона е доста чувствителна и се разваля по-лесно.
Какво е решението на този проблем?

# 1 492
здравейте, на 15.04 ми вадиха долен ляв мъдрец, общо взето всичко се случи за 5 минути. след като махнах марлята  изпод нея излезе нещо като меко тампонче, не съм пушила  цял ден и вода пих след около 5 - 6 часа, хапнах кисело мляко и банан пак горе-долу след толкова време.питам това да не е онази "тапа' , която трябва да стои там. болки нямам , само гледам че е започнало да побелява мястото, моля кажете  това  нормално ли е?

# 1 493

ето какво се случи с мен.Миналата седмица вадих последен мъдрец,но при ваденето ми пробиха синуса и на всичкото отгоре бях с гной в синусите.Приеха ме в болница ,за да може да се изчисти нивото на гнойта,а в понеделник живот и здраве ще правят двойна манипулация-пункция -за махане на гной и слагане на пластика.Толкова проблеми заради един мъдрец не съм очаквала.Ако някой е минал по тази процедура да сподели.И ако имате мнение за доктор Мартин Трифонов -лчх от Пловдив да пише.Ако сте доволни от лицево-челюстните ви хирурзи от Пловдив ще се радвам да посетя и второ мнение.До понеделник има време!Благодаря ви!

# 1 494
  • София
Нека споделя и аз моя опит с тези ретинирани молари.Никога не съм имал добър стоматолог, защото и на мен ми се струваха огромни сумите, на някои стоматолози.Имам 2 ретинирали мъдреца преди 4 дена долен десен започна да понаболява и да се подува.Отивама при моя зъбар, който ми каза: Ако напъна да го вадя има вероятност да ти строша челюстта по-добре отиди във Стоматологичния Факултет до ВМА там си разбират от работата и ще го извадят.
Вариант 2 Стоматологичен Факултет - Погледна снимката доктора и отсече, имам 2 лоши новини за теб
1- покрай мъдреца ще фръкне и 7-ми зъб
2- Мъдреца е опрял в седми и е прорастнал назад в челюстта и контактува със сноп от нерви намиращи се в долната челюст. Като го вадим засягаме снопа и ще имаш изтръпване на лявата половина, което ще трае от 3 дни до 3 години  Shocked цена на лечението 80 лева, за ваденето на двата зъба прекъсвам го аз, - Да 80 лева за 2-та зъба
Вариант 3 часна клиника. Заключение: Можем да спасим 7 зъб ще струва около 500 лева лечението.Само да поясня, че въпросния 7-ми беше лекуван от моя зъбар, пулпит за 80 лева.От снимката ясно се вижда че е с недобре запълнени канали, изпилен е твърде много и короната на зъба липсва, буквално е само корени и пломба  Mr. Green
Споделям опасенията си за въпросния нервен сноп, човека каза: Отнемаме малко от короната на мъдреца 2-3 милиметра,оставяме го така за месец два за да има възможност да излезе напред към 7-ми зъб така избягваме опасността от нараняване на нервния сноп.Цена за ваденето на мъдреца 250 лева.Като заключение мога да кажа, всеки сам преценява, колко са му важни зъбите и каква сума е готов да заплати за лечение.Моят съвет е да се консултирате с повече от един специалист за лечението на зъбите ви и тогава да изберете.

# 1 495
  • София
Утре ще опипам почвата във ВМА, може ли да ме насочите към някои специалисти?
Става дума за оперативно вадене на 2 мъдреца. В района има ли качествен рентген?

Поздрави

# 1 496
Вчера извадиха на сина ми последния мъдрец,оперативно,днес обаче като стана сутринта имаше доста кръв и един голям съсирек върху другите зъби.Приресних се и се обадих на хирурга,каза няма страшно нормало е да се жабури със солена вода и да махнем съсирека,кръвта спря но се образува нов не ни вика за преглед,а вече са и почивни дни.Да търся ли спешен кабинет незнам какво да правя,иначе ни одрусаха 180лв и от там нататък гледайте си работата.

# 1 497
Да търся ли спешен кабинет незнам какво да правя,иначе ни одрусаха 180лв и от там нататък гледайте си работата.

Даже тънко сте минали, на много места в София искат по 400... Crazy

# 1 498
На мен ми предстои вадене на мъдрец и изпитвам голям страх. Въпросният зъб е развален и ме боли. Мислех, че ще мина без вадене, но май няма да стане, защото вече обезболяващите спряха да ми помагат. Искам да ви попитам възможно ли е да не ме хване упойката ако имам гной, защото аз имам торбичка над него. Не се ли пиеше някакъв антибиотик при такова развитие на нещата и наистина ли процедурата по премахването на мъдреца е дълга и болезнена?

# 1 499
Няма страшно не се притеснявай слагат упойка няма да усетиш,важно е дали зъболекаря е спежиалист потърси задължително хирург.

Общи условия

Активация на акаунт