Вадене на мъдрец...

• 1 152 275
  • 4 282
  •   3
Отговори
# 1 575
В такъв случай, ако се решиш на пълна упойка, задължително искай да те тестват.
Наистина е страшно важно анестезиологът да е добър, за да няма последици. Аз имам лоши спомени от последната ми пълна упойка. 
Моите мъдреци ги вади директно хирург, в клиника. Отне му не повече от 10 минути на зъб (той и затова ме отказа от пълната), но това без други препятствия. Относно твоя конкретен проблем трябва хирургът да прецени колко допълнително време ще му трябва.

# 1 576
А може ли някой да ми обсни как става махането на конците (с упойка или без) и дали боли, защото това ми предстои Grinning ?

# 1 577
Без.Не боли.

# 1 578
да попитам - някой вадил ли е ретиниран мъдрец с пълна упойка или седация?  Ако може да споделите отзиви за процедурата и къде сте го направили?
Благодаря Simple Smile

Никога не съм разбирала, защо, когато някой поиска помощ или информация, всички тръгват да се обясняват, а не дай си Боже и подиграват.
Аз лично съм страхлива. Стигнах до успокоителни, защото в рамките на месец трябваше да извадя 4 ретинирани мъдреца. И да, накрая разбираш, че не е кой знае какво, но всеки сам си минава пътя.

Та на въпроса - аз бях със седация. Правих я при д-р Събов. Наистина бях контактна. Той ми казваше кога, какво да правя, но някак не осъзнаваш, какво се случва. През цялото време до мен стоеше анестезиолог, за да ми следи състоянието.

Аз съм доволна. Извадих по 2 наведнъж без никакви усложнение и без допълнителни нервни кризи. Всички случаи са различни, разбира се, но аз препоръчвам с 2 ръце.

Успех!

# 1 579
да попитам - някой вадил ли е ретиниран мъдрец с пълна упойка или седация?  Ако може да споделите отзиви за процедурата и къде сте го направили?
Благодаря Simple Smile

Никога не съм разбирала, защо, когато някой поиска помощ или информация, всички тръгват да се обясняват, а не дай си Боже и подиграват.
Аз лично съм страхлива. Стигнах до успокоителни, защото в рамките на месец трябваше да извадя 4 ретинирани мъдреца. И да, накрая разбираш, че не е кой знае какво, но всеки сам си минава пътя.

Та на въпроса - аз бях със седация. Правих я при д-р Събов. Наистина бях контактна. Той ми казваше кога, какво да правя, но някак не осъзнаваш, какво се случва. През цялото време до мен стоеше анестезиолог, за да ми следи състоянието.

Аз съм доволна. Извадих по 2 наведнъж без никакви усложнение и без допълнителни нервни кризи. Всички случаи са различни, разбира се, но аз препоръчвам с 2 ръце.

Успех!

Всички тръгват да се обясняват, защото тези форуми са затова, без обяснения и писане не става нищо.Аз не се подигравам, но ако някой нещо попита винаги ще му кажа, каквото знам, защото и аз съм изпадала в такава ситуация, а за страха - и аз съм ужасно страхлива, точно затова всички сме тук - за да си помагаме и подкрепяме.По хубаво ли щеше да не отговори никой на дамата?Дори само едно успокоение върши много работа (поне на мен).Тук всички се опитват да помогнат, защото всеки има някакъв проблем и е добре когато получи малко повече инфо за него особено, ако всичко му е неизвестно и го е страх.Тук жените си помагат наред с това върви и обясняването, което на вас не ви харесва.Смятам че хората трябва да бъдат благодарни един на друг за подкрепаа в този сайт дори и да е само за едно успокоение.А за мен това е най-важното - подкрепа и успокоение!

# 1 580
да попитам - някой вадил ли е ретиниран мъдрец с пълна упойка или седация?  Ако може да споделите отзиви за процедурата и къде сте го направили?
Благодаря Simple Smile

Успех!

Всички тръгват да се обясняват, защото тези форуми са затова, без обяснения и писане не става нищо.Аз не се подигравам, но ако някой нещо попита винаги ще му кажа, каквото знам, защото и аз съм изпадала в такава ситуация, а за страха - и аз съм ужасно страхлива, точно затова всички сме тук - за да си помагаме и подкрепяме.По хубаво ли щеше да не отговори никой на дамата?Дори само едно успокоение върши много работа (поне на мен).Тук всички се опитват да помогнат, защото всеки има някакъв проблем и е добре когато получи малко повече инфо за него особено, ако всичко му е неизвестно и го е страх.Тук жените си помагат наред с това върви и обясняването, което на вас не ви харесва.Смятам че хората трябва да бъдат благодарни един на друг за подкрепаа в този сайт дори и да е само за едно успокоение.А за мен това е най-важното - подкрепа и успокоение!

Мисля, че не ме разбрахте. Аз съм ЗА обяснението с цел помощ! Не съм за обясненията в стила - абе на мен ми извадиха и е супер лесно, и не разбирам какви са тези упойки, дето ги искате. Защото аз попаднах на такива преди да извадя моите. Както виждате, аз съм писала на дамата точно за подкрепа. И както също виждате, съм дала име точно по нейния въпрос  Peace

# 1 581
Да, но понякога даже и да не е лесно пак трябва да даваме кураж на този, който има нужда.Не е нужно, човек да не може да спи от притеснение и все да го мисли....,а че всеки приема упойките и болката различно то това е факт...както и да е..надявам се от все сърце дамата да мине леко и да няма усложнения!!! Hug

# 1 582
Да, но понякога даже и да не е лесно пак трябва да даваме кураж на този, който има нужда.Не е нужно, човек да не може да спи от притеснение и все да го мисли....,а че всеки приема упойките и болката различно то това е факт...както и да е..надявам се от все сърце дамата да мине леко и да няма усложнения!!! Hug

Нали и аз това казвам. Че няма нужда да убеждаваме някого колко е лесна или не някаква процедура. Това ми беше коментара - вместо да определяме как са според нас нещата, да дадем информация, на този, който се нуждае от нея. Тъй като точно аз бях със седация, затова и написах за нея.
Но да не разводняваме темата. Аз също желая успех. Ако има нужда от повече информация за конкретния лекар, ще пиша  Wink

# 1 583
Девойки, на голямата дъщеря  извадиха 2 мъдреца на 26.06.
Има за вадене още един , а тя е в бг още 15 дни.
От страната на извадените два обаче има все още частична изтръпналост в брадичката, устната и изобщо долните зъби, като ги чувства  нейни едва на степен 3 по скала до 10.
Дали може да се вади последния горен ретиниран при такова положение- как ще дъвче.
Ще се върне чак за Коледа.
Въобще не мисля засега вариант в Германия да прави това или ще ме разубедите?

# 1 584
Здравейте,
Аз вчера махнах долен ляв мъдрец, с операция, пилене на костта, около час и половина на зъболекарският стол и 5 шева за финал.
Операцията мина по обед, 5 минути по-късно наложих мястото с лед и така до към 1 през нощта (когато ми се доспа. Оток - съвсем минимален, да не кажа незабележим, болки - също (а си купих аулин), нямам и схващане на устата. От вчера по обед, до  момента съм изпила 4 нурофена. А проблем с този проклет зъб имах от 17 години насам (в момента съм на 34). Чак ме е яд сега, че съм го чакала толкова време!
Никога не съм имала проблем със зъби и поради тази причина - не се е налагало да ходя на зъболекар, ако изключим 2-та пъти, в които ми е чистен зъбен камък. Дори млечните ми зъби си ги вадех сама или те си падаха. За щастие - имам здрави зъби, няма криви Grinning
Горното го казвам за всички, които от страх - търпят. Аз изпитвах неописуем ужас. Момичета и момчета - не си струва цялата тази болка за нещо, което минава от раз. Събирайте смелост и просто ги махайте!
Ако някой се интересува - нека драсне тук - ще кажа при кой хирург-стоматолог минах аз. В София Simple Smile
Цената беше 120 лв. в моя случай, от които 50 ги минахме по каса и заплатих 70 от джоба си. Мъдреца се беше показал, но нямаше място за него, единият му корен беше много близо до предният зъб и това наложи операция.

# 1 585
Здравейте. Вчера в 15.30ч ми сложиха две упойки за изваждането на ляв, долен, непоникнал малко възпален мъдрец. Ваденето мина за 5мин. без усложнения, дори без антибиотик. Пия обезболяващи за болката,но проблема е че сега когато са минали 30 часа след операцията (резаха и костта) половината ми лява устна,брадичка и част от бузата са ми много схванати, все едно упойката не е излезнала, което не е възможно след толкова часове  ooooh! Моля за помощ от някой минал през същия проблем?  Confused

# 1 586
Девойки, на голямата дъщеря  извадиха 2 мъдреца на 26.06.
Има за вадене още един , а тя е в бг още 15 дни.
От страната на извадените два обаче има все още частична изтръпналост в брадичката, устната и изобщо долните зъби, като ги чувства  нейни едва на степен 3 по скала до 10.
Дали може да се вади последния горен ретиниран при такова положение- как ще дъвче.
Ще се върне чак за Коледа.
Въобще не мисля засега вариант в Германия да прави това или ще ме разубедите?

Е мила нека този го оправи в Германия...няма да се наемат да го правят и този преди да са заздравели другите.На мен ми оперираха първо единия и чак след месец втория.Наистина няма да може да се храни.Ако не може в Германия и не я боли нека почака до Коледа за да го махнат тук...поне ще са зарастнали предните а и ще излезе по евтино в бг

# 1 587
при мен вече два месеца минаха от операцията и още не си чувствам половият език . само търпение и чакане .

# 1 588
  • Linz
Тия дни ми предстои вадене на мъдрец, ама нещо се наплаших с тази тема. Защо всички пишете за операция? Взех да се чудя тук ли да го извадя или след 2 седмици като замина в Австрия.

# 1 589
Тия дни ми предстои вадене на мъдрец, ама нещо се наплаших с тази тема. Защо всички пишете за операция?

Защото, ако мъдрецът ти е ретиниран, какъвто е масовият случай на пишещите в темата, няма как да минеш без операция. Нали има рязане на венеца, после шевове, а понякога пилене на кости и т.н. Тежичка си е манипулацията, но се минава лесно само с локална упойка. Peace

Общи условия

Активация на акаунт