Вадене на мъдрец...

• 1 152 133
  • 4 281
  •   2
Отговори
# 1 635
Ваденето на мъдреца беше в петък,издържах с болки събота и неделя,не исках да притеснявам хирурга.В понеделник като му звъннах,веднага ме повика и ме нахока защо не съм му звъннала да му кажа за състоянието си.Проми мястото мисля че с кислородна вода,така ме извика още 2 пъти и искаше да ме чува всеки ден как съм,попаднах на уникален човек.Смятам,че не трябва да търпите вече толкова време.

# 1 636
Здравейте. Моят мъдрец все още не е излязал, но расте накриво и лекаря ми каза, че трябва да се махне, но цената е безбожна -350лв. Долу горе колко са тези операции?

# 1 637
Здравейте. Моят мъдрец все още не е излязал, но расте накриво и лекаря ми каза, че трябва да се махне, но цената е безбожна -350лв. Долу горе колко са тези операции?

Моята беше 400 за един мъдрец. Peace

# 1 638
И моя растеше накриво,при панорамната снимка се видя колко много е наклонил корените на останалите зъби от лявата страна.Операцията струваше 200 лв.Това е за Варна.

# 1 639
  • Бургас
Моят също беше 350 лв. горен ретиниран мъдрец.

# 1 640
  • София
В София цените варират около 300 - 350лв, Пловдив - наполовина! За други градове нямам достоверна информация. Но ретинираните мъдреци са неприятни за вадене и затова парите са такива.

# 1 641
Значи е нормално. Става въпрос за град Бургас.

# 1 642
И моя растеше накриво,при панорамната снимка се видя колко много е наклонил корените на останалите зъби от лявата страна.Операцията струваше 200 лв.Това е за Варна.

При кой лекар е била операцията? На мен ми предстой също вадене и стоматолога ми ме праща при д-р Едрев, но чувам по-високи цени newsm78

# 1 643
Здравейте, Пиша Ви с голямо безпокойство. Имам ретиниран долен мъдрец, който опира в корена на седмия зъб. В момента съм на антибиотик, тъй като ме боли. Бихте ли ми препоръчали специалист в София, който може да ми поеме случая? Чета във всякакви форуми, но никой не споменава имена.......Благодаря Ви предварително!

На мен ми извадиха долен ретиниран мъдрец д-р Стоичков с помощта на д-р Гешева http://www.dentalbulgaria.com/wp/. Доволна съм и им благодаря. Пожелавам ти успех и дано да съм помогнала, ако не е късно вече.

# 1 644
Аз имам въпрос към зъболекарите във форума ,след четене из Интернет видях ,че след изваждане на мъдрец е възможно срещуположния да започне да расте и да станат някакви такива гадории ,на мен ми извадиха горен ляв и сега се чудя какво ще стане

# 1 645
Здравейте на всички. На 21 години съм от няколко дни. Имам огромен проблем. Самата аз не зная как да обясня какво чувствам, но се надявам някой да ми помогне. Като цяло долните мъдреци ми растат от около 3-4 години, но от една седмица постоянно качвам температура, изгубих апетит, страшно главоболие, подуване и на двете бузи, болки и отток около десния мъдрец. Отидох по спешност в една Стоматология в София, там ми казаха, че не могат да ми помогнат по друг начин, освен да ми изпишат антибиотик и да се планува вадене на мъдреца.  Вече един ден пия въпросния Антибиотик- Амоксиклав и не чувствам никакво облекчение, даже имам усещането, че се появиха и болки в гърлото, а също така се подуха и лимфните възли. Какво да правя  Sad Пия обезболяващи, но наистина не се търпи вече. Да посетя ли и личния си лекар, ами ако не е от мъдреца, а е нещо друго.

# 1 646
 Отиди отново на зъболекар. Според мен е добре да направиш една панорамна снимка на зъбите и евентуално да ти извадят проблемния мъдрец. Принципно този антибиотик не ми се струва много подходящ за проблем в устната кухина.

# 1 647
Точно Амоксиклав пих,преди да ми извадят мъдреца.Помогна ми.

# 1 648
Благодаря Ви за отговорите. Днес се чувствам по-добре, ще изпия антибиотика и ще посетя отново зъболекар Simple Smile

# 1 649
По темата искам и аз да споделя нещо. Имах долен десен мъдрец, косо наклонен към 7-ми зъб. Самият мъдрец беше с две пломби- химиополимерна, която си стоеше невредима и амалгамена, която се изрони. Отивам на зъболекар и той ми вика, трябва да се вади зъба, понеже дупката на мястото на падналата пломба била твърде голяма. Болки нямах, зъбът беше жив, нямаше пулпит. Е, извадихме го- за 50 лв. манипулацията плюс 5 лева за зъбна снимка и още 5 лв преди това за временна пломба с лекарство, което да запуши дупката на мястото на падналата пломба.Но се чудя- след като е имало пломба на същото това място, кой е виновен за дупката след падането й? Аз или зъболекарят, който е изпилявал зъба при поставянето на пломбата преди около 10 години. И защо ще се вади напълно жив зъб, който дори не е с пулпит? Това ли е науката стоматология в 21 век- да решава проблемите с денталното ни здраве по крайно радикален начин, премахвайки зъба, вместо лекувайки го. Само се замислете- що за лечение е това и изобщо можем ли да говорим за такова? Ами че то най-лесното е, когато имате някакво заболяване или увреждане на даден орган, да го премахнете. Това е малко като принципа "нет человека- нет проблема". На всичкото отгоре плащаш като поп и никой не ти взема само 4 лева, колкото би трябвало да струва едно вадене на зъб, пък бил той и мъдрец, съгласно договора между стоматолозите и НЗОК за 2015 г. За болките няма да говорим. Всъщност, нямам кой знае какви болки, като изключим пробожданията и прещракваща болка в областта на самата дупка във венеца, на мястото на вече извадения мъдрец, както и малко главата  около очите, но са минали едва ден и половина. И все пак, не мога да се отпусна нормално в храненето, нито да поемам обичайната си храна. Не мога да спя, обърнат на тази страна, на която е извадения зъб. Това си е сериозна травма в устната кухина, която зараства сравнително бавно и нарушава обичайното ти ежедневие. Зъболекарят се поколеба относно шевовете- дали да прави или не, но накрая каза "младо момче си, можеш и без тях". Налице са и малки бели налепи по ръбовете на венеца, заграждащи самата дупка. Та да обобщя- отидох на зъболекар като напълно здраво и щастливо момче, а се прибрах като инвалид. Това им е на тях цялата "работа".Само като се замисля какви имоти и доходи имат някои от тези главорези. Освен това, струва ми се доста претенциозно да се самоопределят като "стоматолози" хора, които са обикновени практици и нямат нищо общо с теорията, методологията или публикациите в областта на науката стоматология. Но явно им звучи твърде остаряло и комунистическо "зъболекар".

Последна редакция: ср, 30 сеп 2015, 17:50 от fire_strike

Общи условия

Активация на акаунт