Вадене на мъдрец...

• 1 138 726
  • 4 231
  •   2
Отговори
# 3 075
  • София
Да, мъдреците в един момент се вадят всичките. Възможността за лекуване на мъдрец с пулпит  например се прилага от стоматолозите само когато поради други причини е необходимо временно закрепване на мъдреца и в подходящ момент се вади. Все още има зъболекари на които им се занимава и лекуват мъдреци, вадят нерви, изграждат ги и т.н.

# 3 076
Да, мисля, че и тя това ми обясняваше за пулпита точно.
Аз имах кариеси големи на мъдреците. Беше въпрос на дни, седмици да се засегне нерва. След като зъболекарката ми каза да ходя на хирург за вадене, отидох за 2ро мнение при друга. Другата ми каза, че ще вади нерв, ще промбира и ще трябва да изреже малко от венеца отгоре, за да може да работи.
Аз накрая сметнах, че парите са близо до хирургическата операция. Другото, което си помислих беше това, че даже и да промбира и да направи всички стъпки, пак след време може да се появи кариес и пак занимавка..
Между другото, 2 дни преди да ми извадят единия мъдрец на баща ми му се счупи мъдрец, на който са му слагали коронка. Та късмет, успях да му уредя да мине преди мен да му извадят остатъците от зъба във венеца.

# 3 077
  • София
Дори и да стане нов кариес на мъдреца, когато са му извадени нервите не може да стане пулпит. А след време може да се използва като помощен зъб за коронка на съседният. Например при бременни, които са на Аспирин протект и Фраксипарин почти до края на бременността варианта за умъртвяване на нервна и изграждане на мъдреца е за предпочитане пред ваденето и възстановяването от това. А да не говорим и че спирането на антикоагулантите може да навреди на бременността. Така че е според случая.

# 3 078
  • София
Аз също съм категорично за ваденето на мъдреците докато е време и докато не са направили поразия с пулпити, грануломи и кисти. Но просто в някои ситуации ваденето на нерва и запълването на каналите е за предпочитане временно да закрепи положението. Пиша го защото на много от зъболекарите не им се занимава и казват за вадене е без да отчетат съпътстващите ситуации, затова написах по горе за бременността.

# 3 079
Някой скоро да си е вадил ретиниран мъдрец във Варна? Интересувам се за контакти на доктор Леонидов...

# 3 080
Престой ми вадене на горен мъдрец разрушен.Събирам смелост да отида при др Чешмеджиева във ВМА.По телефона звучеше много мила ,обаче пусто шубе....

# 3 081
  • София
Д-р Чешмеджиева е уникална!!! Работи заедно със Д-р Колев. Ще ви извадят мъдреца в операционна зала само това е неприятното. На самият етаж нямат зъболекарски стол и затова работят в истинска операционна.

# 3 082
Ох,благодаря ви за коментара. Още утре ще се обадя,няма вече.смисъл.да.бягам,а и това е поредният хубав коментар за тази лекарка.

# 3 083
  • София
Ако искате пишете как е минало във ВМ, че също трябва да вадя мъдрец а не съм ходила от пандемията там.

# 3 084
Здравейте, долен ретиниран мъдрец ми извадиха с операция преди 2,5 седмици. Сега започнах да усещам долната челюст от страната на операцията някак си стегната; сякаш там правя голям натиск при дъвченето; усещам как се движи челюстта - това го усещам, когато дъвча примерно коричка хляб или друго, което не е пюре и не е меко като текстура. Дъвча и се храня на другата страна. Това нормално ли е според вас?

kene, а във ВМА казваш, че е на операционната маса. Искам да попитам, понеже ще трябва да извадя и още един ретиниран мъдрец, щом е на операционната маса ... приемат те в болницата ли, с направление номер 7? искат сигурно кръвни изследвания, антигенен тест за ковид и т.н.. но исках да попитам, дали е с пълна упойка? след като те приемат в болница? и как става уговорката, да звъня на ЛЧХ-я ли? със записване на час за консултация първо ли примерно за доктора който си харесал (не съм наясно наистина как става там прегледа, защото си е болница, а на сайта на ЛЧХ не пише нищо)

Последна редакция: вт, 02 фев 2021, 17:48 от dobra001

# 3 085
Здравейте, предстои ми вадене на два долни мъдреци, за първи път ще ми е и се чудя как да подходя. Баща ми, който е бивш стоматолог, но не практикува от десетилетия, след като видя снимката, настоява да отида директно в стоматологията (София), без частни кабинети. Аз пък предпочитам да се подложа при някой, който приятел е ползвал и е доволен. Но според баща ми от зъб до зъб има голяма разлика и аз съм единствено за стоматологията и да не слушам този и онзи Grinning Та ако можете да ми дадете малко информация, там как се случват нещата, като нямам конкретен доктор предвид, просто отивам и при когото попадна и той ще ме пренасочи, или все пак трябва да се обадя за час... Не ми е ясно.... Нямам никакви болки и оплаквания, но и моят доктор каза да не отлагам, че вече е време.

# 3 086
  • София
Искаш в стоматологията за да ти го извадят безплатно студенти ли?

# 3 087

Защо безплатно студенти? На 11 етаж там е отделението по ЛЦХ, работят дипломирани хирурзи, има си ценоразпис и ваденето на мъдреци им е най-леката процедура от всичко, което правят.

# 3 088

Защо безплатно студенти? На 11 етаж там е отделението по ЛЦХ, работят дипломирани хирурзи, има си ценоразпис и ваденето на мъдреци им е най-леката процедура от всичко, което правят.

Ако отида без час на 11 етаж, ще ме приемат ли за преглед? Не намирам никъде телефон, на който да се обадя Sad Дъщеря ми има проблем и в нашия град само вдигат рамене и казват, че не могат да помогнат Sad

# 3 089
Обадете се на доктор Чешмеджиева във ВМА ,звучи страхотно и вярвам ,че ще ви насочи където трябва.

Общи условия

Активация на акаунт