Вадене на мъдрец...

• 1 145 461
  • 4 238
  •   2
Отговори
# 4 140
Здравейте! След изваден мъдрец, препоръчали ли са ви жабурене с разредена кислородна вода? Ако някой има опит, да сподели.

Не жабурене, но ми препоръчаха да впръсквам със спринцовка с игла в дупката, за дезинфекция и за почистване на остатъци от храна.

И аз това правих последните два дни, след ядене. Наистина почиства раната от остатъци храна, но...ме заболя много. Дали съм раздразнил някой нерв с водата, която впръсквам със спринцовката? Но боли доста, челюстта, чак до скулата стига. Освен това, оттока все още не е спаднал, а вече станаха 20 дни след изваждането на мъдреца. Но поне не ме болеше, докато не почнах да почиствам раната със спринцовка с вода. Мисля да ходя в София на преглед при доктор Христо Стоянов, лицево челюстен хирург. От Ямбол съм.

Не ми се струва нормално. Аз почиствах, но след екстракцията на мъдреца имах дупка, която отгоре беше защита, раната не беше открита, просто защото беше хлътнало долу в дупката и се събираха остатъци. Така, както го описваш, може да си направил сух алвеолит, ако се е махнал при почистването съсирекът, който се образува в раната и предпазва, и затова да имаш такива болки толкова дълго време. Чудесно е, че ще отидеш при специалист, за да види за какво става дума, щом имаш възможност да отидеш и до София, но вероятно и в Ямбол могат да ти оправят проблема. Аз ходя в Сливен, за един зъб до София ми идва много ходенето.

# 4 141
Здравейте! След изваден мъдрец, препоръчали ли са ви жабурене с разредена кислородна вода? Ако някой има опит, да сподели.

Не жабурене, но ми препоръчаха да впръсквам със спринцовка с игла в дупката, за дезинфекция и за почистване на остатъци от храна.

И аз това правих последните два дни, след ядене. Наистина почиства раната от остатъци храна, но...ме заболя много. Дали съм раздразнил някой нерв с водата, която впръсквам със спринцовката? Но боли доста, челюстта, чак до скулата стига. Освен това, оттока все още не е спаднал, а вече станаха 20 дни след изваждането на мъдреца. Но поне не ме болеше, докато не почнах да почиствам раната със спринцовка с вода. Мисля да ходя в София на преглед при доктор Христо Стоянов, лицево челюстен хирург. От Ямбол съм.

Не ми се струва нормално. Аз почиствах, но след екстракцията на мъдреца имах дупка, която отгоре беше защита, раната не беше открита, просто защото беше хлътнало долу в дупката и се събираха остатъци. Така, както го описваш, може да си направил сух алвеолит, ако се е махнал при почистването съсирекът, който се образува в раната и предпазва, и затова да имаш такива болки толкова дълго време. Чудесно е, че ще отидеш при специалист, за да види за какво става дума, щом имаш възможност да отидеш и до София, но вероятно и в Ямбол могат да ти оправят проблема. Аз ходя в Сливен, за един зъб до София ми идва много ходенето.
Вие от къде сте?

# 4 142
Здравейте, аз бих искала да споделя ужасния ни опит и  негативно мнение за др Деливерска (уж доцент, а отношението и към хората НЕЧОВЕШКО). Днес бяхме да вадят мъдрец на моя приятел, (който доста си го болеше и двамата доктори преди това бяха казали, че трябва спешно да се извади,) при което се наложи да я чакаме близо 2 ЧАСА, за да дойде адски изнервена и бързаща. Обърна се към него с думите: “Какво се правиш, че те боли знаеш ли какви случаи има”. Също така започна да нарежда колко много бързала и нямала време да се разправя с нас (при положение, че имаме записан час). Мъдрецът беше изваден за 5 минути, като след поставянето на упойката изчака само 1 минута, съответно упойката не беше хванала и на практика зъба беше изваден без упойка, а когато започна да го вади и попита приятеля ми дали го боли, той каза да, а нейният отговор беше: “Няма как да те боли”. Може да си представите болката. След това изписа на бързо антибиотик без да обясни нищо, даде лист с инструкции за това какво да се прави след изваждането на мъдреца и изхвърча от кабинета, като накрая се сети, че не е дала да попълним дори информирано съгласие. Абсолютен непрофесионализъм от страна на Деливерска, не прояви капка човещина, а цялата сценка, която се разигра беше грозна и ме остави без думи. НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ, освен ако не желаете да изпитате адска болка след това и с вас да се държат сякаш не сте човек!!!

# 4 143
Здравейте,търся препоръки  за добър лицево челюстен хирург в Пловдив или София ? Става дума за сложна операция на мъдрец ,най вероятно ще трябва да се извади и кътник . В Стара Загора всички ми отказват ,защото ситуацията била специфична и се налагало по сериозна операция ,тук нямало кой да я извърши . Трябвало да е лицево челюстен хирург в клиника със стационар ,защото щяло да се наложи престои няколко дни .
Искаше ми се поне в Пловдив да е ,но пък и докторите от Стара Загора ,казват че едва ли ще има и в Пловдив някой ,който да се заеме . Аз изпитвам ужас от зъболекари ,а сега се налага операция ,че дори и сложна …

# 4 144
В Пловдив потърсете д-р Батинков.

# 4 145
Д-р Батинков прави такава операция на зет ми преди 20г. Препоръчвам и аз. Координати има в нета.

# 4 146
  • София
Най-известният лицево челюстен хирург в Пловдив е доц. Боян Владимиров.

# 4 147
За него разбрах ,че се чака с месеци . А аз имам болка ,всъщност така открих проблема . Имате ли идея ,дали приема по спешност ?

quote author=Lizzy_Crow link=topic=190964.msg49640774#msg49640774 date=1745527675]
Най-известният лицево челюстен хирург в Пловдив е доц. Боян Владимиров.
[/quote]

# 4 148
За Стара Загора пробвахте ли при Хараланов?

# 4 149
А някой има ли отзиви за д-р Иван Начков или д-р Райчо Грозев ? И двамата в Пълмед Пловдив

# 4 150
  • София
Там (Пълмед) доколкото знам е и доц. Владимиров, но не знам дали приема по спешност. Въобще в Пловдив има доста добри специалисти за такива процедури, но в цялата страна лицево челюстните хирурзи са много ограничен брой заради високите изисквания да вземат такава специалност (обща медицина и дентална).

# 4 151
Да и доцента е там ,но за него шанс да запазя час няма ,затова търся информация и за другите доктори

Даже запазих час за операция,казаха че трябва да ме приемат за няколко дни . Попитах дали ще съм с пълна упойка ,казаха не . А мъдреца бил мнгого дълбоко. Аз не знам как ще издържа…рязане на кост ,вадене …
Дали е нормално операцията да не е с пълна упойка

quote author=Lizzy_Crow link=topic=190964.msg49642224#msg49642224 date=1745571211]
Там (Пълмед) доколкото знам е и доц. Владимиров, но не знам дали приема по спешност. Въобще в Пловдив има доста добри специалисти за такива процедури, но в цялата страна лицево челюстните хирурзи са много ограничен брой заради високите изисквания да вземат такава специалност (обща медицина и дентална).
[/quote]

# 4 152
Извадих и последния си мъдрец, който беше най-труден. Вадихме го близо час и половина. Но като цяло възстановяването се движи добре. Този път пих и антибиотик.

# 4 153
Оле ,час и половина …. В кабинет ли бяхте или при лицево челюстен в болница ? Мъдреца беше ли се показал или беше дълбоко . Аз ще се побъркам от страх . Утре ме приемат в болница и в понеделник е операцията
quote author=Solaris link=topic=190964.msg49645906#msg49645906 date=1745654663]
Извадих и последния си мъдрец, който беше най-труден. Вадихме го близо час и половина. Но като цяло възстановяването се движи добре. Този път пих и антибиотик.
[/quote]

# 4 154
Бях при лекар по дентална медицина в Токуда.

Мъдрецът беше така. Леко криви корени и заради това излезе трудно. Няма от какво да се притеснявате. Извадих всичките си четири мъдреца и само този беше по-труден. Болки имах след това, но не бяха твърде силни. По-силно ме е болял зъб с пулпит. Така че действайте, колкото повече отлага човек, толкова по-вероятно е да мъдрецът да започне да се руши, което прави ваденето му по-трудно.

Общи условия

Активация на акаунт