Вадене на мъдрец...

• 1 138 591
  • 4 231
  •   1
Отговори
# 4 155
Ясно ми е ,че не съм първата и последната с такава операция ,но още повече се наплаших ,след като всички доктори в града отказаха  да я направят ,защото било сложно . И това рязане на костта още повече ме плаши . Даже някои доктори казаха ,че може да се наложи да се извади и кътника ,ако не успеят да  достигнат до мъдреца . Последната година доста сериозни неща изтърпях ,но толкова много никога не ме било страх . Не се лигавя ,просто изпитвам страшен ужас .
Бях при лекар по дентална медицина в Токуда.

Мъдрецът беше така. Леко криви корени и заради това излезе трудно. Няма от какво да се притеснявате. Извадих всичките си четири мъдреца и само този беше по-труден. Болки имах след това, но не бяха твърде силни. По-силно ме е болял зъб с пулпит. Така че действайте, колкото повече отлага човек, толкова по-вероятно е да мъдрецът да започне да се руши, което прави ваденето му по-трудно.

# 4 156
Моят беше подобен на твоя, но беше легнал хоризонтално към кътника, почти изцяло ретиниран. Лекаря го разряза на две части и така го извади. Орерацията беше 30-40 минути макс. Във ВМА София го вадих. Предполагам, че и твоя така ще го режат. Този хирург от Пловдив не го знам, тъй като не съм от този край, но след като има добро име и се води най-добрия, не се притеснявай, всичко ще е наред!

# 4 157
Ох ,дано е така ! А дали не е добре да пия нещо обезболяващо или успокоително 😁 от предния ден .
Моят беше подобен на твоя, но беше легнал хоризонтално към кътника, почти изцяло ретиниран. Лекаря го разряза на две части и така го извади. Орерацията беше 30-40 минути макс. Във ВМА София го вадих. Предполагам, че и твоя така ще го режат. Този хирург от Пловдив не го знам, тъй като не съм от този край, но след като има добро име и се води най-добрия, не се притеснявай, всичко ще е наред!

# 4 158
Не виждам смисъл да се пие обезболяващо от предния ден. Все пак зъб се вади с упокойка. Нормално е някои хора да се страхуват много от зъболекари, майка ми изпада в истерия само като чуе машинката. Аз не съм от страхливите, но след около час започнах да се паникьосвам леко, защото не излизаше. Но в крайна сметка всичко мина добре, без усложнения. Спазвайте стриктно това, което ви казва лекаря и всичко ще е наред.

# 4 159
Ох ,дано е така ! А дали не е добре да пия нещо обезболяващо или успокоително 😁 от предния ден .

Не, не е добре да пиеш нищо на своя глава. Неспециалист не може да предвиди какви реакции може да се проявят при взаимодействието на различни медикаменти, може усилване, може и намаляване на въздействието на упойката, може някаква остра непоносимост.

# 4 160
Няма да пия ,утре като ме приемат в болницата ще питам там . Но на своя глава няма да приемам нищо
quote author=кукумицинка link=topic=190964.msg49646261#msg49646261 date=1745661019]

Не, не е добре да пиеш нищо на своя глава. Неспециалист не може да предвиди какви реакции може да се проявят при взаимодействието на различни медикаменти, може усилване, може и намаляване на въздействието на упойката, може някаква остра непоносимост.
[/quote]

# 4 161
  • София
Можете ако имате проблем с гаденето (аз имам), да вземете деган, но други неща недейте. Рязането на костта е по-скоро пилене, не е толкова страшно.

# 4 162
И пилене и рязане си го представям като нещо ужасно .Със сигурност ще е мнгого трудно преживяване за мен ,дано поне мине бързо и безпроблемно .А ,деган кога го пиете ? Само една таблетка в деня на манипулацията или от предния ден ?

quote author=Lizzy_Crow link=topic=190964.msg49646293#msg49646293 date=1745661741]
Можете ако имате проблем с гаденето (аз имам), да вземете деган, но други неща недейте. Рязането на костта е по-скоро пилене, не е толкова страшно.
[/quote]

# 4 163
Вчера ме приеха с болницата и снощи беше операцията за премахване на долен мъдрец . Днес не си усещам зъбите ,половината устна и брадичката . Доктора каза ,че мъдреца е бил оплетен в нерв ,нерва не е скъсан ,но няколко дни щяло да бъде така . Това нормално ли е ? Дали въобще ще се оправи ? Също така имам болка към гърлото . Доктора каза че е била трудна операция . Доста ме шиха .не знам какво да очаквам

# 4 164
На мен при допир с нерва ми изписаха Милгама

# 4 165
При ваденете на първият ми мъдрец около седмица не си чувствах дясната долна половина. След това постепенно започна да ми се връща чувствителността, но до пълно възстановяване минаха около 4 месеца.

След ваденето на вторият се възстанових за 2 дни.

Третият още не съм се осмелила да го извадя. Казват че той е най-сложен.

# 4 166
А след като раната ми е зашита ,има ли все пак вероятност ,въпреки това  да се замърси . Защото много ме е страх да ям ,а всички ме карат да хапна нещо 😁
quote author=May_sea link=topic=190964.msg49653321#msg49653321 date=1745820607]
При ваденете на първият ми мъдрец около седмица не си чувствах дясната долна половина. След това постепенно започна да ми се връща чувствителността, но до пълно възстановяване минаха около 4 месеца.

След ваденето на вторият се възстанових за 2 дни.

Третият още не съм се осмелила да го извадя. Казват че той е най-сложен.

[/quote]

# 4 167
Първите 1-2 дни докато не можех да си отварям устата ядях супи. После вече почнах да си ям всичко.( на другата страна разбира се не на тази която е ваденият зъб.) На третия ден бях на контролен и не са ми казвали нищо всичко си вървеше добре.
Кога сте на контролен?

# 4 168
Аз съм в болницата . Казаха ,че трябва да остана няколко дни .
Първите 1-2 дни докато не можех да си отварям устата ядях супи. После вече почнах да си ям всичко.( на другата страна разбира се не на тази която е ваденият зъб.) На третия ден бях на контролен и не са ми казвали нищо всичко си вървеше добре.
Кога сте на контролен?

# 4 169
В болницата не дават ли подходяща храна? Там ще отговорят на всичките Ви въпроси и то компетентно.

Общи условия

Активация на акаунт