Вадене на мъдрец...

• 1 150 488
  • 4 279
  •   1
Отговори
# 4 245
Абсолютно, аз бях напълно шокирана, благодаря за всички препоръки!
Здравната каса покрива ваденето на зъби без операция. Ако е израснал мъдрецът, че е и горен на всичко отгоре, а не долен, аз не виждам за какво ще дава 750 лева за вадене на зъб. На вас плащат ли ви за 5-10 минути работа 750 лева?

Във високата сграда до ВМА лицево-челюстната хирургия на 11 ет. ги вадеха по пътека израсналите мъдреци, че и по няколко зъба наведнъж, безплатно. Сега мисля, че се преместиха в Пирогов.

# 4 246
Здравната каса може много неща да обещава, но такава е реалността. Казвам го от опит. Все пак , ако може да се вредиш на евтиното - go on!

# 4 247
Може би не сте разбрали, питах за обикновено вадене на обикновен мъдрец с кариес, простете шока ми от обявената цена но да се слагат под общ знаменател мъдреци си е чиста спекулация за незапознат като мен човек ми беше необходимо да направя цяло проучване докато разбера разликата. И точно това свали довериото ми от моята клиника. Иначе разбира се не коментирам оперативно вадене на ретинирани мъдреци.
Здравната каса може много неща да обещава, но такава е реалността. Казвам го от опит. Все пак , ако може да се вредиш на евтиното - go on!

# 4 248
Ако е обикновенна екстракция, може да ви таксуват на ниската цена. Лошото е, че няма как да се знае какво ще се случи - при мен уж лесни мъдреци, прави, изникнали, пък ги вадиха над час и още не мога да се възстановя, а минаха вече няколко месеца.

# 4 249
Развалени мъдреци " омекват" и се режат на парчета. Не винаги могат да се извадят цели. Цената зависи от ваденето. Ако има усложнения, шевове, пробит синус и какво ли не, се вдига. Ако няма- е по-ниска. Възможно е за упойката да искат също.

# 4 250
Скоро през месец ми извадиха и горен и долен мъдрец, поникнали, но развалени. Платих по 100 лв за вадене и зъболекаря не е по ЗК. За 5 мин всичко минаваше.

# 4 251
  • пустинята Гоби
И аз споделих актуални цени за вадене на мъдрец в хубава клиника при квалифициран хирург - под 100 лева без каза, с каса към 50 ми казаха. Цените са за София, така че не си измисляйте, че струва 750 лева. Пратих снимка на мъдреца по вайбър, същия ден хирурга ми върна обаждане за да си каже мнението за зъба и ваденето. По телефона като запазвах час питах за цената.

Горен мъдрец се вади по-лесно и бързо. Не знам защо по презумпция се предполагат усложнения, това доста стресира пациентите.

# 4 252
  • пустинята Гоби
Цени по принцип има всякакви, аз вярвам, че на места вземат по 750, затова е важно да се каже, че не навсякъде е така. Не знам какво значи популярна клиника, аз само една такава знам и там не бих стъпила никога. Клиниката, която посочих също е хубава, лекарят е млад и квалифициран.

# 4 253
  • София
Ако е поникнал горен мъдрец, не ретиниран, без опасност да се перфорира синус, тогава би трябвало да се таксува като вадене на обикновен зъб, т. е. наистина около 100-150 лв. Плащала съм 120 лв за такова вадене, но беше преди доста години, преди голямата инфлация. Мъдрецът дори не беше поникнал изцяло, а само едно ръбче от него, но то беше достатъчно, просто горните мъдреци са по-слабо захванати и излизат с минимални усилия.

# 4 254
Правят се на луди голяма част от зъболекарите. Като отидете да ви изкарват апендикса, да не би да ви казват - О, то по-сложно беше, отколкото си мислех. Абсолютно нагли са. Как ще казваш цена пост-фактум на нещо.? Един тука във форума обяснява как, видиш ли, почти не бил вдигнал цените на пломбите, щото за тая цена през еди-коя си година можело да се купи еди-колко си злато, а през тази година почти същото количество злато, даже с 1-2% му била по-ниска цената на пломбата от цената на златото. А пък на другите, дето се предполага, че ще си правят и плащат пломбите, че заплатите им са спаднали с къмто 280% спрямо цената на златото и нищо друго, несвързано пряко със златото, не е поскъпнало до такава степен, не е от значение. И най-жалкото е, че има пълни некадърници, които взимат скъпо, и като се получи някое усложнение поради некадърността им, просто обясняват на клиентите, че точно техният случай се оказал много сложен и те така, затова се е осрало положението. Ако си мислите, че във факултета по дентална медицина с всички видове упойки, с професор, завеждащ отделението и отговарящ за по-сложни те случаи, ще ви извадят зъба по-зле, защото е по-евтино или безплатно, отколкото някой търгаш, завършил с тройка...

# 4 255
За д-р Юлия Кючукова някакви впечатления?

И аз споделих актуални цени за вадене на мъдрец в хубава клиника при квалифициран хирург - под 100 лева без каза, с каса към 50 ми казаха.................
Ако става въпрос за д-р Андреев, за който пишете по-горе, сигурно ли е, че е квалифициран хирург? Гледах сайта на клиниката и не видях да има специалност орален хирург ...

# 4 256
За д-р Юлия Кючукова някакви впечатления?

И аз споделих актуални цени за вадене на мъдрец в хубава клиника при квалифициран хирург - под 100 лева без каза, с каса към 50 ми казаха.................
Ако става въпрос за д-р Андреев, за който пишете по-горе, сигурно ли е, че е квалифициран хирург? Гледах сайта на клиниката и не видях да има специалност орален хирург ...

За стоматолог ставаше дума, за вадене на зъб без операция. Потребителката не е твърдяла, че е хирург.

# 4 257
А за кой "квалифициран хирург" става дума в цитата, който съм сложила?

# 4 258
  • пустинята Гоби
Хирург е Андреев, написах го. Не знам дали зъболекарите могат да се наричат само с името на специализацията си, като лекарската ли е, както и да е..Моята зъболекарка ми го препоръча като хирург, аз затова и го избрах, че изпитвах голям страх. Цената определено ме учуди, защото в тази тема четох за други суми Rolling Eyes .

Аз си бъбрих с него, защото буквално за секунди ми извади зъба и се възхитих, и той ми каза, че затова лекарите специализират - ето тук го пише - https://www.credoweb.bg/profile/73402/d-r-vasil-plamenov-andreev

Ако не е такъв, не знам какво ще дири в лицево-челюстната хирургия в Пирогов, там пломби едва ли правят.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 19:35 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 4 259
Направих му кратък рисърч на д-р Васил Андреев. В регистъра на Българския зъболекарски съюз не е регистриран със специалност орален хирург. Това, че е работил в Отделението по лицево-челюстна хирургия на Пирогов, не го прави хирург. Там могат да работят и зъболекари без специалност.
Любопитни бяха и отзивите в Гугъл. Клиниката има много положителни отзиви, но имаше един от пациентка, която чула някаква сестра да казва на Андреев, че трябвало да напишат още положителни отзиви за една от лекарките, защото някой си бил отменил часа при нея ...

Общи условия

Активация на акаунт