Вадене на мъдрец...

• 1 150 921
  • 4 279
  •   1
Отговори
# 4 260
Извадила съм всичките си четири мъдреца. Цените в София за тази процедура са средно около 200-300 лева на частно. В Токуда полуретинираните мъдреци са по 400. За да дадете 750, трябва да е нещо много сложно, разпитайте подробно какво точно плащате.

# 4 261
  • пустинята Гоби
Божке, хора без работа. И каква специалност пише, че е Андреев в регистъра на БЗС? Обадете се и питайте в клиниката, там ще ви информират. Аз от други лекари нямам впечатления, само от него и от клиниката - нова, чиста и хубава, той млад, възпитан и квалифициран. Моята зъболекарка ми каза, че е хирург, освен да лъже. В Пирогов сигурно и в хирургията работят общопрактикуващи лекари, щом обикновени зъболекари се мотат в лицево челюстна хирургия.

Не съм му адвокатка на Андреев, споделих актуален опит, който вярвам ще е от полза на някой. Аз иначе не съм ходила в тази клиника, имам си друга зъболекарка и един ендоноднт, при който ли лекувам по-специфичните проблеми.

# 4 262
Божке, хора без работа...........
Айде малко да се напънете да се въздържате в квалификациите!
Аз по-важна работа от собственото си здраве и това на близките си нямам! И да се поинтересувам на кого го поверявам, е най-малкото, което мога да направя. Проверих информацията за доктора, защото търся хирург за себе си и отзивите за този лекар бяха едни от най-актуалните в темата, а не защото съм се загрижила за вас кой ви е вадил зъба. Същевременно и цената не ми е без значение, защото се очертават няколко операции.

Това е търсачката на регистъра на Българския зъболекарски съюз, която е направено точно за да може всеки да провери кой го лекува.
https://pub.registerbzs.org/reg.php?name=&midname=&surname=&uin=&sp=&kol=0

# 4 263
Непълна информация има в тази търсачка. Проверих лицево-челюстен, за който съм сигурна, има и други специализации. Въведен е просто "Орална хирургия".

# 4 264
  • пустинята Гоби
Именно, че е непълна. Лекарят според скромната ми преценка е читав, предвид че е работил в Пирогов вероятно е достатъчно квалифициран. Показаното проучване (отзиви в Гугъл и непълен регистър) поне за мен е подвеждащо. Аз  проверих двама от най-известните ендодонти в София, че това ми беше на дневен ред, нищо не пише като специалност, значи не струват ли?

# 4 265
# 4 266
  • София
Търсих за повечето, които съм посещавала през годините, хирургия конкретно. Магдалена Шаранкова - излиза орален хирург и лицево челюстен, тя е и преподавател. Антон Козаров - орален хирург, правилно. Но за Людмил Гагов пише прекъснати права, което ме озадачава, защото според мен се справи перфектно.

# 4 267
Сигурно не си е платил членски внос към БЗС Simple Smile

# 4 268
Непълна информация има в тази търсачка. Проверих лицево-челюстен, за който съм сигурна, има и други специализации. Въведен е просто "Орална хирургия".

Първо - това е Регистър, не някакъв списък, за да е непълен. Т.е. ако не си в него, нямаш право да практикуваш. По закон лекари и стоматолози са задължени да членуват в БЛС или сътветно БЗС.

Второ - възможно е лицево-челюстният хирург е да е регистриран като лекар в регистъра на Българския лекарски съюз. Доскоро тази специалност можеше да се вземе, само ако имаш двойна квалификация (две висши образования) - и Медицина, и Стоматология. Така че лицево-челюстните хирурзи от по-старото поколение са едновременно и лекари, и стоматолози, и имат право да се впишат и в двата регистъра, съответно с различни специалности. Могат и само в единия.
Преди десетина години обаче промениха тези изисквания и лицево-челюстната хирургия стана тясно медицинска специалност, за която се изисква само завършена Медицина, а оралната хирургия стана дентална специалност, за която се изисква завършена Стоматология. Съответно по-младите или по-скоро взелите специалност са или в единия, или в другия регистър.

Трето - много стоматолози ходят на някакви семинари, квалификации, обучения и си работят определени дейности, но това е различно от специализацията по тези дейности, която е многогодишна, държат се изпити и дава много по-сериозна квалификация в съответната област. Има високоспециализирани дентални дейности, които по закон могат да се извършват само от зъболекари със съответната специалност.

# 4 269
  • пустинята Гоби
Добре е да се каже, че в регистъра има филтър “Обща дентална медицина” . Аз потърсих трима стоматолози, коментирания лекар е сред тях, дори тази специалност не стоеше до тяхното име. Те какви са? Регистъра не е пълен, това е. Само като им видиш ексела и сайта, разбираш защо.

Първо, второ, не сме на лекция, че да се обяснят сухи термини, които никой не интересуват. Имат ли специалност в регистъра всички лекари - нямат.

# 4 270
Явно не успявате да разберете смисъла на думата "регистър".... Регистър е нещо, което създава права. Няма как да си работиш и да си забравил да се регистрираш.
И "специалност" обясних какво е по-горе. Нито една специалност, включително "Обща дентална медицина", не се придобива автоматично с дипломата за висше образование. Трябва да се кандидатства за нея, да се учи и работи няколко години и накрая да се държи изпит за тази специалност. Но и не е нещо задължително. Може да се практикува стоматология и без специалност, просто нямат право да извършват определени дейности.

# 4 271
Тук бих добавила, че много стоматолози извършват хирургични и имплантологични услуги без да имат специалност, а квалификацията им се дължи на посещавани курсове. Само, че тези курсове не са равни на специалност от медицински университет, затова и ги няма в регистъра. Какви стандарти има в стоматологията в БГ е друг въпрос.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 09:33 от tristesse

# 4 272
  • пустинята Гоби
Добре, ето тук му пише специалността, според вас лъже ли, излъгал е мен, моята зъболекарка ме е излъгала и изобщо, лекарят, който се справи чудесно с ваденето на моя зъб, държа се успокояващо и професионално лъже, че е хирург, защото в регистъра, който наистина за мен изглежда непълен не е отбелязано каква специалност има, не само той, но и много други лекари - https://www.credoweb.bg/profile/73402/d-r-vasil-plamenov-andreev

# 4 273
Щом си доволна, това няма значение. Все пак подобни екстракции могат да се извършват и от общ стоматолог.

# 4 274
Здравейте, аз попитах за отзив за обикновено вадене, а не операция!
Божке, хора без работа...........
Айде малко да се напънете да се въздържате в квалификациите!
Аз по-важна работа от собственото си здраве и това на близките си нямам! И да се поинтересувам на кого го поверявам, е най-малкото, което мога да направя. Проверих информацията за доктора, защото търся хирург за себе си и отзивите за този лекар бяха едни от най-актуалните в темата, а не защото съм се загрижила за вас кой ви е вадил зъба. Същевременно и цената не ми е без значение, защото се очертават няколко операции.

Това е търсачката на регистъра на Българския зъболекарски съюз, която е направено точно за да може всеки да провери кой го лекува.
https://pub.registerbzs.org/reg.php?name=&midname=&surname=&uin=&sp=&kol=0

Общи условия

Активация на акаунт