Осмокласници 2026/2027 - тема II

• 5 787
  • 176
  •   4
Отговори
# 165
  • София
Децата с хронични и други заболявания не са надпланов прием. Те се приемат в рамките на местата по ДПП. Надпланови са - втория близнак, децата с равен бал за последното място и децата с двама починали родители. Надпланов прием може да има и в хипотезата на преместване от друго населено място и ако отговаря на останалите условия.

# 166
  • София
Децата, които са били болни и отиват на вторите дати за матура не са ли също надпланов прием?

# 167
  • София
И те могат да бъдат, да, могат и да не бъдат, ако след 4-то класиране има свободно място в училището, което искат и за което им стига бала. Но те са пренебрежима бройка - 2024 бяха 4 деца в София.

# 168
  • Пловдив
Да се включа и аз. Девойката много и хареса първият ден. Не познава никой в класа, но в часовете все още ги оставят да се опознаят. За учителите каза, че някой и изглеждали много строги. За моя изненада днес има 6 по английски в електронния дневник, пише активно участие. Но тя ходи пет години на уроци в английско училище и за нея е лесно.
Колкото до миглите моята не е престанала да ходи цяло лято с тях макар и аз да не ги харесвам. На първия учебен ден отиде без, само с гел лак и къси нокти. Но…,доста от момичетата бяха силно гримирани с нокти и мигли. От втория ден и тя е с мигли които не си личат много, къси са и с лек коректор. Тя не харесва силния грим та май ще сме така.
Това което не ми харесва е че имаше момичета с разкопчани или вързани ризи или подгънати. Това не съм разрешила дано не прихваща…..Три училища са близо едно до друго. Мнооого деца😀Да са живи и здрави!
Успех на всички!

Последна редакция: чт, 17 сеп 2026, 16:03 от мимамима

# 169
На откриването не видях нито едно момиченце с мигли, но за сметка на това, щерката беше почти единствената без нокти. Нокти се надявам да не харесва, мигли не е казала да иска, само спирала си слага ,то купихме спиралата преди 20 дни. Не се гримира. Даже едно момиченце от класа веднага й стана антипатично ,защото беше с много грим -пудра, фон дьо тен, молив, червило, имали и алтка в класа- била с черен молив . Не знам какъв признак е това,не разбирам. Обаче, на, не мога да се оправя с късите поли или панталони. Не иска да носи нищо друго, освен поли гологъзки. Слага си някакви кремове ,обаче, 2 ме е накарала да й купя, един за вечер и един за сутрин, вечерния е против пъпки, сутрешния със СПФ . Много я е страх да не почернее. Не се бях сетила ,че понеже не носи грим, няма и пъпки. Но не е много така, аз не се гримирах до 20г, а си бях торта с орехи като пубер. После като се гримирах пък нямах вече пъпки. До кожа си е. Някои дечица си влошават положението,може би, но на тази възраст ги разбирам, срам ги е.

# 170
  • Пловдив
Прибра се от училище, каза, че са правили забележка на всички са разкопчани и вързани ризи 🙂Това е добре, да си знаят как да ходят.

# 171
Това с почерняването и аз съм го чувала, при това от момчета. Нямало да стои на слънце, щял да заприлича на ман...л. Мода ли е, не знам, но не се увличат по загар. За разлика от нас, дъртите, поне аз нямам нищо против за себе си. То си личи кога си мургав по природа, кога от слънце и кога от махалата.

# 172
Ами не всички, моята специално иска загар и си го постигна.
Никак не й харесвал класа, нито училището. Дано свикне и си промени мнението.
Някои били 'забили', тя нямало да стои до 'зубар', момчетата били грозни. Disappointed

# 173
Какво нещо е модата - връщаме се към времената на аристократките и на плантаторките от американския юг. Винаги с шапки с периферия и чадърче заради слънцето. А преди не толкова много години то на абитуриентски бал не се ходеше без 5-10 сесии в солариум, т.е. със силен тен.

Само проблемът с вит. Д си остава. Толкова много хора, включително деца, са със силен дефицит на вит. Д.

Всичко това полусериозно-полу на майтап го казвам.

# 174
Така е. Смятам, че е заради азиатската култура. Поне при щерката категорично е заради това. А дори не може да стане изобщо като от малцинствата, защото е толкова бяла че какъвто и тен да има, пак е бяла. Като стана въпрос за хора от малцинствата, днес ми стана много смешно - в класа на голямата щерка, 9 клас, дойде едно момче от Турция. С български корени,но български не знае. А класа, ако не съм споменавала, е с едно българче -моята щерка, другите с българските имена са цигани, а с турските -турци. Обаче, циганите турски не знаят. Но знаят английски,поне момчетата. И стана много весело - в България циганин говори на турчин на английски, хахаха. Глобализъм от най-чист вид. Защото момченцето от Турция английски знаеше. И те така. Не знам как ще се справя детето, никак няма да му е лесно, но се надявам да научи български до края на 9 клас. Винаги ми е било чудна като отидеш в чужбина с голям ученик как се оправя в училище. Но явно се оправят.

# 175
  • София
Успешна учебна година на всички!
При нас няма никакви притеснения, направиха си Инстаграм група още лятото, запознаха се, с някои и на живо. В момента са на зелено училище, пак за запознаване и сприятеляване. Малко момичета са, но е в "мъжко" училище и дори в последните години бройката момичета доста се е увеличила. Не че и в предишния клас бяха много момичета, беше в математическо училище, свикнала е да са повече момчетата. Изкуствени мигли и някакъв особен грим не слага, но с вида на ноктите си ме побърква и постоянно водим преговори да намали дължината.

# 176
Antisneji, ако не се лъжа сте от Пловдив? Къде е гимназията в града, в която има само едно българче? В смисъл в кой квартал?
Моята е с мигли, нокти и къси гащи, които преди години биха минали за бански. Ми не мога да се преборя. Надявам се в един момент да й омръзне.
В класа ни има дете, което е три години по-голямо. 🙄. Все още не разбирам каква може да е причината.

Общи условия

Активация на акаунт