Осмокласници 2026/2027 - тема II

• 15 865
  • 374
  •   1
Отговори
# 360
На ДСК, даже получих съобщение.

Последна редакция: пн, 05 окт 2026, 09:42 от gigi-gagi

# 361
Фортуна, здрава, щастлива и успешна да е дъщеря ти.

# 362
  • София
Фортуна, жива и здрава да е наборката. Много успехи ѝ желая!

# 363
  • София
И ние ще трябва да правим банкова сметка на набора. Вчера си търси вкъщи портфейла, а той в раницата. Има вътре в него apple tag и като го потърси през телефона издава звуков сигнал, ама трябваше майка му да се сети, хем съм зле с технологиите😀
Записах го на испански в малка група, учителката е испанка и не знае български, ще се оправя някак си, имаше вече един урок.

# 364
@Fortuna- най- добри пожелания за РД на дъщеря ти и от мен!
@Michelle- браво на детето, наистина да си купи нещо за спомен с първата заплата и да има много успехи там, където се е насочила!

При нас започна вече многото учене, даже и на консултации ще ходи днес. Не ми се вярваше, ама се чух да казвам уикенда- хайде стига с това учене, излез навън малко Grinning

# 365
И при нас изискват банкова сметка. Дъщеря ми чула, че повечето деца са им нправили в Уникредит. При мен пък колежките ползваха услугите на ДСК.

# 366
  • shumen
При нас също искат банкова сметка за стипендиите.
Моят преди малко писа,че в училището им има сигнал за бомба и са ги евакуирали в градската градина.

# 367
Честита да е рожденичката!  Много здрава, щастлива и успешна да бъде и поне мъничко послушна Grinning При нас въртележката започна и наборката почна да ме ядосва. Днес имаха и бомбена заплаха ... в петък евакуация.... въобще. Немският уж върви, но я помързява да учи думи според мен и още не понаучила кое как се чете.

# 368
Честити да са везничките - живи, здрави и справедливи! Cake Нашият човек е към края на зодиака, та още не мислим нито за лична, нито за собствена банкова карта. Не съм питала в училище, но при непредставяне на банкова сметка на малолетен нали не се счита, че няма да си търси стипендията? Нямам намерение да си губим времето с две карти, едната от които ще е за прекалено кратък срок. Получавал е неведнъж еднократни стипендии, но винаги са превеждани по моята сметка, за месечните нямам представа възможно ли е до навършване на 14 г.

# 369
Обикновено имат срок за подаване на декларации за стипендии. Ако се изпусне, се подава чак следващия, значи втори срок. Мисля, че така е навсякъде.

# 370
  • София
Detelina, трябва със сигурност да подаде заявление за стипендия,  което предполагам е направил. Доколкото знам тези стипендии нямат право да превеждат по сметки на родители,  но трябва да има вариант в брой при касиер на училището. Те (в училищата) гледат да избягват този начин понеже си е разправия за много ученици,  но за няколкото 8класници на 13 г.  без сметки се справят.  Ето, при нас си е официално обявено, че така процедират.

# 371
  • пустинята Гоби
И моят син е 13 и дори не знам ще получава ли стипендия, критериите не са обявени никъде. Няма да вадя сметка, докато не навърши 14, че така или иначе съм му обещала да му направя карта. Той завалията къде ли харчи, с алайнери е и не иска да ги сваля в училище, седи гладен до 14:30, когато се прибира озверял.

# 372
  • София
Честита да е рожденичката, здрава и много щастлива да е!

Magenta2022 , ако сте в София, ще споделиш ли къде записа наборчето на испански? Аз докато се на чудя между Сервантес и Иберика, изпуснах срока, тази седмица са започнали уроците. Не пречи все пак да звънна да питам, че и двете са му близо до училище.

# 373
  • shumen
За декларациите за стипендии има срок за подаване.При моят срока пишеше от 1 до 30.10.на самата декларация.
Jsed,и при нашите вчера имаше бомбена заплаха и ги бяха евакуирали.Стояли са 3 часа в градската градина да чакат да ги върнат в училище да си вземат раниците.
По Философия са с директорката нашите и яко се учат уроци и пишат домашни.Сега за другата седмица имат да напишат и отговорят на един философски въпрос какъвто те си измислят.

# 374
  • София
Честита да е рожденичката, здрава и много щастлива да е!

Magenta2022 , ако сте в София, ще споделиш ли къде записа наборчето на испански? Аз докато се на чудя между Сервантес и Иберика, изпуснах срока, тази седмица са започнали уроците. Не пречи все пак да звънна да питам, че и двете са му близо до училище.
Пиша на лични ей сега.

Общи условия

Активация на акаунт