Ако мъжът изкарва повече пари, има ли право да решава повече вкъщи?

• 984
  • 67
  •   7
Отговори
  • София
Таз вечерната  тема на маса с приятелки.
Едната каза - аз се съобразявам, все пак, той изкарва парите.
Ние в цайтнот. При все, че тя е ужасно успешна дама с висок доход, с лично имущество, което се разраства.
Съобразяване с неговите желания, емоции, щения, без никаква съпротива.
Питахме защо- защото е мъж?!

# 1
Звучи като нормално функциониращ брачен съюз.

# 2
  • София
Защо мислиш така, Аморе?

# 3
Въпрос на комуникация и договорка във връзката. Решения взема този, който взема по-добри решения - а не този, който взема по-голяма заплата.
Негласният консенсус е, че в повечето успешни връзки/семейства това е жената.

# 4
Може би пък той се съобразява с нейните желани така, без съпротива, с ентусиазъм? Но пък това мирише на либоф, сигурно има по-нормално обяснение.

# 5
Това някакъв майтап ли е? Даже не знам какво да кажа...😮

# 6
Защо мислиш така, Аморе?

Защото дамата и нейният съпруг не допускат, че е възможна друга парадигма на семейните отношения.

# 7
Какво значи да “решава повече”? Решенията се взимат от двамата на базата на някаква логика и аргументи. Ако аз искам розов диван, а мъжа ми зелен, ще видим кое пасва повече на интериора, кое се поддържа по-лесно и други такива практични и обективни фактори, но да се съглася да вземем зелен само защото той носи повече пари вкъщи е нелепо според мен.

Не ми харесва идеята за доминиращ в двойката, ние сме партньори и би трябвало да действаме в тандем. Той носи повече пари, но аз имам повече време за чистене и поддръжка, никой от нас не допринася по-малко, за да има по-малко право да бъде чут и взет под внимание.

# 8
Взима да ми харесва този форум!Как ви хрумва тези теми ?Но дава повод за размисъл темата .До колкото знам в Исляма (имам познати жени  женени за мароканци),на мъжът парите са общи ,а на жената си са нейни .Но това е българската действителност.

# 9
  • София
Мистифицирайки синдромите на паранормалната индукция - сигурно да.
И разбрах, че не може всеки да внася изменения в солидната ѝ тенденция.
Обаче за мен е хем волево, хем убийствено.
Това не е жена с дефицитни средства.

# 10
Най-много разбират от семейни отношения с мъж тези, които не живеят с мъж.
Най-категорични са.
Поне във форума.

# 11
  • София
Най-много разбират от семейни отношения с мъж тези, които не живеят с мъж.
Най-категорични са.
Поне във форума.
Като живееща с мъж, какво би споделила?

# 12
  • Melmak
Аз в такова семейство съм израснала. Като възрастен сега, разбирам защо е било така.
За това ще кажа, зависи от двойката. Ако са добре в тази динамика, няма какво да ги мислим.

# 13
  • София
Аз в такова семейство съм израснала. Като възрастен сега, разбирам защо е било така.
За това ще кажа, зависи от двойката. Ако са добре в тази динамика, няма какво да ги мислим.
Нямаше ли шумен развод?
Какво да не го мислиш…

# 14
  • Paris, France
След решението му да ме сложи в къщата си, правото му на решения е (почти) изчерпано. Той важното решение го е взел.

Аз съм колеблива, аналитична и предпазлива и не обичам да вземам важни решения. Винаги се допитвам до мъжа ми, майка ми, децата ни, приятелите ми. За съжаление и ММ непрекъснато ме пита за всичко.

Според мене решения, които касаят двойката трябва да се вземат и от двамата, независимо кой колко пари носи.

Общи условия

Активация на акаунт