Ако мъжът изкарва повече пари, има ли право да решава повече вкъщи?

• 7 859
  • 512
  •   5
Отговори
# 240
  • София
Естествено, че ще се акцентира върху казаното от мен, но уважаемата потребителка тълкува нещата грешно и неправилно, така целенасочено вкарвайки грешно заключение.
Написах ясно НАРАВНО с жената.
Да, ако един мъж прави всички типично женски неща наравно с жената е чехльо и лешник.
Което не изключва мъж да помага, да сменя памперси, да е част от всички домакински процеси.

Ако един мъж е в жилището на жената или осигурено от нея, или родителите и помагат финансово, естествено, че жената ще е водещата и мъжът ще се съобразява с нея.
 Нали това е темата, който допринася повече, той има повече право да изисква и да казва.

Всъщност много по-нормално е мъжът да участва наравно, вместо само да отчита дейност с някаква неясно каква като количество и качество "помощ". И това го прави отговорен мъж и баща. За разлика от някой, чието мъжество се изразява в това да внимава да не свърши повечко задачки вкъщи, че да не вземе да му окапе патокът. Ако мъжът иска да не участва в тези опасни за негото мъжество задачи, тогава трябва да изкарва не повече от жената, а да покрива целите финанси. И това не му дава право на два гласа, а просто изрявнява приноса и му дава възможност да не участва в това, в което явно не желае.

# 241
Така е, но има мъже, които са от по-бедно семейство от жената, по-необразовани, по-малко изкарващи.
Да, чехльовци са, но това не е важно, ако жената си го обича и си го иска.
И ако се разбират и си разпределят задълженията и ако той се съобразява повече (защото в случая независимо жена или мъж, изкарващият парите има повече право да решава).

Обясни защо да се обичат, ако си разпределят задълженията така, че жената поема повече битови и семейни ангажименти от бедния си, необразован и мързелив мъж? Той какво точно прави, каква е неговата роля?

# 242
  • Шоплука
Ангеле, алгоритми имат програмите дето ги пишеш на Pascal.
Не хората. Нито мъжете, нито жените. Те се движат от много неща, хормони, инстинкти, родова памет, подсъзнание, съзнание, его и прочие.
Това е необятен океан, необятен, където каквото променливите са повече от колкото можеш да ги разбереш.

# 243
Всяка двойка си рещава защо са заедно, колко се обичат и какво харесват един в друг и дали ще продължават да са заедно.
Половината връзки се разпадат от изневери или липса на страст и желание, а другата половина от липса на пари, в МЪЖА.

# 244
Всяка двойка си рещава защо са заедно, колко се обичат и какво харесват един в друг и дали ще продължават да са заедно.
Половината връзки се разпадат от изневери или липса на страст и желание, а другата половина от липса на пари, в МЪЖА.

90% от двойките с деца се разпадат, защото мъжът не допринася достатъчно сумарно финансово и нефинансово, и жената осъзнава, че сама ще ѝ е по-лесно. Изневярата въобще не е такъв проблем.

# 245
Аз искам да се запозная с мъж, който има много по-голям финансов принос от жена си и участва в домакинстването и отглеждането на децата Simple Smile

Ме щеше да е хубаво да те запозная с моя, но той няма да иска.

Допускам, че тогава си красива доста над средното. Тогава бих искал да се запозная с теб, честно Simple Smile)

Не мога да разбера кое е лошото в разсъжденията ми?!

Аз искам да издигна приноса на жените да не се чувстват толкова зависими от изкарващия повече пари мъж... и пак съм Черен Петър.

Споменавате уважението, да, аз съм твърдо за уважението. А мъж, изкарващ повече от жена си, не заслужава ли уважение?

Отдавна питам в темата - какво трябва да стане, ако жената е тази, която изкарва повече от мъжа си? Искам да прочета колко сте за равенството между половете. Защото отговорът на този въпрос ще даде и основната линия на отговор на другия.

Ок, ако жената изкарва повече от мъжа си, какво да прави мъжа и, освен да и целува д****о?!

# 246
  • Шоплука
Ханасе - една жена да има обичащ я мъж, съвсем не е нужно да е красива над средното.
Нали ти казвам - живите хора не са като тия дето ги гледаш във видеоигрите.

Нали ти обяснихме вече, че равенство между половете няма, има равенство в гражданските права на гражданите на една държава. Това е равноправие в достъпа до работни места, образование, право на глас и място на живеене, без оглед на пол, религия, сексуална ориентация.
Толкова ли не схвана?
В политологията това се нарича равенство в достъпа.
Полово равенство няма и никога няма да има, както и биологично равенство.

Бота ви е много зле.

# 247
  • София
Скрит текст:
Аз искам да се запозная с мъж, който има много по-голям финансов принос от жена си и участва в домакинстването и отглеждането на децата Simple Smile

Ме щеше да е хубаво да те запозная с моя, но той няма да иска.

Допускам, че тогава си красива доста над средното. Тогава бих искал да се запозная с теб, честно Simple Smile)

Не мога да разбера кое е лошото в разсъжденията ми?!

Аз искам да издигна приноса на жените да не се чувстват толкова зависими от изкарващия повече пари ъж... и пак съм Черен Петър.

Споменавате уважението, да,, аз съм твърдо за уважението.
А мъж, изкарващ повече от жена си, не заслубжав али уважение?

Скрит текст:
Отдавна питам в темата - какво трябва да стане, ако жената етази, която изкарва повече от мъжа си? Искам да прочета колко сте за равенството между половете. Защото тговора на този въпрос ще даде и основната линия на отговор на другия.

Ок, ако жената изкарва повече от мъжа си, какво да прави мъжа и, освен да и целува д****о?!
Разбира се, че заслужава уважение. И по-малко да изкарваше, пак заслужава уважение. Говоря при нормални хора и отношения. Но темата не е за уважението, а за подчинението.

# 248
Ханасе - една жена да има обичащ я мъж, съвсем не е нужно да е красива над средното.
Нали ти казвам - живите хора не са като тия дето ги гледаш във видеоигрите.

Нали ти обяснихме вече, че равенство между половете няма, има равенство в гражданските права на гражданите на една държава. Това е равноправие в достъпа до работни места, образование, право на глас и място на живеене, без оглед на пол, религия, сексуална ориентация.
Толкова ли не схвана?
В политологията това се нарича равенство в достъпа.
Полово равенство няма и никога няма да има, както и биологично равенство.

Бота ви е много зле.

Значи схващам, че няма равенство в половете и жената винаги решава повече, независимо дали изкарва повече или по-малко от мъжа си.

Това е откровено. Целта на темата е да се принизят и опровергаят всякакви интерпретации, че жената може да се съобразява с мъжа, дори и когато той очевидно изкарва доста повече от нея.

Но... в реалния живот има всякакви примери...

# 249
Пак грешно тълкуване, в темата се казва, че тя се СЪОБРАЗЯВА, а не че се покорява и подчинава.
И като я питали защо, тя е казала, защото е мъж и защото изкарва повече пари.
Което е напълно логично. И дори не защото е мъж, а просто защото чрез парите си дава повече лукс и екстри на семейството си.

# 250
  • София
Ако жената изкарва повече от мъжа си, двамата вземат решенията.
Ако мъжът изкарва повече от жена си, двамата вземат решенията.

# 251
  • France
Не се ли уморихте да храните трола?

Точно за големите неща е важно да бъдат обсъдени и от двамата. Например колата. Ок, ММ ще я кара и той я купува. Обаче аз ще се возя, нали? И ако купи нещо за 50-60К ще ги извади от семейния бюджет и няма да съм съгласна. Предпочитам наполовина по-евтина кола, но тези пари да бъдат вкарани другаде - като в ремонт на пример.

# 252
Това е утопия.
В света няма равенство, никога не е имало и никога няма да има!

# 253

Добре казано - това е равенство между половете!

Има ли все пак някой по-голяма тежест, напр. 1,5 гласа срещу 1?

# 254
  • France
Това е най-хармоничният и нормален начин. Но обикновено единият се скатава, а другият обича да тупа с юмрук по масата

Общи условия

Активация на акаунт