Ако мъжът изкарва повече пари, има ли право да решава повече вкъщи?

• 16 240
  • 942
  •   8
Отговори
# 900
Горките, сигурно по цяла нощ не спят ,защото друг мъж командва жена му !Тая мръсница ,даже и го слуша !Това е грубо поругаване на мъжката чест ,че друг управлява неговата собственост (и то без проблеми).Жени ,дали осъзнавате че мъжкото его е толкова чупливо, че добре ,че избрах на времето да бъркам бетон ,отколкото мъжки мозък .

# 901
Те умните хора затова са го измислили от хилядолетия - жената за дома и семейството, мъжът - за работата. Това е логиката откакто свят светува.

Ако някой си въобразява, че може за дълго да промени това, няма акъл в главата... Simple Smile

# 902
  • София
Работата в дома демек не е работа? 🫪
Или жените не са работили през тези хилядолетия?
Изчерпаха ми се емотиконите.

# 903
  • София
Те умните хора затова са го измислили от хилядолетия -
За кое са го измислили от хилядолетия? Не разбрах на кого/на какво отговаряш.

# 904
Слаби са ни законите в България. Ето ,защо това в България е необходима сериозна общност на феминизма .Четах статия в DW ,как в Испания мъжете които са осъдени за домашно насилие, защото мъжът и е забранил да работи се увеличава. Много жени не  осъзнават ,че ако мъж ти каже ,ще ядем тая нощ пица ,защото аз изкарвам парите е вид контрол. Защото да си домакиня и да му възпитаваш децата също е работа. А ,това че жената слуша шефа е нищо друго освен болно его ,че друг командва неговата собственост .Ето ,защо жени работете!Да работиш, си е власт защоне не зависиш от болни мъжленца .

# 905
Това е най-странната дискусия, която съм чела от доста време.

# 906
Ако това ще доведе до цяла армия от жени строителки да наливат бетон по 12 часа на строежите, аз съм с две ръце за феминизма. Ама нещо не съм сигурен, че точно за това са си мечтали суфражетките преди 100 и повече години

# 907
Ако това ще доведе до цяла армия от жени строителки да наливат бетон по 12 часа на строежите, аз съм с две ръце за феминизма. Ама нещо не съм сигурен, че точно за това са си мечтали суфражетките преди 100 и повече години
А ,и на всичкото отгоре съм красива .

# 908
Начинът на живот, устройството на отношенията мъж-жена.

Аз започвам да проумявам логиката. Как ако обичаш, ако си свързан с някого - напр. при уговорените бракове - от дете или юношество, ако сте предназначени един за друг, как ще опитваш изобщо да даваш част от силата си, вниманието си, желанието си, усърдието си за друг(и)?!?! Как ако принадлежиш на общността на семейството, на дома, на чистите отношения, на взаимното уважение, на зачитането, на честта и достойнството, ще дръзнеш да си помислиш, че част от теб ще се конкурира или сравнява с външни, чужди хора?! Как ще даваш част от престацията си на чужди хора?! Имаш ли капацитет за това, можеш ли да носиш последиците от това, можеш ли да опазиш дома, семейството, честта, достойството от външно вмешателство?! Ако даваш част от себе си на външни, чужди хора, как ще градиш и съхраниш светостта на дома, уюта, интимността, близостта, взаимността с човека, отреден/ предназначен за теб?!...

Това са въпросите, на които хората са дали отговор преди хиляди години.

Не очаквам много смислени съвременни отговори.

# 909
А аз очаквам да излезеш от килера и да се спре с тези архаизми.
Ама, има да почакам.

# 910
Чакай да си светна газената лампа Simple Smile

# 911
  • София
А ако този начин на живот и отношения с хилядолетия са били тъй прекрасни и хармонични, защо според теб жените започнаха да се борят за свободата и правата си и защо сега не искат да ги "дадат" обратно в името на семейната идилия? Може би защото такава "идилия" никога не е имало или по-точно - имало е, но само за вас?

# 912
Газовата лампа.
Добре, че сме жените, че и на грамотност да ви учим. Писна ми.

# 913
А ако този начин на живот и отношения с хилядолетия са били тъй прекрасни и хармонични, защо според теб жените започнаха да се борят за свободата и правата си и защо сега не искат да ги "дадат" обратно в името на семейната идилия? Може би защото такава "идилия" никога не е имало или по-точно - имало е, но само за вас?

Това е интересен въпрос. Гледали ли сте биографичния филм (сериал) за Бриджит Бардо? Една от първите и най-изявените феминистки в Европа и света. Тя става такава като форма на бунт срещу консервативните си католически родители. Били са я като малка.

После филмовата индустрия буквално я използва, тъй като става много известна с красотата си и показване на женска плът на екрана. Тя има 3 - ако не се лъжа - опита за самоубийство. Ражда дете и не го поглежда, отчуждена е от сина си.

В края на живота си стана известна с грижата си за животните. Самотата вкарва животните в живота.

Иначе в по-глобален план причината е индустриализацията и урбанизацията, от там - работната ръка, оттам - жените да работят. Съветската система също дава тласък с крайно социалистически идеи за равенство (неефективни).

# 914
Щом даваш Б. Б. за пример, значи си бая дърт. Simple Smile
Тя е самотна невротичка. Не е никакъв коректив.
Жените дето залитат в крайности да тачат повече животните от хората, си имат проблеми. Не са наш проблем, та да се чувствам виновна, валидирана или каквото там целиш.
Самотници мъже и жени – бол.

Общи условия

Активация на акаунт