Тибетска гъба

• 136 428
  • 732
  •   1
Отговори
# 255
Тъй като се подготвям за пристигането на гъбата у дома, може ли да питам по-добре в пластмасов или в стъклен съд да се прави кефира?
Мерси предварително

# 256
Според мен в стъклен, защото не се знае каква може да е реакцията на пластмасата с киселината на кефира. Добре е да се разбърква и прецежда с пластмасови прибори, но там контакта с кефира и гъбата е много кратък и се предполага, че е безвреден.

# 257
И никой не ми отговори , колко време без мляко ще е оцелее?

# 258
Тъй като се подготвям за пристигането на гъбата у дома, може ли да питам по-добре в пластмасов или в стъклен съд да се прави кефира?
Мерси предварително
Аз използвам пластмасова кутия и за подквасването и за съхранението на млякото.
Искам да подчертая че кефира не е задължително да се прецежда.
Не е нужно да се оставя да се отдели на 2 слоя и да става газиран, полезните свойства на кефира са проявяват първите 24 часа и с по малко количество гъба.

# 259
Роса, в нета има инфо за това, до две седмици, после трудно се активира. Може да я замразите и когато ви потрябва я размразявате на втория ден може да пиете кефир.

# 260
ETO КАКВО ПИШЕ ЗА ЗРЕЕНЕТО НА КЕФИРА, НА МЕН ТАКА МИ СТАВА КИСЕЛОТО МЛЯКО...
Зреене на кефира. Защо е добре кефирът да узрее?
Нетърпеливите пият кефир веднага след прецеждане и отстраняване на гъбата. Преобладава обаче мнението, че зреенето подобрява вкуса и увеличава количеството на някои определени витамини от B групата, както и количеството на въглеродния двуокис и алкохола. Препоръчва се след прецеждане и отстраняване на кефирните зърна така полученият кефир да се остави да узрее в хладилник или на стайна температура най-малко още 24 часа. Допълнителното зреене на кефира след прецеждане и отделяне на кефирните зърна е особено полезно за хора, които искат да намалят лактозата поради лактозна непоносимост След втория ден на зреене количеството на фолиевата киселина се увеличава най-малко с 116 %. В Кавказ кефирът е бил подлаган на допълнителна вторична ферментация за доузряване, като понякога към него са добавяли малко количество прясно мляко и корен от Снежна Роза (Rhododendron caucasicum). Съхранявали са кефира в бъчви или глинени съдове, като са го затваряли плътно до получаване на силно газирана напитка, която е и с по-високо съдържание на алкохол.

# 261
Само да подчертая че това което наричат кефир на кавказ повечето хора в бг нямаше и да го помиришат, така че имайте го на прадвид.
На каваз много често кефира го разреждат с минерална вода (при тях е доста газирана) и наричат това айран, и това съпруга ми не можа да тури в устата Simple Smile

# 262
Търся от индийския ориз, ако някой може да услужи, ще съм много благодарен. Даже ще почерпя.

# 263
  • София
Имам много кефир за раздаване, ако някой иска- 0899838709- Люси. В София съм.

# 264
Сори на всички на който обещах гъбата, просто в момента не мога да излизам.

# 265
Изобщо не се притеснявай Simple Smile
Аз намерих от една мацка от София, тъй че отпадам като ангажимент. Само пиши да знам със сигурност, че не си я пратила и да взема от нея. Ще чакам на лични.

Мерси много и бързо оправяне.   bouquet

# 266
Не съм пращала на никой Embarassed
Много ми е низко налягането тази седмица и ме е страх да не падна някъде Sick

# 267
Po-dobre stoi vkashti i ne riskuvai. Barzo ozdraviavane   bouquet

# 268
Здравейте,
Отдавна търся това чудо и моля всеки, който има от тази гъба в излишек да ми продаде.
Ще се радвам,ако някой отговори на молбата ми.

# 269
delusions,
мога да ти дам сушена гъба с упътване как да я активираш. Напоследък никой не искаше така, че съм я изсушила цялата. Разбира се не става въпрос за продаване, подарявам я.

Общи условия

Активация на акаунт