Тибетска гъба

• 136 362
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
  • Ямбол
мила аз имам,пиши от къде си да ти пратя.

# 586
  • Бургас
сега пак ли отвън я държите? аз я слагам в хладилника, но много бавно става кефира.

# 587
  • Ямбол
аз нна обяд и сменям млякото и вечерта я прибирам в хладилника до следващия ден на обяд.

# 588
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
Защо става така с гъбата ми ?   Около 2 сл гъба държа в  300мл мляко -от сутрин до сутрин -резултата е много хубав гъст кефир . От 2-3 дена обаче имам проблем до вечерта млякото е ок но на сутринта вече е гадно -от дъното до средата на буркана има вода а млякото е редичко също като вода не е гъсто както преди ?  Някой знаели защо става така ?

# 589
  • София
Определено е от жегата,и при мен седи течно и гадно, дори да го държа в хладилника- явно прясното мляко не е добро и се скапва /ползвам домашно краве/.

# 590
Момичета гъбката не е виновна......Много е горещо за да се държи навън да подквасва.....
Оставете я във вода за една седмица във хладилника да почива......После пак подквасвайте с мляко но вътре в хладилника....По-бавно ще става,но поне няма да вскисва и лигави.....

Люси,млякото ти щом е домашно не е от него....С домашно най-хубав кефир става.....

# 591
аз си търся гъба и ще се радвам, ако някой от Пловдив има, за да се разберем Simple Smile

# 592
Има ли някой от Видин? Търся такава гъба Simple Smile

# 593
аз си търся гъба и ще се радвам, ако някой от Пловдив има, за да се разберем Simple Smile

ТУК newsm10

Аз пък търся някой от София!

# 594
Аз търся такава гъба за майка ми,която е в Сливен.Дали има някой ,който би се съгласил да изпрати по пощата.Тя има големи проблеми със стомаха и трудно пътува.

# 595
  • Sofia
Сега по жегите май не е добре да се изпраща по пощи....все пак са си 2 дена път. Аз имам за даване гъба,от София съм.

# 596
  • Ямбол
да,аз също на ЛС отговорих на
snasho

# 597
Някой знае ли как се прави извара от гъбата ?

# 598
  • Ямбол
да споделя мое откритие за гъбат.Понеже отсъствах от дома за 1 седмица,и за да не загубя гъбата я замразих заедно с малко мляко във фризера.
Като се прибрах,размразих,извадих я,млякото беше като пресечено,а гъбата си стои като преди твърда.

# 599
Някой от Варна да има за подаряване  Embarassed?
За децата е ,4е много ми боледуват.
В4ера ваксина,днес накашляат.
Ве4е ще се гръмна. Confused
Всеки месец по4ти  са на антибиотик и сега търся алтернатива да засиля малко имунитета им.

Общи условия

Активация на акаунт