Лоши отношения в семейството

• 2 161
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
Има и друг вариянт, жената да е в чужбина. Според мен ,трябва да я притеснява насилието, а не това че не спи при нея .Авторката,а и други жени трябва да са на ясно ,че мъж който обича не избягва жената която обича, особено ако му е родила наследник.

# 16
Ако всички, които обвиняваха момичето за бездействието и чакането й, й предложеха подслон за една година поне, може би щеше да има по-голяма полза, но уви.
Авторке, прочети за реакцията fight, flight, freeze. Това е автоматична реакция на тялото и нервната система при опасност. Когато опасността или несигурната ситуация е продължила твърде дълго, тялото изпада при някои хора в постоянен freeze модел, който често се тълкува като пасивен, невъзможност за взимате на решения. Той най-често се проявява, когато усещаме, че няма изход - не можем да се “бием” и не можем да избягаме (включително чрез плач). Разрови в душата си, започне да водиш личен дневник и да описваш емоциите си, преживявания и отговорът сам ще дойде. Само ти можеш да разбереш какво искаш, стига да не се страхуваш от отговора, който напира отвътре. Ако си в непосредствена опасност, отиди в кризисен център или близки. Това поне е временно решение. Първата крачка си я направила и си готова да търсиш подкрепа, така че те поздравявам. Иска се сила и за това. Друг съвет, който мога да ти дам е на един лист да напишеш всички хвърчащи мисли и страхове в главата ти. Ти са като ураган в теб и дори само да ги изпишеш като имена към хвърчащи птици (аз ползвам прилепи 😅) ще ти помогне да го овладееш.

# 17
Значи,отношенията са лоши.Той я бие,тя забременява,той пак я бие.
Тя се кахъри,че не спи при нея. Какво да кажем по въпроса

# 18
Страхуваш се да го напуснеш, защото нямаш никаква подкрепа от никого и те плаши иеизвестността. Съвсем разбираемо е, всеки би се чувствал така, ако няма при кого да отиде и няма близки да помогнат с каквото и да е.
Мисля, че добрият съвет е да се свържеш с Анимус - писаха ти го вече.
https://animusassociation.org/
Ще се посъветваш с тях, ще видиш какви са възможностите и тогава ще решиш. Никой не казва ей сега и веднага да бягаш, но не отлагай. Започни да действаш, защото не се знае кога мъжът пак няма да е на кеф и да продължи с побоищата.
Мъж, който веднъж е ударил, ще удари пак - така казват старите хора и са прави.

# 19
Побоят е насилие. Нито промените в тялото ти, нито грешките, които смяташ, че си допуснала, го оправдават.
Ако има човек, на когото можеш да се довериш, кажи му ясно, че е имало побой и че се страхуваш. Ако няма такъв, потърси организация за подкрепа при домашно насилие или кризисен център, откъдето могат да ти помогнат да подготвиш безопасно излизане с бебето. Ако се боиш от реакцията му, не обявявай предварително намеренията си и не води този разговор насаме с него.
    Фондация „Асоциация Анимус“ — 0800 18 676 (безплатно, денонощно) или 02 981 76 86.
    Асоциация „Деметра“ — 0700 40 150.
    Национален телефон за правна помощ — 0700 18 250
    Фондация „Будителките“ — ресурси за безплатна правна помощ, включително контакти на адвокатски центрове по градове.

Успех!

# 20
Ако всички, които обвиняваха момичето за бездействието и чакането й, й предложеха подслон за една година поне, може би щеше да има по-голяма полза, но уви.

На вратата ни не пише "приют" - има си места и служби специално за такива случаи - горе ги постнаха някъде тях. Не видях някой да я обвинява.

Не е гледала като е избирала - случва се, тука по 30 такива теми на ден има. Ся като възрастен ще се наложи да измисли и как да си оправи положението, понеже с бебе не може просто да си кажеш "евал съм го, по- добре да спя под някой мост".

Хората, ако сами се "обвиняваха" по- често, нямаше да стигат до подобни ситуации - саморефлекция се наричало според гугъл, когато от време на време си казваш "уау, аз явно съм невменяем, за да стигна до тва положение".

# 21
Побой над бременна жена е най-голямата възможна гадост.
Разбирам страховете да си сама, но са дали телефони на организации за подкрепа. Обади се, потърси помощ, за да се махнеш. Не искаш ти и дъщеря ти да живеете с насилник. Утре и на нея може да посегне.

# 22
Авторката ще пише ли отново?

Дано да не е от онези случаи, в които тя се влюбва в "силния", работещ и трениращ мачо, който има зад гърба си си цялата фамилия...

И да избяга от него, може би трябва да промени вкуса си и да поправи грешките, за които тя самата споменава, за да не попадне на следващия насилник.

Ако харесва подобни мъже, те мирни и послушни няма да седят. Даже в случая партньорът и дундуркал бебето за малко.

....Авторке - освен че той не спи при теб, защо се карате, какви са поводите за скандали? Кое не ви устройва един-друг?

# 23
Джа̀нъм,
Страшно много жени съществуват в домашно насилие цял живот .
Незначителен процент се измъкват , и то , още след първия удар / заплаха .
Тези , които чакат , обикновенно е до гроб …
Темата с домашното насилие е чудовищна .
Но жертвите обикновено Не желаят да напуснат насилника, а търсят … други съвети и решения .
И са като слепи и глухи за варианти за спасение .

Жените , на които може да се помогне са избягали , голи боси дори , без пари , с бебе на улицата ако щеш , а не разсъждават защо какво и как да върнат “ мъжа “ в спалнята си .

Помага се на човек , който сам си помага и има нужда от още малко подкрепа .

# 24
Това е гадна тема. Сещам се за една история ,когато живеех в Германия. В апартамента дойде да живее българска двойка ,на третата вечер чуваме карането ,а на втората седмица той започна да я бие .Една сутрин се събудихме и тя беше с гипсирана ръка ,цяла нощ са били в болница. Като попитахме, какво е станало-уж ,паднала в банята .Една нощ просто не издържах и викнах полиция, защото я чувах как крещи от тяхната стая .Моята стая беше до нейната, и си личеше че той и блъска главата в гардероба. Накрая стана така ,че тя мен обвини ,че съм викнала полиция !Добре че ,хазайна ме защити и каза всичко пред полицията .Разказвам ви това ,защото съм съгласна, че някой хора просто не искат да бъдат спасени, особено жени .Предпочитат финансовото удобство, дори да ядът бой.

# 25
  • Шоплука
То за мазохизма лечение няма

Общи условия

Активация на акаунт