Отговори
# 60
Смятате ли, че имате право да застрашавате живота на другите пациенти в интензивното?

Като ще задаваме едни и същи въпроси...
1) Ако посещенията не са възможни, трябва да има алтернативни начини за връзка (обаждания, писма). 2) Защо в други държави посещенията не застрашават живота на останалите пациенти, докато у нас го застрашават?

# 61
  • София
Едни слушалки и видео разговор по Вайбър (например) са алтернативен начин на връзка без животът на останалите да е застрашен.

# 62
Някой би ли ми казал как да се отпиша от тази темата. Все още съм нова и не знам как да го направя. Благодаря.

Всички обясняваме едно и също, но Heleen2 не води разговор с нас а повтаря един и същи въпрос. Безмислено е.

# 63
В мобилната версия не можеш, И П. Само във версията за компютър.

Аз още няма да се отписвам. Чакам документи от Украина и Русия, в които пише, че няма смъртен случай след свиждане.

# 64
В мобилната версия не можеш, И П. Само във версията за компютър.

Аз още няма да се отписвам. Чакам документи от Украина и Русия, в които пише, че няма смъртен случай след свиждане.

Чакай, а аз ще почакам информация за анкетата сред лежащите в интензивни отделения в България Simple Smile
Ползвам версията с лаптоп, моля посъветвай как да се отпиша. Благодаря.

# 65
Някой би ли ми казал как да се отпиша от тази темата. Все още съм нова и не знам как да го направя. Благодаря.

Всички обясняваме едно и също, но Heleen2 не води разговор с нас а повтаря един и същи въпрос. Безмислено е.
Просто не разбирам защо в другите страни посещенията не застрашават живота на пациентите, докато тук – да. Дали нашата България се намира на друга планета?

# 66

Просто не разбирам защо в другите страни посещенията не застрашават живота на пациентите, докато тук – да. Дали нашата България се намира на друга планета?

Не го разбирате, защото нямате житейски опит!

Като за начало - дайте информация в коя страна са разрешени посещенията, при какви условия, как се следи за спазването на условията, в кой закон е уредено всичко. И се фокусирайте само върху интензивните отделения, а не всички лежащи отделения, защото тогава ще се объркате.

# 67
  • София
И аз се отписвам. Явно истински доводи в подкрепа на петицията няма да има.

И П, за да се отпишеш, трябва да минеш на пълната версия, ако не си и следвай тези указания -  https://bg-mam.ma/p/1068343/37497478

П. П. Трабва да има нов отговор, за да се отпишеш.

# 68

Като за начало - дайте информация в коя страна са разрешени посещенията, при какви условия, как се следи за спазването на условията, в кой закон е уредено всичко. И се фокусирайте само върху интензивните отделения, а не всички лежащи отделения, защото тогава ще се объркате.
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0% … D1%86%D0%B8%D1%8E)
https://www.kmu.gov.ua/news/vidkriti-reanimaciyi-yak-skoristatis … nsivnoyi-terapiyi

# 69

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0% … D1%86%D0%B8%D1%8E)
https://www.kmu.gov.ua/news/vidkriti-reanimaciyi-yak-skoristatis … nsivnoyi-terapiyi

Моля, не давайте примери с wikipedia - там всеки може да си създаде статия и пише каквото си реши. Не ни давайте и примери с Украйна - държавата е във война и болниците и далеч не са за пример. 
   Дайте ни примери със Западно-Европейски Държави или такива които наистина могат да се дадат за пример за добре развита държавна социална политика.

Похвално е, че има кауза която Ви интересува и се борите за нея. Но преди да я рекламирате, се поинтересувайте повече и съберете мотиви които да предложите на хората.

# 70

Моля, не давайте примери с wikipedia - там всеки може да си създаде статия и пише каквото си реши. Не ни давайте и примери с Украйна - държавата е във война и болниците и далеч не са за пример. 
   Дайте ни примери със Западно-Европейски Държави или такива които наистина могат да се дадат за пример за добре развита държавна социална политика.

Похвално е, че има кауза която Ви интересува и се борите за нея. Но преди да я рекламирате, се поинтересувайте повече и съберете мотиви които да предложите на хората.
Добре, ето линк, който не води към Wikipedia.
https://www.garant.ru/hotlaw/federal/1274843/

# 71

[/quote]
Добре, ето линк, който не води към Wikipedia.
https://www.garant.ru/hotlaw/federal/1274843/
[/quote]

Давате ни линк към статия (на чужд език) която цитира закон, който внася изменения в друг закон.......... Нима очаквате ние сами да си намерим основния закон, да го изчетем целия, и да намерим важната част? Ние да положим труд за да намерим сами доводите, които искате да ни дадете Вие? Това е несериозно.

Явно сте на млада възраст и Ви липсва житейски опит. Написах Ви по-рано какви доказателства трябва да имате и как да ги представите. Написах го с най-добри намерения, за да го направите и давайки наистина съществена и реална информация, евентуално да намерите хора които подкрепят каузата Ви.
   Ако искате да дадете правилно доводите си, първо цитирайте ни на български език закона, кой точно член какво казва, в каква връзка с други свързани членове, и как да се тълкуват. След това обяснете защо България трябва да последва примера на Русия, тъй-като закона е руски и Вие ни цитирате него. Дайте ни пример за добрата политика на Русия в областта, за да можем да се убедим че идеята е наистина добра и да я подкрепим.

# 72

Сравняваш България с 2 държави, на които ясно не им пука дали гражданите им ще умрат или не. Мисля, че водената от години война там е ясно доказателство за този факт.
Това им е манталитет от време оно и не се е променило грам до 21 в.
И на планетата има още над 100 държави, освен България, Русия и Украйна.
Защо не направиш такава статистика с официални линкове за всяка една държава от ЕС например, ние все пак сме част от него. Или изобщо в световен мащаб?

# 73

Сравняваш България с 2 държави, на които ясно не им пука дали гражданите им ще умрат или не. Мисля, че водената от години война там е ясно доказателство за този факт.
Това им е манталитет от време оно и не се е променило грам до 21 в.
И на планетата има още над 100 държави, освен България, Русия и Украйна.
Защо не направиш такава статистика с официални линкове за всяка една държава от ЕС например, ние все пак сме част от него. Или изобщо в световен мащаб?
Каква връзка има война с това?
Войната започна през 2022 г. – по време, когато в Русия и Украйна вече от няколко години действаха закони относно посещенията в отделенията за интензивно лечение.

# 74
Добро утро! Обикновено не следя петициите и никога досега не съм подписвала подобни неща. Днес обаче моя приятелка ми изпрати линк в WhatsApp към една кауза по много труден и болезнен въпрос – посещенията на близки в интензивното отделение (реанимацията).За съжаление, в България няма закон, който да гарантира правото ни да бъдем до болните си роднини в такъв момент, и всичко зависи от благоволението на шефа на съответното отделение. Най-парадоксалното е, че дори в страни, които в момента свързваме с най-големите опасности – Русия и Украйна – такива закони всъщност съществуват и се спазват!Споделям линка, защото смятам, че темата ни засяга всички. Някой от вас сблъсквал ли се е с този проблем?
Линк: https://www.peticiq.com/svizhdaniya-v-oail/

Хммм, нали едва днес си се запознала с този казус. Защо говориш все едно следиш въпроса от години?

И ще ти отговоря. Третирането на хората като мравки-труженички в тези общества не е от 2022 г. Нито от 1922 г. Това е многовековен манталитет, който просто не се развива във времето в положителна насока. За мен тези закони са тотално доказателство, че на тези държави грам не им пука за тежко болните пациенти.
Говорим за държави, които са дали толкова много жертви не само в тази безумна и безмислена война, но и в редица предишни, вземи например като си по статистиката да погледнеш колко жертви дават и двете държави през Втората световна война. Човешкият живот не струва там.
Затова - отново питам, в кои други държави има приети такива закони?

Общи условия

Активация на акаунт